INTERVIU VIDEO Gabriela Coman (ANPDCA): Noi pași în cazul Bodnariu sunt așteptați în martie; am propus plasarea copiilor la unchiul patern

Gabriela Coman (ANPDCA) despre cazul Bodnariu

Photo capt. Agnus Dei

Aceasta a menționat că, în prezent, există cereri de repatriere pentru 16 copii din Norvegia, care provin din șapte familii. Un număr mai mare de cereri vine însă din Italia — 290, urmată de Franța 202 și Spania — 188.

Noi pași în rezolvarea cazului familiei Bodnariu, din Norvegia, sunt așteptați în luna martie, propunerea autorităților române, până la soluția finală, fiind darea în plasament a copiilor la unchiul patern, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Gabriela Coman, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

INTERVIU VIDEO Gabriela Coman (ANPDCA):

VIDEO by AGERPRES

AGERPRES: Ce vă spun omologii din Norvegia despre cazul Bodnariu? Ați discutat cu ei despre acest caz?
Gabriela Coman: Da, s-au purtat discuții încă din decembrie, de când s-a primit sesizarea pe acest caz. Toate discuțiile pe care noi le-am purtat cu omologii, le-am purtat conform prevederilor legale în vigoare și conform atribuțiilor pe care le avem, plecând de la legislația în vigoare, prin Ministerul Afacerilor Externe cu care avem, de altfel, o foarte bună colaborare pe toate cazurile de copii identificați pe teritoriul altor state și care ar necesita o protecție.

Cazul este atât în atenția noastră cât și a autorităților de acolo. Plecând de la acest caz și de la altele pe care le avem, noi am început demersuri pentru a stabili chiar la nivelul serviciilor sociale norvegiene și române contacte pentru a încerca să identificăm un mecanism de colaborare între noi pe aceste cazuri.

AGERPRES: Care sunt posibilele soluții în acest caz?
Gabriela Coman: Cazul aceste este un pic mai altfel decât cele la care am lucrat noi până acum, în Norvegia și în alte cazuri. În general lucrăm pe cazuri de repatriere. Adică, în general, cele mai multe cazuri sunt de copii care sunt identificați pe teritoriul altor state neînsoțiți. Fie părinții au plecat împreună cu ei și i-au lăsat în stradă sau i-au lăsat neîngrijiți sau i-au trimis la cerșit sau pur și simplu, dintr-un anumit motiv, nu au mai fost capabili să îi îngrijească și atunci există un regulament internațional și o legislație română în baza căreia noi solicităm repatrierea. Există un întreg mecanism bine pus la punct. Aici lucrurile au fost un pic mai complicate deoarece copiii au părinții acolo, însă, prin intermediul Ministerul Afacerilor Externe, am solicitat serviciilor de acolo să analizeze posibilitatea utilizării unui plasament la familia extinsă a copiilor, adică la unchiul patern de aici. Așteptăm să vedem răspunsul. În funcție de legislație și de procedurile lor, cu siguranță vom primi un răspuns și pe această temă.

CITESTE mai MULT aici – http://www.agerpres.ro/social/2016/01/27/interviu-video-gabriela-coman-anpdca-noi-pasi-in-cazul-bodnariu-sunt-asteptati-in-martie-am-propus-plasarea-copiilor-la-unchiul-patern-14-08-40

5 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  ian. 28, 2016 @ 02:21:51

  De ce plasarea in familia extinsa ? Intrebarea este daca acesti parinti au meritat si merita ceea ce se intampla in familia lor ? Eu nu am nici o urma de indoiala ca ceea ce se intampla este doar un abuz si ceea ce au facut autoritatile Norvegiene este condamnabil si astfel prin plasarea copiilor in familia extinsa nu este nimic altceva decat condamnarea lor in continuare la nedreptate si la umilinta . Vai de voi cu dreptatea si judecata voastra dreapta si cu autoritatile voastre de protejare a copiilor . –Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa.” (Mat.15:14).Pacatul si nedreptatea sa fie condamnate in mod public si nu mai negociati cu satana ca nu este timp si loc de compromis cu aceasta institutie criminala . –Mania lui Dumnezeu se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor care inabusa adevarul in nelegiuirea lor. (Rom.1:18)

 2. Valeria Iancu
  ian. 28, 2016 @ 02:46:40

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. l/e
  ian. 31, 2016 @ 10:42:51

  Desigur , este ca si cand au fost vinovati.

  SA DEA TOTI COPIII CELOR 11 familii: DOUAZECISISASE de copilasi!
  Acum Ezechiel era bolnavior, s a dus ca si mama la el , 4 ceasuri un drum incolo
  si nu i l au dat ca avea febra:” nu se poate ca e bolnav” ca si cand ar fi fost copilul altcuiva!
  mi se pare teribil de nerusinat sa procedezi asa .
  Cum s au dus ei acasa, inca 4 ore de mers cu masina.
  Saptamanal trei zile a 8 ore pe drum, numai pe drum.
  DOAMNE DUMNEZEULE TE ROG !!
  NIMICESTE TU TOT !!!!!!ce trebuie nimicit acolo.
  Suntem atatia care te rugam, in Numele Domnului Isus.

  • rodi
   ian. 31, 2016 @ 16:43:25

   in fiecare saptamana se intampla inca un lucru (cel putin) care e strigator la cer. Amin! – la tot ce ati spus!

 4. l e
  feb. 11, 2016 @ 04:23:37

  Ultimile date arata ca ceva nu este deloc in regula nici acolo unde sunt plasati copiii; luati dintrun loc bun, de acasa, veseli mereu, zambitori si dati unor straini fara suflet, poate si homosexuali; ii iei din familie si i dai la cupluri pacatoase, care in loc sa traiasca unde vor si cum vor, dar sa nu amestece pe nimeni, isi spumega mizeriile in public, si ma obliga ca eu sa fiu de acord?
  nu este luata in considerare si parerea mea? paote mie imi repugna, imi face greata?
  daca eu am chef sa imprastii materii fecale pe tot drumul cand ma duc in oras, ceilalti sunt obligati sa accepte mirosul si mizeria, pentru ca si eu sunt , nu i asa? o minoritate care trebuie respectata?
  RESPECTAM ceea ce este demn de respectat, asa cum si acesti sodomiti, trebuie sa mi respecte mie viata, ori viata noastra nu mai conteaza, numai a lor?
  Am tacut prea mult, de asta si Obama a dat legi contra Scripturii.
  Cu ce drept?
  cine l a imputernicit? diavolul?
  Atunci de ce mai este in functie?
  Nu este ales? este pus?
  NIMICESTE DOAMNE pacatul !!!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: