Miting de protest – Baia Mare, Piața Revoluției – Discursul pastorului Daniel Chereji – 30.01.2016

Daniel Chereji miting Baia Mare Pro Bodnariu si Nan

Daniel Chereji:

Dreptul de a protesta, de-a fi impotriva fata de orice lege facuta de oameni nu este un drept pe care ni l-a adus vremea de libertate si democratia. Ci, dincolo de aceasta stare, de fapt, este un drept pe care ni-l da Dumnezeu- sa putem spune nu. Sa putem spune ca suntem impotriva. Insusi Hristos, Fiul lui Dumnezeu, intr-o piata ca si aceasta, in curtea Marelui Preot Caiafa, atunci cand un om, un rob, si-a permis sa-L plesneasca peste obraz, a indraznit sa protesteze. L-a privit in ochi si a spus: „Daca am vorbit rau, arata ce-am spus rau. Dar, daca am vorbit bine, de ce ma bati?”

Suntem aici sa protestam fata de un abuz, fata de un stat care comite un abuz. Si folosind ca un motiv, cuvintele lui Hristos, in fata voastra indraznesc sa intreb:

De ce, Norvegia, condamni un presupus abuz cu un abuz urias comis asupra familiei Bodnariu si altor familii de romani si nu numai?

De ce, Norvegia, ai intervenit atata de brutal in viata unei familii  la a carei fericire, nu doar ca nu ai contribuit de loc, ci dimpotriva, ai distrus-o!

De ce, Norvegia, nu ai capacitatea sa judeci in ansamblu viata si principiile  dupa care traieste familia Bodnariu sau Nan?

De ce, Norvegia,actionezi fara sa tii cont de prezumtia de nevinovatie?

De ce, Norvegia,ai smuls intr-un mod atat de brutal cinci copilasi din caminul fericital familiei lor?

De ce, Norvegia, ai dezlipit un sugar de la pieptul mamei sale, fara absolut nicio vina?

De ce, Norvegia, iti permiti sa lipsesti cinci copilasi de imbratisarile, caldura si dragostea propriilor parinti?

De ce, Norvegia,sa aduci suferinta, acolo unde, pana sa intervii tu, curgeau riuri de dragoste si de fericire?

De ce, Norvegia, calci in picioare adevarul inalienabil ca familia este instituita de Dumnezeu? Si, ca trebuie sa ramana asa?

De ce, Norvegia,batjocoresti privilegiul de a avea copii vine de la Dumnezeu Creatorul si nu  de la oameni sau de la vreuna dintre institutiile statului?

De ce, Norvegia,acuzi si bati familii care considera copiii ca fiind darul pretios al lui Dumnezeu?

De ce, Norvegia, ai ales sa te razboiesti cu mame, tocmai cu mame  care au atat de multa dragoste pentru copiii lor incat se tem sa rosteasca pana si cuvantul avort?

De ce, Norvegia, ai inventat organizatii ca Barnevernet, care pot comite abuzuri si brutalitati mult mai mari decat cele pe care le condamna?

De ce, Norvegia, dovedesti atata disproportie intre presupusa fapta si masurile luate?

De ce, Norvegia,pretinzi ca stii mai bine decat stie un parinte, ce este mai bine pentru proprii lui copii?

De ce, Norvegia,incalci adevarul ca orice copil apartine de drept familiei naturale si nicidecum statului?

De ce, Norvegia,ignori realitatea ca nimeni nu poate iubi copiii asa cum o stiu face proprii lor parinti?

De ce, Norvegia, lovesti in familie care este ultima fortareata in calea distrugerii societatii?

De ce, Norvegia, actionezi imoral, fortand membrii aceeasi familii sa se incrimineze reciproc si apoi sa poarte pe toata viata povara mare a tradarii?

De ce, Norvegia, ataci cu precadere familiile emigrantilor pe care le socotesti mai vulnerabile si lipsite de aparare?

De ce, Norvegia, ai investit functionari cu puteri discretionare, care s-au dovedit ca pot comite  atat de multe erori si abuzuri?

De ce, Norvegia, ingadui ca asistentii Barnevernet sa fie atat de rigizi in aplicarea literei legii, dar incapabili si lipsiti de profesionalism in intelegerea spiritului ei?

De ce, Norvegia, sustii practici a caror rezultate n-au fost verificate? Si n-au trecut inca de testul timpului?

De ce, Norvegia,te ascunzi in spatele confidentialitatii, in loc sa dovedesti transparenta si ca n-ai nimic de ascuns?

De ce, Norvegia,nu cercetezi cu eficienta miile de abuzuri reclamate si nu reactionezi  fata de realitatea cruda ca rata sinuciderilor in randul copiilor si adolescentilor din plasament este de opt ori mai ridicata fata de copiii din familiile naturale?

De ce, Norvegia, continui sa maresti suferintele familiilor Bodnariu, Nan, si altora si n-ai curajul si demnitatea recunoasterii abuzurilor si erorilor proprii?

Si, de ce, Norvegia, nu faci posibil ca noaptea urmatoare, copiii familiilor nedreptatite sa se odihneasca fericiti, nu acolo unde i-ai dus, ci in caminul lor natural?

S-au ridicat multe voci, dar au zis ca protestam degeaba. Ca iesim in strada degeaba. Ca nu vom fi auziti. Poate ca multi dintre cei ce ar trebui sa auda, nu aud si se fac ca nu vad protestele noastre. Dar, va spun un adevar pe care-l stiti si voi. Nu ne-am adunat aici pentru ca in primul rand ne vor auzi oamenii. Ne-am adunat cu credinta ca CINEVA ne va auzi! Si acel cineva este Hristos, Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor! ALELUIA! AMIN!

Baia Mare, Piața Revoluției, 30 ianuarie 2016.
Mitingul de protest față de măsurile abuzive ale organizației norvegiene Barnevernet luate împotriva familiilor Bodnariu și Nan.
Discursul pastorului Bisericii Creștine Baptiste „Biruința” Baia Mare, Daniel Chereji.

VIDEO by Biserica Creştină Baptistă Biruinţa Baia Mare

Un comentariu (+add yours?)

  1. inkafan
    feb. 02, 2016 @ 03:24:01

    Pai Iisus Cristos stie povestea, evident, nu? Si cam stim si ce parere are din moment ce copiii NU mai sunt cu familia lor.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: