TRASATURI ALE UNOR PARINTI BUNI ! Viorel Udriste

Familiile crestine care au copii, trebuie sa-si insuseasca rolul de buni parinti crestini atat in afara familiei, cat si in sanul acesteia. In general se poate intampla ca, ce nu stiu altii despre noi, nici Biserica, nici cei de la locul de munca…etc. , stiu copiii nostri… care convietuiesc impreuna cu noi si care ne sunt cel mai aproape. Orice comportament deviant al unui parinte este sau poate fi taxat de propriul copil, chiar daca copilul nu ne arata acest lucru. Aceste lucruri se imprima in memoria copilului si mai tarziu cand acesta Viorel Udristeva fi mai mare, acele lucruri pot vor fi impartasite de acesta ori catre proprii parinti, ori catre persoana cu care se va casatori….sau altor persoane dupa caz. Trebuie stiut ca, orice parinte credincios trebuie sa aiba in vedere ca propriul copil este un mic „vanator” ale propriilor noastre greseli, aici ne referim la viata de credinta de zi cu zi. Parintele trebuie sa fie autoritar fata de copil, atat spiritual, etic si moral, nu copilul este modelul pentru parinte , ci invers ! Parintii trebuie sa fie asemenea Domnului Isus, aici trebuie mers, inspre directia aceasta. A fost Domnul Isus permisiv cu pacatul…? …categoric NU, atunci trebuie sa fim si noi la fel ! …implicandu-ne astfel in viata educativa si de buna crestere a propriilor copii.

PETRECE TIMP CU COPIII TAI – aceste clipe se vor transforma in amintiri placute. Copiii au nevoie de tine, de aceea trebuie sa-ti faci un program in care sa incluzi si copiii tai cu prioritate ! Copiii trebuie ascultati, mangaiati, intelesi, indrumati, indreptati. Acestora le trebuiesc povete bune, sanatoase pe care sa le poate aplica in viata lor de zi cu zi. Asa cum pentru noi este greu in activitatile extrafamiliale si suntem ispititi in orice mod, trebuie sa gandim ca asa este si pentru copilul nostru, practic…nici o diferenta !

ROAGA-TE CU COPIII TAI – cu toate ca Disciplina rugaciunii este des mentionata de cei mai multi,ca si practica in viata lor de credinta, totusi adevarul si crunta realitate este ca parintii NU se roaga impreuna cu copiii lor. Fiecare are programul lui separat. Normal ca nici un studiu nu poate arata foarte exact care ar fi procentele, dar in general aceasta practica este lasata de cei mai multi la o parte, si este ceva demodat, rusinos chiar…sa te rogi alaturi de propriul tau copil, fie pe genunchi, fie in picioare, fiind toti la un loc ! De aici „pleaca” totul intr-o familie crestina ! Lucrul acesta nu trebuie facut ca si o conditie, ca proprii copii sa ne respecte si sa ne urmeze in credinta si sa ne insoteasca la Biserica…..lucrul acesta trebuie facut pentru ca intreaga familie sa fie sub protectia lui Dumnezeu si binecuvantarea Lui sa o lase peste familia respectiva si toti la un loc. parinti si copii, sa fie intariti in credinta si sa fie biruitori din orice ispita in Numele lui Hristos. Rugaciunea este parte integranta din formarea lor. Fa-ti timp pentru asta !

DU-TI COPIII LA BISERICA – este cel mai bun mediu in care sa-ti cresti copilul. Fa toate eforturile pentru a avea proprii copii in Biserica. Cand vor creste mari ….aceste lucruri vor ramane intiparite in mintea lor si vor avea efect in viata lor pe mai departe ! Principiile cu care au crescut, cu care s-au alimentat cand au fost mici, pe acestea nu le vor uita niciodata !

„Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea” Prov. 22:6

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: