Conferinta – Secretul Fericirii in Familie – Lazar Gog: Femei si Oglinzi

Lazar Gog Conferinta Secretul Fericirii

EXOD 38:8 –  A făcut ligheanul* de aramă, cu piciorul lui de aramă, din oglinzile femeilor care slujeau la uşa cortului întâlnirii.

Din pasajul citit, aflam ca o parte din mobilierul de la Cortul Intalnirii si de la Templu era un lighean de arama care a fost construit din oglinzile femeilor. Pentru cei ce nu inteleg un astfel de pasaj biblic, trebuie sa va spun ca in antichitate, oglinzile nu aratau cum arata oglinda de astazi.  In antichitatea, oglinda era o placa de aur slefuita foarte bine si te uitai pe placa aceasta  sau o placa de argint bine slefuita pana iti vedeai chipul in ea. Ori, o placa de arama, foarte slefuita. Si se vede ca femeile acestea despre care vorbeste Scriptura din Israel, si-au dat oglinzilesa fie topite si din aceste oglinzi topite, s-a turnat ligheanul de arama, un mobilier foarte important pentru ca orice preot si Marele Preot, inainte sa intre in Templu, inainte sa intre in Cortul Intalnirii, trebuia sa treaca pe la acest lighean, sa se spele in apa din el pe maini,  si pe picioare, pentru ca daca nu savarseau actul acesta, Domnul ii lovea cu moartea. Nu-i lasa sa intre  fie in Cortul Intalnirii, fie in Templu. Prin urmare, femeile au facut un lucru extraordinar, dupa cum vom vedea. Vreau sa incurajez astazi partea femenina,  ca sa se implice in lucrul Domnului si in biserica si in familie mai mult. Odata ce ai predat un lucru in mana lui Dumnezeu, stii ce se intampla? Dupa ce scoate din tine ce a fost rau, Dumnezeu te face un instrument al puterii Lui.

Biserica Rugul Aprins a organizat la Sinaia, conferinta de familii cu tema Secretul Fericirii in Familie, vorbitor Lazar Gog
ianuarie 2016

Mesajul de la minutul 1:11:00

VIDEO by Credo TV

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: