MARIA GRECEA: Cea care a investigat cazul este colega lui Ruth Bodnariu de la școala de asistenți medicali. A fost invidie colegială

Photo credit deputat Maria Grecea

Photo credit deputat Maria Grecea

Deputata PNL Maria Grecea, unul dintre membrii delegației parlamentare care a mers în Norvegia pentru a afla cum stau lucrurile în cazul Bodnariu, a declarat într-un interviu, pentru Jurnalistii.ro, că cei doi soți, Marius și Ruth Bodnariu, trăiesc un adevărat coșmar, care ar fi pornit dintr-o invidie colegială. Deputata susține că delegația română a cerut părții norvegiene să reanalizeze măsurile luate, dar și principiile după care funcționează instituțiile ce au ca rol protecția copilului în Norvegia. De asemenea, Maria Grecea a povestit o întâmplare relatată de unul dintre românii rezidenți în Norvegia care scoate în evidență și mai mult absurditatea sistemului Barnevernet. „Îmi spunea că el a fost anchetat de către Barnevernet, deoarece atunci când soția mergea să ia copilul de la grădinița, acesta de fiecare dată îi sărea în brațe. Când s-a declanșat ancheta în cazul familiei Bodnariu, acei părinți au preferat să-și trimită copilul la bunici, în România“, ne-a povestiti Maria Grecea.

În ce stare i-ați găsit pe Marius și Ruth Bodnariu?

Eu am postat o poză pe un site de socializare, poză ce ilustra durerea și disperarea acestor oameni. Am avut un șoc emoțional încă de când am intrat în casa familiei Bodnariu, când am văzut în micuțul hol, papucii copiilor. Tot ce vedeam în jur nu îmi sugera decât faptul că această familie își așteaptă copiii în orice moment. Soții Bodnariu trăiesc un coșmar, care trebuie să se termine cât mai repede.

V-au povestit de la ce a pornit cu adevărat toată această situație absurdă? 

Toți membrii delegației am dorit să ne deplasăm la locuința familiei Bodnariu. Am dorit să vorbim cu autoritățile locale, cu familia și cu cât mai mulți oameni care îi cunosc pe soți, pentru a ne face o imagine cât mai clară asupra situației. Am observat că acești oameni trăiesc într-o comunitate mică, în care oamenii se cunosc între ei. Cea care a făcut denunțul a fost directoarea școlii, iar cea care a investigat cazul din partea Barnevernet a fost colegă cu Ruth la școala de asistenți medicali. Din spusele cunoscuților, Ruth a avut întotdeauna rezultate și calificative mai bune, iar în acest caz putem să ne gândim că poate fi vorba și de o invidie colegială. Ce știm cu certitudine este faptul că, în acest moment, nimic nu se mai leagă de primul denunț, care a avut la baza o plângere legată de intonarea unui colind religios. Chiar dacă Marius Bodnariu a fost întrebat în timpul anchetelor despre convingerile sale religioase, aceste lucruri nu apar în rapoartele întocmite.

Amintesc o relatare a unui cetățean român cu care am avut ocazia să discut și care îmi spunea că el a fost anchetat de către Barnevernet, deoarece atunci când soția mergea să ia copilul de la grădinița, acesta de fiecare dată îi sărea în brațe. Când s-a declanșat ancheta în cazul familiei Bodnariu, acei părinți au preferat să-și trimită copilul la bunici, în România.

Am atras atenția partenerilor de dialog norvegieni, că numeroși români sunt speriați de această instituție, mulți preferând să-și trimită copiii în România.

CITESTE mai MULT aici – http://www.jurnalistii.ro/maria-grecea-cea-care-a-investigat-cazul-este-colega-lui-ruth-bodnariu-de-la-scoala-de-asistenti-medicali-a-fost-invidie-colegiala/

2 comentarii (+add yours?)

  1. Moraru ionela
    ian. 27, 2016 @ 08:23:40

    O alta alegere de către părinți români nu este de cât sa și trimită copii în românia. Părerea mea este ca se trata de bani aici când îți iau copii .Sunt în italia aici fam care primește copii primesc 200 euro pe zi întreținere de la stat aici e mafie curata as dori sa investigații și din partea ăsta .Sunt mână în mâna asistenta sociala cu directori școlari și toți care se ocupa de așa ceva se fac denunti în mare parte la copì străini,,nu de a lor,Am văzut cu primea palme copii italieni de la părinții italieni mama fiind invatatoare ,unde e denuntia acestei fam ?

  2. SandaTulics
    ian. 27, 2016 @ 10:26:02

    Nu vreau s ama gindesc ce pedeapa o asteapta pentru invidia ei…!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: