DE CE ÎNGĂDUIE DUMNEZEU NEDREPTATEA ? Vasile Alexandru Talos

Vasile Al. Talos

Iov 23:1-7 16,17 , 24:1-12

O sa descoperiti, citind Cuvantul Domnului, lucruri deosebite care se potrivesc si astazi  dupa 4.000 de ani in viata noastra.

De ce ingaduie Dumnezeu nedreptatea? De ce nu face odata Dumnezeu dreptate? „Dincolo de suferinta mea,” zice Iov, „cand ma uit in jur si vad cata nedreptate e in lume…” Iov a trait acum circa 4.000 de ani. A fost vreodata altfel pe pamant? Omul este fiinta rationala, s-a spus. Este mai multa dreptate pe pamant? Dar, intrebarea lui Iov este aceasta: DE CE NU IA SEAMA DUMNEZEU LA ACESTE MISELII? De ce ingaduie Dumnezeu nedreptatea? De ce tace Dumnezeu?

Adica, Iov vrea sa-L inteleaga pe Dumnezeu. Este tulburat de ceea ce vede imprejurul lui. Vreau sa va atrag atentia asupra unui lucru simplu. Toti suntem preocupati de dreptate, mai ales cand e vorba de dreptatea noastra. S-ar putea ca dreptatea mea sa nu fie dreptatea celuilalt. Dar, pe mine, ma preocupa dreptatea mea. Nu-i asa. As vrea sa observati in cartea Iov ce dispute incinse aprinde convingerea ca eu si poate numai eu am dreptate. Ce dispute in biserici. Ce dispute in societate. Ce dispute aprinse in talk shows.

VIDEO by Biserica Bunavestire

Publicitate

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: