MIRCEA LUBANOVICI Comunicat de Presa: Vizita de lucru la Parlamentul norvegian și întâlnirea delegației parlamentare cu reprezentanți ai comunității românești din Norvegia

Photo credit Mircea Lubanovici (Norvegia)

Au avut loc discuții individuale ale parlamentarilor cu participanții la întâlnire, în care au fost prezentate și alte cazuri ale unor familii care s-au confruntat, în trecut, cu procedurile Barnevernet, opinia majoritară degajată reflectând îngrijorarea resimțită față de unele măsuri disproporționate, abuzive și netransparente aplicate de autoritățile competente.
Mircea Lubanovici Comunicat de presă

Ref: Vizita de lucru la Parlamentul norvegian și întâlnirea delegației parlamentare cu reprezentanți ai comunității românești din Norvegia

Joi, 21 ianuarie a.c., vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget) cu întâlniri de lucru cu dl. Erlend Wiborg, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și afaceri sociale, și cu membri ai acestei comisii, precum și cu dl. Ulf Leirstein, președintele Grupului de prietenie cu România din Legislativul norvegian, alături de alți membri ai grupului de prietenie și ai altor comisii parlamentare.

În cadrul convorbirilor, au fost evidențiate aspecte referitoare la necesitatea de a avea o cooperare susținută cu partea norvegiană în soluționarea cazurilor familiilor de români care locuiesc în Norvegia (Bodnariu, Nan și altele) și care au intrat în atenția serviciilor sociale norvegiene de protecție a copilului, având ca efect inclusiv separarea copiilor de familie.

Membrii comisiei din Camera Deputaților au abordat și situația cetățenilor români care lucrează în Norvegia și problemele specifice cu care aceștia se confruntă pe piața muncii, modificările legislative inițiate de partea norvegiană în domeniu, aspecte legate de protecția socială, salarizare, șomaj etc.

În încheierea discuțiilor, delegația senatorială a remis o scrisoare din partea dlui. Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului, adresată dlui. Olemic Thommessen, Președintele Parlamentului norvegian, în susținerea soluționării cazului Bodnariu și a altor situații similare, iar reprezentanți Comisiei Camerei Deputaților pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, au transmis colegilor parlamentari norvegieni invitația de a efectua vizite în România pentru continuarea dialogului demarat la Oslo.

Pe parcursul aceleiași zile, delegația a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Norvegia, eveniment organizat și găzduit de Ambasada României la Oslo. Între temele abordate în cadrul unui dialog deschis și activ, desfășurat pe durata a mai mult de trei ore, s-au numărat: identificarea unor soluții de natură să permită reîntregirea familiilor ai căror copii au fost preluați de Serviciul norvegian de protecție a copilului; aspecte referitoare la legislația electorală, respectiv introducerea votului prin corespondență, precum și condițiile de pe piața muncii pentru lucrătorii români; dorința de continuare a relației speciale existente între România și Norvegia etc.

De asemenea, au avut loc discuții individuale ale parlamentarilor cu participanții la întâlnire, în care au fost prezentate și alte cazuri ale unor familii care s-au confruntat, în trecut, cu procedurile Barnevernet, opinia majoritară degajată reflectând îngrijorarea resimțită față de unele măsuri disproporționate, abuzive și netransparente aplicate de autoritățile competente.

Vizita în Norvegia a delegației parlamentare continuă astăzi, 22 ianuarie a.c., în program fiind incluse convorbiri cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale.

Marius si Ruth Bodnariu cu Mircea Lubanovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: