UPDATE: Familia NAN, căreia Barnevernet i-a luat copiii, a PIERDUT PROCESUL în Norvegia.

Cel mai nou update:

Familia NAN, căreia Barnevernet i-a luat copiii, a PIERDUT PROCESUL în Norvegia. Cum a motivat instanța decizia de a nu-i repune în drepturi pe părinții români.

Familia NAN a primit astăzi decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a PIERDUT PROCESUL. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii.
Pe 20 ianuarie a avut loc procesul în Norvegia. Din 27 octombrie, de când copiii familiei Nan au fost plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a dovedi că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.
La procesul împotriva Protecției copilului din Norvegia, familia Nan a fost susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, dar și de o delegație de parlamentari români, membri ai Comisiei pentru românii din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților.

CITESTE mai MULT aici – http://www.activenews.ro/stiri-social/Familia-NAN-careia-Barnevernet-i-a-luat-copiii-a-PIERDUT-PROCESUL-in-Norvegia.-Cum-a-motivat-instanta-decizia-de-a-nu-i-repune-in-drepturi-pe-parintii-romani-129588

si aici –

http://maramedia.ro/proces-familia-maramure-eana-ai-carei-copii-au-fost-lua-i-de-autorita-ile-norvegiene-s-a-prezentat-in-fa-a-instan-ei/video

ARTICOL din data cand familia era in fata instantei:

Chiar daca familia Nan câştigă procesul, Protecţia Copilului o să facă recurs şi o să încerce să le ia copiii din nou. Iar asta durează vreo 3- 4 luni. Iar după aceea, chiar dacă nu câştigă, sotii Nan vor avea şi dosar penal.

Familia maramureşeană Nan, ai cărei copii au fost „răpiţi”de Serviciul de Protecţia Copilului din Norvegia pe baza unor afirmaţii ciudate s-a prezentat săptămâna trecută în faţa instanţei. La procesul din 20 ianuarie împotriva Protecţiei copilului din Norvegia, familia Nan a fost susţinută de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, dar şi de o delegaţie de parlamentari români,  membri ai Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării din cadrul Camerei Deputaţilor.

Familia Nan

Proteste, disperare, delegaţii. Pe scurt, tabloul tot mai sumbru şi mai precipitat al luptei pe care doi părinţi o duc pentru recuperarea copiilor lor. Cazul familiei Nan, Mihaela (37 de ani) şi Dumitru (44 de ani), cei doi maramureşeni care au rămas fără copii în 27 octombrie, a fost prezentat pe larg în numărul trecut al GAZETEI. Asemeni familiei Bodnariu, soţii Nan au rămas fără copii din cauza unei acuze că şi-ar fi lovit fetiţa. Asta deşi nu se ştie exact cine a depus plângerea, iar Dumitru Nan susţine că niciodată nu a lovit fetiţa. Mai mult, toate documentele adunate în acest caz, de la şcoală şi de la medici îi sunt favorabile familiei Nan. Practic, toate acuzele Serviciului de Protecţia copilului norvegian se bazează doar pe declaraţiile fetiţei, obţinute într-un interogatoriu înregistrat video, fără ştirea părinţilor.

Ciudat e că, înainte de acest episod, fiica familiei Nan, Bianca, le-a spus părinţilor că se mută într-o altă familie şi îl ia cu ea pe frăţiorul său, semn că toată tărăşenia s-ar putea să fi fost regizată. Oricum, din 27 octombrie 2015, cei doi copii ai familiei Nan, o fetiţă de 7 ani şi un băiat de 1 an şi 7 luni, au fost preluaţi de Serviciul de Protecţie a Copilului – Barnevernet şi plasaţi într-o familie surogat. Pentru a-i vedea, soţii Nan parcurg 300 de km, pentru a-şi vedea copiii sub privirile atente ale funcţionarilor norvegieni.

Procesul familiei Nan cu Serviciul de Protecţie a Copilului a avut loc în 20 ianuarie.  Iar familia de maramureşeni a fost susţinută de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, dar şi de o delegaţie de parlamentari români,  membri ai Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării din cadrul Camerei Deputaţilor. Familia Nan cere Serviciului de protecţie a copilului Barnervernet repunerea în drepturile părinteşti. În cazul în care în urma procesului de azi familia Nan nu îşi va recupera copiii, autorităţile din Şieu, localitatea de origine a celor doi părinţi, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe vor cere repatrierea celor doi copii şi plasarea în familia unor rude de gradul 1 şi până la gradul 4. Zilele trecute, la locuinţa bunicilor copiilor şi a altor rude s-a făcut o anchetă socială pentru că aceştia şi-au exprimat dorinţa de a-i lua pe copii în plasament în cazul în care nu vor fi înapoiaţi părinţilor.

Cum singura probă a autorităţilor norvegiene e înregistrarea cu fetiţa, mama copiilor s-a arătat destul de optimist, deşi majoritatea proceselor de acest fel sunt câştigate de Protecţia Copilului. Sentinţa va fi dată în câteva zile dar, chiar şi în cazul în care familia Nan va fi repusă în drepturile părinteşti, drama nu a ajuns la final, pentru că legea prevede şi alte proceduri ulterioare: „Iar dacă noi câştigăm procesul, Protecţia Copilului o să facă recurs şi o să încerce să ne ia copiii din nou. Iar asta durează vreo 3- 4 luni. Iar după aceea, chiar dacă nu câştigă, noi avem şi dosar penal. Este normal că mi-aş lua copiii şi aş pleca în ţară, dar nu pot, pentru că din moment ce eşti sub o anchetă cu Protecţia Copilului, statul român îţi poate duce copiii înapoi. Deci, suntem captivi aici”, a declarat Mihaela Nan. Vom reveni.

CITESTE mai MULT aici – http://www.gazetademaramures.ro/familia-maramureseana-ai-carei-copii-au-fost-luati-de-autoritatile-norvegiene-in-fata-instantei

MII de oameni au ieșit în stradă la Sibiu pentru a susține familiile de români ai căror copii au fost CONFISCAȚI de autoritățile norvegiene: Suferința ne adună laolaltă!

MII de oameni au ieșit în stradă la Sibiu pentru a susține familiile de români ai căror copii au fost CONFISCAȚI de autoritățile norvegiene: Suferința ne adună laolaltă!

11 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  feb. 02, 2016 @ 01:33:44

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Trackback: Viorel Iuga despre familia Nan ~ Probabil că în cazul Barnevernet, este necesar să se repete istoria Egiptului. | agnus dei - english + romanian blog
 3. Cristi
  feb. 06, 2016 @ 13:24:53

  Daca autoritatile romane au fost neputincioase, daca atatea cazuri din atatea tari au fost pierdute, daca chiar o familie de americani si-a pierdut copilul, si ambasada lor si Casa Alba au dat neputincioase din umeri, nu arata asta clar ca aceste cazuri nu se rezolva cu metode pamantesti ? Am mai spus-o : cu mitinguri, boicotari, unitate etc. nu invingi domniiie intunericului care troneaza peste Barnevernet, peste Norvegia.

 4. Trackback: Norvegia AUDE ! | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Update Familia Nan – Parintii surogat ii invata pe copii ca nu exista Dumnezeu | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Ajuta familia Nan cu un apel la Barnevernet | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: SOLIDARI CU FAMILIA NAN: Un Apel la Barnevernet pentru a le da drumul acasă lui Dragoș și Bianca | ARMONIA MAGAZINE - USA
 8. Trackback: O fila din viata familiei Dumitru si Michaela Nan | agnus dei - english + romanian blog
 9. octavpelin
  mai 16, 2016 @ 02:54:30

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 10. Trackback: Sa continuăm să susţinem cauza familiei Dumitru si Michaela NAN | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: FAMILIA NAN: HOTARAREA Consiliului Judetean de la 1 feb 2016 este ANULATA. COPIII VIN ACASA! Cronologia Evenimentelor | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: