VIDEO Tatal care a reusit sa fuga de Barnevernet cu sotia si copiii, in ultimul moment, din Norvegia

Poza stoc/generica cu o familie - Photo credit

Poza stoc/generica cu o familie – Photo credit www.salmonraft.com

(VIDEO) Relatarea unui roman care a reusit

sa fuga din Norvegia si sa-si salveze familia

Extras din partea a treia a emisiunii „Sinteza zilei” cu Mihai Gadea (Antena 3) din 10 ianuarie 2016 dedicate cazului dramatic al familiei Bodnariu din Norvegia – imagini terifiante in care autoritatile smulg copiii din mainile mamelor pentru a-i confisca definitiv si relatare telefonica in direct din partea unui roman care a reusit sa fuga din Norvegia si sa-si salveze in extremis familia.

ATENTIE – primele 3:30 minute sunt foarte emotionante, Barnevernet smulge un copil de cateva luni din bratele mamei si pleaca cu el in timp ce mama lui ramane doar cu plans si tipete.

VIDEO by L. Enache

Spune Mihai Gadea:

Pentru toti cei care au o gandire stalinista sau chiar fascista si care in aceste zile incearca sa vanture argumente, sa otraveasca sufletele oamenilor spunand: „Lasati, Domnule, ca o fi ceva.” E bine ca sa revedeti aceste imagini. Copiii aceia care sunt smulsi la propriu din bratele parintilor, care sunt smulsi la propriu din bratele mamei, este ceva ce te doare pe tine fizic, care n-ai nimic de-a face cu acei copii sau parinti, ca nu-i  cunosti, nu-i stii, nu i-ai vazut niciodata. Eu, tare mult as vrea si cred ca aceasta este una dintre cheile acestei situatii, ca oricare dintre voi care sunteti parinti, care aveti copii sau n-aveti si intelegeti aceasta drama, sa ne solidarizam la o maniera fara precedent si democratic, legal, sa protestam si sa nu tacem pana cand aceasta chestiune nu va fi rezolvata.

Tatal care a fugit din Norvegia, cu sotia si copiii, povesteste:

Am fugit. Nu mi s-a spus direct, ca nu se intampla sa ti se spuna direct: „Hei, vezi ca iti iau copiii.” Dar, la o sedinta la scoala si iti zice: „Copilul tau, mi se pare ca e un pic asa… Copilul tau, mi se pare ca vorbeste prea putin… Copilul tau nu face lucrurile care fac alti copii..” macar ca copilul meu e un copil calm, linistit, inteligent. Am avut cateva sedinte cu parintii si sotia a avut sedinte cu profesorii si i-au spus lucrurile acestea. Puneau intrebari psihologice ca sa ajunga ei la o anumita idee si la un anumit lucru de care sa poata sa te lege. Sa iti gaseasca un nod in papura, cat de mic posibil, ca sa puna mana pe copil.

In ziua de Joi, eram la munca, la servici.

Copiii erau la scoala si sotia era acasa. La o ora, a venit o masina gri/neagra pe care scria Barne….. Sotia s-a uitat pe geam, a vazut lucrul acesta si a vazut ca s-au dat jos doi barbati, au venit direct la usa si au inceput sa sune si sa bata tare in usa. Asta a durat aproape jumatate de ora. Si au stat la usa, au asteptat, au asteptat, cu speranta ca poate vine cineva, ca nu-s copiii acasa. Sotia, intre timp, mi-a scris cateva mesaje si mi-a zis: „Fugi repede de ia copiii de la scoala.”

Am fugit repde, am sarit in masina. M-am dus cat am putut de repede. Am ajuns sa imi iau baiatul. Pe baiat, cand l-am vazut, parca mi-a venit inima la loc pentru ca problema era cu el si pe el il viza. Am reusit, am luat baiatul repede, i-am luat hainele, tot ce am putut, m-am dus la fata, s-o iau si cand m-am dus in clasa,  intreb: „Fata mea?” Si imi zice: „Nu stiu.” Am zis: „Cum, nu stiti unde e fata mea? ” Zice: „Nu stim nimica.” Imi zice, poate este cu un copil norvegian, va pot indruma, sa va arat unde este.” Am fost acolo, ne-am intalnit si fata era cu alti copii, cu o alta profesoara. Am luat copilul (fata) repede si am zis: „Tati, trebuie sa plecam de aici.” Fata a ramas unpic speriata si a intrebat: „Unde? Suntem aici, n-am terminat scoala.” I-am zis: „N-ai terminat scoala, dar, trebuie sa plecam.”

Am luat copiii, m-am suit in masina, i-am dus in alta parte la altcineva. I-am pus la adapost si m-am dus repede dupa sotie. Intre timp, pana am luat eu copiii de la scoala si pana m-am dus cu ei la adapost, am fost ––. Am fost dupa sotie, am luat sotia, sotia tremurand si plangand pentru ca stia ce trebuia sa se intample. A apucat cat a putut sa ia in doua maini haine si am plecat direct.

Cand am iesit din Norvegia, nu stiam pur si simplu pe unde sa iesim. Odata ce esti vizat si odata ce esti pe lista, deci, de la aeroport, te prinde, te ia si iti zice: „Multumesc ca ai venit.” Nu stiam pe ce cale s-o luam, pe unde s-o luam. S-o luam pe inot, sa o luam pe deasupra, s-o luam cu masina. Nu stiam ce sa facem. Ajunci intr-o stare in care stii ca in orice secunda vine si iti ia copilul din brate. Nu stii efectiv cum sa judeci sau cum sa mai gandesti.

In fine, cu ajutorul lui Dumnezeu, Dumnezeu ne-a dat inelepciune si lumina si ne-am gandit asa: daca mergem cu avionul, poate sa ne ia cu avionul din aeroport. Daca mergem cu vaporul, au timp pana traversam Norvegia, Danemarca si ajungem in Germania, au timp sa ne prinda, ca sunt trei tari surori care depind una de alta si lucreaza impreuna. Am luat barca, am facut tot traseul si am iesit in Europa.

Vreau sa zic ca este foarte foarte tragic pentru o familie care are copii, mai ales straini, in Norvegia, parerea mea si sfatul meu de tata il dau cat se poate de repede. Si, cine poate, sa-si puna copiii la adapost. NU SE STIE IN CE CLIPA ITI BATE LA USA. Sunt foarte multe cazuri cunoscute. Dar nu sunt televizat nici la televizor si nu sunt scrise nici in ziar pentru ca efectiv nu le da voie, le interzice.

5 comentarii (+add yours?)

 1. SandaTulics
  ian. 22, 2016 @ 10:34:18

  ..in comunism se fugea spre occident iar acum, se fuge inspre est…!! Prigoana e dezlantuita!

 2. Valeria Iancu
  ian. 22, 2016 @ 10:45:35

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. CS
  ian. 22, 2016 @ 14:36:19

  Doamne! Am plâns .
  Ce tragedii.
  Oare cei ce susțin „bârnevernet”(ca numai bârne cauta) nu văd, nu aud?

  • rodi
   ian. 22, 2016 @ 14:48:02

   daca urmariti clipurile video, pentru cei de la Barnevernet asta e o slujba mecanica, sa ia copiii urland din bratele parintilor si sa plece. Sunt antrenati de Barnevernet sa fie roboti. Doar asa se explica….

 4. pătruț cosmin
  ian. 23, 2016 @ 02:23:16

  Fraților acei oameni nu au suflet ,eu cred ca este o mafie bine pusă la punct și coordonata de cineva din conducerea Norvegiei .Prin răpirile pe care le fac pt ca nu putem să le numim altfel,afectează emoțional pe acei copii pt toată viață Dacă ei afectează copii nu este o problemă? Sa nui lăsăm sa facă așa ceva hai să oprim aceste atrocitati

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: