Ministru norvegian: Barnevernet este deasupra legii norvegiene

Solveig Horne via twitter

Solveig Horne via twitter

Presa din Norvegia nu mai ignoră posibilitatea că asupra acțiunilor Barnevernet planează suspiciuni, în cazul familiei Bodnariu, și scrie că ministrul Copiilor și Egalității, Solveig Horne, știa că s-au comis abuzuri în 2013.

Articolul cu pricina a fost publicat în ABC nyheter (site-ul în limba norvegiană a ABC news), după care a fost preluat de delightintruth.com.

Jurnaliștii norvegieni notează că Horne, în cadrul unei discuții cu tatăl unui copil care a fost traumatizat de CPS, admitea că pare că CPS (Serviciul pentru Protecția Copilului) are propriile legi, deasupra legii norvegiene.

Declarația a fost făcută în 2013, imediat după promovarea lui Horne, iar de atunci Barnevernet nu a fost reformat.

ABC News a cerut o opinie, iar ministrul a declarat că este îngrijorată de drepturile legale ale unor familii, drept urmare se va asigura că vor primi ajutorul necesar, la timpul potrivit. Tot în articolul de pe site-ul norvegian se mai arată că unii psihologi sunt presați să fie de acord cu poziția exprimată de cei de la Protecția Copilului, iar dacă sunt de partea familiei sau a copilului nu mai sunt contactați pentru a-și exprima părerea.

Articolul a apărut ca urmare a mediatizării cazului Bodnariu, care a dus inclusiv la acțiuni politice. O delegație parlamentară din România va merge în Norvegia pentru mai multe explicații pe marginea acestui caz.

SURSA – http://politicscan.ro/stirile-zilei/ministru-norvegian-barnevernet-este-deasupra-legii-norvegiene/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: