Video – Mitingul de la Sibiu – Discurs Ioan Brie, Pastor si Rector la Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti

Transcript Agnus Dei

Ioan Brie:

„Pana in luna Noiembrie, am avut o mare admiratie pentru Norvegia. Din Noiembrie incoace, ceva mi-a clatinat tare aceasta admiratie. Abuzul facut impotriva parintilor si a copiilor sub patronajul legilor, date de statul norvegian, mi-a clatinat admiratia. Il cunosc pe Marius Bodnariu. Am vorbit. Am vorbit si cu Ruth. Ii cunosc si pe bunici. Il cunosc si pe Daniel, ca un barbat curajos. Mai in zilele trecute, am avut o conversatie cu Ruth si Marius Bodnariu. I-am prins greu la telefon. S-au dus sa-si vada bebelusul. De doua ori pe saptamana fac patru ore dus, patru ore intors ca sa alapteze un bebelus care le-a fost luat cand avea trei luni. Acum are cinci luni. Nu i-au lasat sa-l vada. Dupa ce au asteptat acolo, li s-a spus ca nu-l pot vedea. Ca Ezechiel, copilul de cinci luni, e bolnav si are febra si n-a putut fi adus. Ce poate fi in inima unei mame cand  aude asa ceva?

Necazul acestor oameni ne-a adus impreuna. Noi nu stim ce poate fi in sufletul  pustiit al acestor oameni. Solidarizam cu Marius si Ruth Bodnariu, cu Mihaela si Dumitru Nan, cu care, de asemenea, am vorbit. Ne-a rugat sa le punem poza cu copiii ca sa fie vazuta. Ii aparam si pe ei. Necazul n-are granite confesionale. De asemenei, suntem alaturi de Claudia si Marius  Radulescu si de toate celelalte familii a caror copii au fost rapiti de statul norvegian.

As dori sa stie Norvegia si sa stie Europa si lumea intreaga ca, in Romania, familia e familie si romanii isi iubesc copiii. Daca vor sa ne ia haina de pe noi le-o dam. Daca ne iau locurile de munca, ne cautam altele. Dar, daca ne iau copiii, stam intre ei si copiii nostri ca un zid si NU-I LASAM. Europa trebuie sa stie asta. Norvegia trebuie sa stie asta.

M-am bucurat sa avem impreuna cu noi, astazi, o delegatie a presei norvegiene. Sa spuna in tara lor ce au vazut in Sibiu. Noi, prin prezenta noastra si prin aceste demonstratii, aparam dreptul dat de Dumnezeu parintilor, de a-si creste copiii. Si dreptul, dat de Dumnezeu parintilor, de-a simti caldura caminului parintesc. Nici un stat din lumea aceasta n-are dreptul sa separe pe copii de parinti. Care stat, oare, din aceasta lume, va pretinde ca este stapan peste copii dati de Dumnezeu in familie?

Am vrea sa spunem autoritatilor romane ca daca undeva in loc de taina se gandeste  cum ca ar fi ai lor pruncii nostri, ne vom impotrivi cu pretul libertatii. Nu vrem sa avem asa ceva in tara noastra. Iar, daca pentru aceasta opozitie a poporului, vom fi de urit pentru uniunea europeana, , asa sa fim. Asa sa fim.

Sunt cutremurat de ceea ce am descoperit, cercetand acest caz:

Norvegia abuzeaza de drepturile fundamentale  ale omului, fara sa stie ca face asta. Sau, poate stie. Aerul democratic de stat liber progresist este umbrit de norii negrii ai abuzurilor facute de Barnevernet. Dimensiunea acestor abuzuri e mult prea mare decat ne imaginam. V-as da doar cateva informatii.

Pe TVR1 aseara s-a declarat ca la aceasta institutie lucreaza 120.000 de angajati. Norvegia are o populatie de 5.086 milioane de locuitori. Asta inseamna ca in sistem lucreaza 2,36% din populatie. Daca Barnevernet ar fi in Sibiu, in Sibiu ar avea 3,580 de angajati. In judet, ar avea 9,480. Va puteti imagina ce inseamna asta?

Potrivit statisticilor oficiale, in 2013, Barnevernet a intervenit in 53,000 de familii. 17% din copii i-a retinut, separandu-i de parinti, adica 9,010 copii. In 2014, a intervenit in 53,088 de familii. 39% din acesti copii au fost separati de parinti, adica, 20,704 copii.

DATI-MI VOIE sa INTREB, NORVEGIA: CE SE INTAMPLA, DOMNILOR, IN TARA DVS.? Intr-un an, s-au facut parintii monstri? Ca au nevoie sa fie aparati de stat sau ceva e PUTRED in TARA DVS., DOMNILOR! Dati-ne inapoi copiii! Dati-ne inapoi copiii!

In 2015, pentru 2015, statisticile nu sunt inca publicate. Barnevernet, potrivit declaritiilor oficialilor, nu este controlata de guvern si nici de parlament. Un oficial a spus ca este controlata de o comisie speciala. Noi am stat sub opresiunea comunismului si stim cum era cand ni-e era frica de oamenii de langa noi. In Norvegia, asa se intampla acum. S-au infiltrat in scoli. Profesorii, educatorii, directorii de scoli trebuie sa raporteze cu consecventa orice li se pare ca ar atrage atentia. Zilnic, viziteaza scoli si cer rapoarte. Familiile de oameni sanatosi, din punct de vedere moral, se tem. Domnii jurnalisti ne-au confirmat ca nu vor sa aiba de a face cu Barnevernet. E CEVA PUTRED IN ACEASTA TARA, DOMNILOR si  in aceasta zi, cu curaj, prin prezenta noastra si prin cuvantarea noastra, protestam, atragand atentia ca DREPTURILE OMULUI, in NORVEGIA, sunt atentate.

Un exemplu: Norvegia a fost condamnata la CEDO in patru cazuri si n-a dorit sa execute sentinta data  de inalta instanta. Daca am fi facut noi asta, in Romania, am fi fost pe toate canalele de televiziune. Barnevernet ABUZEAZA COPIII, in timp ce pretinde ca actioneaza in numele interesului superior al copilului. Poate om pe fata pamantului sa explice, cum poate sa fie in interesul superior a lui Ezechiel Bodnariu ca la varsta de trei luni sa fie smuls de la sanul mamei si dat unei familii surogat? Ati auzit vreodata copii plangand? Cum poate fi in interesul copilului anchetarea sistematica si tendentioasa, minute in sir, ore cateodata, ca sa fie smulsa o acuzatie impotriva propriilor parinti? Cum poate fi in interesul fratilor Bodnariu, cinci la numar, sa fie separati in mod agresiv unul de celalalt, cand propria lor lege spune ca e dreptul copilului sa stea impreuna cu fratii. S-a spus ca e greu sa gasesti o familie care poate sa tina cinci copii. Daca n-au gasit, de ce nu i-au lasat acasa?

Barnevernet refuza sa inapoieze parintilor, copiii rapiti. Ciudat, sub pretextul ca daca s-au obisnuit sub familia surogat, ar suferi o trauma prin separarea de familia surogat si inapoierea parintilor biologici. S-a spus despre noi, romanii, ca suntem un popor care are nevoie sa invete, si stim. Dar, a venit vremea cand trebuie sa spunem Europei ca are si ea sa invete. Are sa invete ce inseamna  simtamantul de parinte si valoarea familiei.

Barnevernet fabrica dosare de  acuzare impotriva parintilor, santajandu-i, sa semneze declaratii, unii impotriva altora. Este inadmisibil ca intr-o tara civilizata, sotiei, sotului, sa i se cere sa dea declaratie scrisa , sa fie pus sa semneze declaratie anterior scrisa, cum s-a intamplat in cazul lui Ruth Bodnariu impotriva propriului sot, cu promisiunea ca daca va semna declaratia isi va avea copiii.

OAMENI BUNI, NORUL ACESTA NEGRU  al abuzului statului secular incepe sa bata si peste tara noastra. Dumnezeu sa binecuvinteze si conducerea tarii si parlamentarii nostri si guvernul nostru si presedintele nostru si primul nostru ministru, sa stea in picioare si cu spate drept si sa ne apere, ca acesta le este mandatul.

Se vorbeste de pastrarea sub confidentialitate sub confidenta a informatiilor din dosar, pe durata procesului, in numele interesului copilului. Ce ascund cu asta? Stimati romani, noi nu avem nimic impotriva poporului norvegian. Noi iubim poporul norvegian. Noi ne rugam pentru poporul norvegian. Noi aparam familia norvegiana. Ar trebui ca poporul norvegian sa fie recunoscator familiei Bodnariu, ca a avut curajul sa rupa tacerea. N-au avut altii. Ati vazut cum s-au inmultit cei care au rupt tacerea, cand unul a rupt-o? Daca in vremea comunista, poporul norvegian se ruga in biserici pentru noi se ne apara, a venit vremea sa o facem noi pentru ei. A venit vremea. Familia Bodnariu merita respectul pentru curajul de-a infrunta acest sistem corupt si sa nu imi luati in gluma afirmatia. As propune statului norvegian, cand acest sistem corupt Barnevernet, va fi indreptat, sa ia serios in calcul acordarea premiului nobel pentru apararea  drepturilor omului ale familiilor si ale copilului, familiei Bodnariu.

CEREM NORVEGIEI sa STOPEZE ABUZURILE FACUTE DE BARNEVERNET. Cerem Norvegiei sa schimbe de urgenta legea care in prezent permite asemenea abuzuri. CEREM NORVEGIEI sa APLICE LEGILE si ACORDURILE INTERNATIONALE LA CARE A SUBSCRIS si PE CARE NU LE RESPECTA. Cum e posibil oare sa fie refuzat raspunsul consulului romaniei la  adresa formulata in aceasta speta, cand acordul de la Viena pe care Norvegia l-a semnat, obliga sa coopereze? CEREM SA FIE RETURNATI GRABNIC ACASA COPIII.

Nu doresc sa inchei  fara sa mai fac trei afirmatii.

  1. Apreciem si sustinem  eforturile facute de statul roman pentru intregirea  familiilor Bodnariu si Nan. Cerem statului roman sa se implice ferm in toate caile diplomatice si juridice in vederea revenirii copiilor  romani din Norvegia  in mijlocul familiilor lor. Apreciem mult sustinerea  parlamentarilor si europarlamentarilor romani. Implicarea lor ne-a incurajat. Dar, asteptam mai mult de la guvern si mai mult de la presedinte.
  2. Cerem insitutiilor europene sa se implice in corectarea abuzurilor facute  de statul norvegian impotriva drepturilor fundamentale  ale copilului si ale familiei.
  3. In incheiere, noi credem ca casatoria este intre un barbat si o femeie. Daca semeni de-ai nostri au dreptul  sa puna presiune, facandu-ne martori la pacatele lor prin  orasele noastre, am vrea sa stie apasat ca si noi avem dreptul sa spunem cum e familia. Familia este casatoria intre un barbat si o femeie. Si nu ne dorim intara noastra ca pe usa de ofiterul de strae civila din oras sa intre doi barbati care vor sa se cunune sau doua femei. Daca astazi, cand nu este liberalizata casatoria homosexuala in Romania, nu vorbim, va asigur ca dupa ce va fi legalizata, multora va va fi frica sa vorbiti.  E vremea sa transmitem parlamentarilor nostri  un mesaj serios de sustinere populara. Da, i-au respins. Dumnezeu sa-i binecuvinteze ca au respins aceste initiative. Le transmitem mesajul nostru de sustinere. Suntem cu ei si ei sunt acolo sa ne reprezinte. Tara aceasta este crestina.

Dumnezeu sa binecuvinteze biserica ortodocsa pentru curajul care l-au aratat, ca sa ne conduca in demersul de-a schimba constitutia. Am spus bine. Noi, neoprotestantii, suntem prea putini, dar nu slabi si nici fricosi. Am aratat acest lucru in Europa si in tara. E vremea sa ne unim si sa ne aparam credinta, familia, biserica si neamul. Dumnezeu sa ne ajute.

Ioan Brie la minutul 1:19:00

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: