Senatorul Viorel-Riceard Badea, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei: Decizia autorității norvegiene de protecția copilului (Barnevernet) în cazul Bodnariu „este total abuzivă și disproporționată”.

Senatorul Viorel-Riceard Badea, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

„Potrivit senatorului român, decizia autorității norvegiene de protecția copilului (Barnevernet) din regiunea Sogn og Fjordane, județul de reședință al acestei familii, de a-i separa pe Marius și Ruth Bodnariu de cei cinci copii ai lor este total abuzivă și disproporționată, întrucât, potrivit legislației norvegiene, măsura separării copiilor de părinți se ia doar în ultimă instanță”, se precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, senatorul a subliniat că „nu a fost parcursă niciuna dintre etapele intermediare: anchetă socială, consiliere psihologică sau mediere, etape care puteau stabili circumstanțele de fapt și puteau legitima luarea unei decizii în deplină cunoștință de cauză”.

Badea a susținut că „temeinicia acestei măsuri nu a fost verificată de o instanță judecătorească, așa cum prevede art. 9 din Convenția Națiunilor Unite privind drepturile copilului, acest lucru conducând literalmente la destrămarea unei familii”.

CITESTE mai MULT aici – http://www.agerpres.ro/politica/2016/01/26/viorel-riceard-badea-in-plenul-apce-decizia-in-cazul-bodnariu-total-abuziva-si-disproportionata

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: