Senatorul român, Titus Corlățean, a prezentat cazul Bodnariu, Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Titus Corlatean cu Secretarul General al Consiliului European Thorbjorn Jagland

Titus Corlățean cu Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Photo credit coe.mae.ro

Senatorul român, Titus Corlățean, a prezentat cazul Bodnariu, Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

COMUNICAT de PRESA a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 25-29 ianuarie 2016)

Comunicat de presă Marți, 26 ianuarie a.c., cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 25-29 ianuarie 2016), senatorul Titus Corlățean a intervenit în plenul Adunării, formulând o interpelare adresată Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, prezent la dezbateri.

În interpelarea sa, senatorul român l-a informat pe Secretarul general al Consiliului Europei cu privire la vizita Delegației Parlamentului României în Norvegia din care a făcut parte, vizită care a avut ca scop întreprinderea de demersuri în vederea reîntregirii familiei Bodnariu. A prezentat pe scurt cazul menționat.

Relevând caracterul profund disproporționat și abuziv al măsurilor luate de Serviciul norvegian local de protecție a copilului (Barnevernet), senatorul român a arătat că există în Norvegia zeci de mii de cazuri similare în ultimii ani care au avut ca rezultat separarea copiilor de părinți. Acest fapt denotă o problemă de sistem care necesită o examinare imediată din partea Consiliului Europei.

În răspunsul său, Secretarul general al Consiliului Europei a declarat că nu deține elemente privind cazul individual menționat, dar că totodată confirmă existența unor probleme semnalate anterior între Norvegia si alte state membre, în situații similare privind relația dintre părinți și copii.

SURSA – http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/01/27/comunicat-de-presa-senat-20-10-17

6 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  ian. 28, 2016 @ 02:43:33

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Dorian C
  ian. 28, 2016 @ 06:52:01

  Reblogged this on Christ4roNews.

 3. Valeriu Costea
  ian. 29, 2016 @ 01:27:14

  Reblogged this on G128.

 4. Ovidiu Richard Huza
  ian. 29, 2016 @ 02:29:46

  asa… si?
  „confirmă existența unor probleme semnalate anterior între Norvegia si alte state membre, în situații similare” politic nu inseamna nimik.
  In cel mai rau caz o acceptare a starii de fapt, in cel mai bun caz o simpla luare la cunostiinta.

 5. Trackback: Românii au depus o moțiune la Strasbourg, pentru familia Bodnariu | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: FAMILIA NAN: HOTARAREA Consiliului Judetean de la 1 feb 2016 este ANULATA. COPIII VIN ACASA! Cronologia Evenimentelor | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: