Ce crede Alina Mungiu Pippidi despre Iisus Hristos?

Ca sa cunoastem acest personaj care a facut o afirmatie socanta, (vezi aici – Alina Mungiu cere intervenția serviciilor secrete: Cei care susțin familia Bodnariu fac propagandă rusească/ SERVICIILE SECRETE SĂ CONTROLEZE DEZBATERILE PUBLICE, cere AM Pippidi)  cineva mi-a trimis link spre o recenzie de carte a doamnei Alina Mungiu Pippidi. Titlul carti este „Evanghelistii”.

Cititi un mic fragment:

Autoarea ridiculizează întreaga istorie a mântuirii şi schimbă voit întreaga logică a textului scripturistic dorind a obţine efecte cvasi-artistice tocmai prin falsa demonstraţie „literară” că Pavel ar fi artizanul „plăsmuirilor evanghelice” despre Hristos. „Realitatea” pusă în scenă de Pippidi ar fi aceasta: Iisus Hristos n-ar avea legătură cu nimic din ceea ce relatează evangheliştii. El ar fi fost un profet-povestitor şters, care ar fi inspirat pe Pavel să născocească tot ceea ce a ajuns până la noi ca adevăr religios. Hristos nu ar fi avut absolut nici un atribut care să îl consacre drept Fiu al lui Dumnezeu (ar fi fost lipsit întrutotul de puterea de a face minuni); în locul Său ar fi murit de fapt Baraba; la Cina cea de Taină ar fi participat inclusiv Maria Magdalena – o idee sionistă mai veche, o temă scandaloasă – care apare perfid în articularea piesei atunci când Elena, iubita lui Cherintos, intră în rolul Mariei Magdalena care, în viziunea Alinei Mungiu Pippidi, încearcă o relaţie amoroasă chiar cu Iisus. Scena spălării cu lacrimi a picioarelor lui Iisus are o încărcătură erotică apăsata, despre care „ruşine este a şi grăi”. Piesa se încheie cu Cina cea de Taina şi nu cu răstignirea şi învierea Domnului. Apostolii mor otrăviţi de Pavel care, înainte de căderea cortinei, îl înjunghie pe Iisus Hristos. Toată această mascaradă se petrece tocmai pentru a fi păzit peste timp „secretul” lui Pavel, că de fapt Hristos, aşa cum îl cunoaştem noi din Evanghelii, nu ar fi existat niciodată.

CITESTE recenzia aici – http://www.laurentiudumitru.ro/evanghelistii-pippidei.php

Ne rugam ca Dumnezeu sa i se faca cunoscut acestei doamne, sa stie ca are nevoie de Mantuitor si de impacare cu Dumnezeu in viata aceasta, ca sa-si asigure vesnicia traita alaturi de Creatorul sau.

CITESTE si

Alina Mungiu cere intervenția serviciilor secrete: Cei care susțin familia Bodnariu fac propagandă rusească/ SERVICIILE SECRETE SĂ CONTROLEZE DEZBATERILE PUBLICE, cere AM Pippidi

49 comentarii (+add yours?)

 1. Editor
  feb. 03, 2016 @ 09:38:08

 2. Trackback: Alina Mungiu cere intervenția serviciilor secrete: Cei care susțin familia Bodnariu fac propagandă rusească/ SERVICIILE SECRETE SĂ CONTROLEZE DEZBATERILE PUBLICE, cere AM Pippidi | agnus dei - english + romanian blog
 3. Ted
  feb. 03, 2016 @ 11:01:09

  I-as recomanda sa mai slabeasca putin..Poate ca excesul de kg i-a afectat abilitatile mentale!

 4. Dan Bercean
  feb. 03, 2016 @ 12:15:49

  Nici macar nu cred ca e nevoie sa ne obosim. Nu avem ce demonta. Legat de acest subiect asta e moda vremii si vreau sa o intreb cum de Isus a reusit sa lege atat de multi oameni de pretutindeni in acest caz. Si inca ceva dansa cati oameni poate strange…. cu astfel de aberatii.

  • Vint
   feb. 07, 2016 @ 00:51:00

   Poate strânge laolaltă cam toți destrăbălații lumii, toţi ateii, toţi/toate homosexualii/lesbiencele, toţi pedofilii nordici, și nu numai. După ce ii aduna pot sa „emigreze” undeva pe Venus la „multa căldură” sa ne lase în pace, sa ne trăim viață în direcția inițial data de Creator!

 5. Denisa Ghita
  feb. 03, 2016 @ 12:17:55

  Buna seara. Imi pare rau dar aceasta stire nu ar trebui sa fie raspandita de noi, care avem un alt Stapan decat aceasta doamna. In Numeri 13 spaima poporului creste si incepe sa se teama de uriasii din Canaan cand se repeta, de catre cei 10 spioni necredinciosi, „raul” care I-ar astepta in Tara promisa. Imi doresc si mie, si ma straduiesc sa urmez aceasta revelatie per care Domnul mi-a facut-o: numirea in mod repetat a raului ii creste puterea! Boicotati aceste stiri. femeia aceasta poate sa spuna ce vrea: ea merge la stapanul ei cu hulele ei si cu tot ce o insufleteste. Noi nu trebuie sa o publicam, sa ii dam crestinatatii astfel de „hrana”. Eu o ignor.

  • rodi
   feb. 03, 2016 @ 12:25:24

   Denisa, e bine sa stim cine este doamna. Cand o sa vad/vedem prieteni pe Facebook ca distribuie opiniile ei, voi/vom stii despre ce este vorba…

  • Naomi
   feb. 16, 2016 @ 19:44:26

   Minunat comentariu
   NU PUBLICATI extinzind si diversificind prostiile satanei si servilor lui
   Mai degraba INALTATI PE DOMNUL
   SI PUTEREA SA MAREATA DE ALUNGUL TIMPURILOR
   FACETI DE DE CUNOSCUT DOAR MARETIA MINUNATULUI CREATOR
   FI TI BINECUVINTATI
   Cu respect, eu

 6. andreea berri
  feb. 03, 2016 @ 12:38:13

  Cum poate un astfel de personaj sa vorbeasca public ????? ce ziar sau ce televiziune ii permite sa vorbeasca public ineptii de genul asta???? femeia asta traieste pe marte???? hai sa o boicotam…..

 7. Dan
  feb. 03, 2016 @ 13:29:33

  nu cred ce gunoaie tocmai am citit . s

 8. barzilaiendan
  feb. 03, 2016 @ 14:07:22

 9. Stefan
  feb. 03, 2016 @ 14:56:48

  Sarmana femeie,,,,,

 10. Estera
  feb. 03, 2016 @ 15:36:59

  Dumnezeu exista doamna poporul evreu exista ???? domnul nostru Isus este viu si noi credem ca intr-o zi o sal vedem fata in fata eu cred ca el e viu si cred ca exista viata dupa moarte si cred ca exista rai .What a freat God we have .

 11. Estera moldovan
  feb. 03, 2016 @ 16:00:13

  Nici nu sunt cuvinte mai batjocoritore la adresa Mântuitorului Isus Hristos ….D-zeu sã nu ii de-a liniste si nici pace pâna nu Il va cunoste personal !

  • mike
   feb. 07, 2016 @ 11:45:19

   Ma intreb daca era musulmana si batjocorea numele -domnului – lor ,,mohamed” ce o astepta?? Adevarata radacina a problemei ,e (a fost?) tacerea si ne implicarea -crestinilor – Ma uit la harta cu numarul de crestini pe judete –locurile marcate cu albastru intens -ortodocsii- -sunt cele mai vulnerabile discursurilor acestei -zise doamne – Acolo, ar trebuii sa-si developeze actiunile -misionarii protestanti si neo. Cred ca Romania a inceput sa se trezeasca–poporul trebuie sa se lase de rele ,sa-si ceara iertare si Dumnezeu va vindece tara de idei si idiologii (idioti) contrare legilor Lui DUMNEZEU– God bless Romania

 12. viorica
  feb. 03, 2016 @ 16:11:44

  ROAGA-L PE DUMNEZEU SA-TI DEA INTELEGERE SI INTELEPCIUNE,SI DATORITA LUI VEI CRESTE MAI PUTERNIC SI MAI INTELEPT IACOV 1;5
  CU DUMNEZEU DOBORAM PE VRASMASII NOSTRI ,CU NUMELE LUI ZDROBIM PE POTRIVNICII NOASTRI. PSALMUL 44 ‘5

 13. Carmen
  feb. 03, 2016 @ 19:39:44

  Madam pippidi face parte din categoria celor care nu-l cunosc pe Dumnezeu,deci trebuie sa ne fie mila de ea. Rautatile pe care le debiteaza sunt de fapt soaptele diavolului ,ca doar el ii este stapan.
  N-ar trebui nici macar pomenit numele ei pe blog,dar poate asa ,se va gasi cineva sa se roage pentru ea si astfel ar avea sanse sa se pocaiasca . Cateodata ii dau dreptate lui Iona cand s-a suparat pe Dumnezeu.

  • rodi
   feb. 03, 2016 @ 20:40:06

   numele doamnei nu ar fi fost pomenit niciodata pe aici, daca nu acuza zecile de mii de credinciosi care au protestat in multiple tari in sustinerea familiei Bodnariu, a fi finantati si provocati sa protesteze de presedintele rus. Cu aceste declaratii, iata ca am aflat toti cine este aceasta doamna si am mai aflat si ce afirmatii blasfemiatoare face asupra Domnului Isus, lucru care am vazut ca a surprins pe multi. Ce ne-a surprins pe noi, ca nu am cunoscut despre ea nimic pana azi, e faptul ca in trecut, aceasta doamna era uneori citata cu diverse opinii pe bloguri si conturi de retele sociale de crestini….

 14. Victoria Rogojan
  feb. 03, 2016 @ 19:56:49

  As vrea sa fac de cunoscut acestei femei fara caracter , fara frica de Dumnezeu , ca fie ca vrea ea sau nu va da socoteala de toate cuvintele spuse impotriva lui Isus si a copiilor Lui Dumnezeu ! Dumnezeu sa aiba mila de ea si sa se lase gasit de inima ei si sa-i schimbe inima , dintr’o inima de piatra intr’o inima de carne , pina nu e prea tirziu !

 15. thetrouth
  feb. 03, 2016 @ 20:10:14

  Pentru asemenea bazaconii venite din partea unei asa „distinse” doamne cum e doamna pipidi chiar ca nu merita bagata in seama de cineva. Probabil ca nimanui nu iar trece prin cap sa se osteneasca sa raspunda unei asemenea provocari . Singurul lucru pe care as putea sa il transmit distinsei doamne este ca am crezut-o mai inteligenta si mai cu „capul pe umeri ” decat da dovada ca este . Dar cum in asemenea vremuri nimic nu ne mai mira , pot sa-i transmit ca nu este singura in istoria vremurilor care vrea sa arunce cu noroi asupra Bibliei , in cei peste doua mii de ani de istorie bisericii , au fost nenumarate asemenea incercari , iar rezultatul a fost de fiecare data acelasi , incepand de la Nero si pana la Hitler , Stalin . Ceausescu etc : au ramas doar niste umbre negre pe care nimeni nu vrea sa le mai amintesca , de teoriile lor sa ales praful , iar cei care le-au stat alaturi au trebuit sa se retraga rusinati de pe paginile istoriei . Biblia a ramas aceiasi si a rezistat in cele mai draconice guvernari , ba chiar , de fiecare data a iesit mai relevanta si mai puternica , mai credibila … Doamna draga va doresc din tot sufletul sa va intanliti cu mantuitorul Isus Cristos care este gata sa va ierte si sa va primeasca cu drag, inainte de a fi nevoita sa ajungeti doar un nume ce a lasat o urma in aceasta existenta . Va pot garanta doamna ca , fie ca va pocaiti si va cereti iertare de la Cel pe care cu nerusinare il batjocoriti , fie ca mergeti mai departe in batjocura domniei voastre , nu va trece mult si Il veti intanli personal , si va veti convinge de autenticitatea Lui atat ca om cat si ca Dumnezeu , numai sa nu fie prea tarzie convingerea aceasta .

 16. SandaTulics
  feb. 03, 2016 @ 20:26:48

  Astfel de articole nu fac decit sa ne intareasca si mai mult credinta in Isus Christos! Asa gindesc evreii nemesianici! Citeam undeva ca ura ii face pe unii hidosi..!Asa o fii ? sa ne uitam mai bine!

 17. SILVIA
  feb. 04, 2016 @ 01:09:37

  ” Omul pus in cinste si fara pricepere este ca dobitoacele pe are le tai ” Psalm 49
  Ce asteptam de la oamenii fara Dumnezeu ? …decat sa ne facem datoria sa-i aducem in rugaciune.Dar, intrucat aceasta persoana s-a ridicat impotriva lui Isus este hula .

 18. Bogdan
  feb. 04, 2016 @ 01:24:51

  Un suflet mic mic intr-un trup mare.

 19. Cetatean
  feb. 04, 2016 @ 01:28:23

  Eu as sfatui aceasta doamna sa mai slabeasca! Atata timp cat mananca ca o neinfranata… Cred ca a spus totul despre caracterul ei! Restul sunt doar vorbe!

  • rodi
   feb. 04, 2016 @ 08:53:29

   Nu e bine sa ne legam de lucruri care nu le cunoastem. Nu stim ce probleme de sanatate are doamna care ar putea contribui la starea fizica. Mai bine discutam idei, deat sa ne legam de astfel de lucruri.

 20. Brandusa Antoniac
  feb. 04, 2016 @ 05:05:55

  Aceasta „doamna” este casatorita? Are copii? Ori khazarii sunt cele mai demonice fiinte pamantesti ?!!?

  • rodi
   feb. 04, 2016 @ 08:48:15

   din cate stim, nu e casatorita si nu are copii. Asta explica mult in sine lipsa totala de empatie fata de el putin copiii familiei Bodnariu pentru situatia groaznica prin care trec, fiind separati de parintii lor.

   • Ramo
    feb. 05, 2016 @ 03:36:20

    Cum sa fie casatorita si sa aiba copii, daca e pe invers…mi-e greatza sa mai citesc vreun articol în care apare numele ei.
    Toti care si-au batu joc de Domnul Isus, mai devreme sau mai tarziu,au murit în chinuri groaznice.

 21. Paul Ciprian
  feb. 04, 2016 @ 05:36:17

  Daca tacea, filisoafa ramanea :))

 22. Paul Ciprian
  feb. 04, 2016 @ 05:38:29

  Mustre Domnul duhurile necurate din tine care nu te lasa sa vezi luima lui Dumnezeu!!

  Dumnezeu sa-ti dea intelepciune; sa te faca sa intelegi ca Isus Hristos este SINGURUL Domn si Mantuitor, ca adevarata viata incepe dupa moarte si ca doar prin El (Iisus) putem fi salvati. Evanghelia nu este 80% adevar..sau 99% adevar…ea este adevarul 100% si este „puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului ” (Romani 1.16).

 23. tinudascal@yahoo.com
  feb. 04, 2016 @ 11:12:56

  Unde-i multa minte,ii si prostie cu carul;unii de prea multa scoala ….prostesc de-abinelea;!!

 24. David Cocan
  feb. 04, 2016 @ 13:13:47

  Cu toate ca m-a mahnit profund atitudinea Alinei Mungiu Pippidi, atat cu privire la tragedia familiei Bodnariu si manifestarile de protest la nivel national si international, cat si cu privire la cartea ei elucubranta intitulata „Evanghelistii”, nu poat spune ca a reusit aceasta hominida cu nume de femeie sa ma si surprinda in vreun fel. Dupa cum de cele mai multe ori, cainele seamana cu stapanul, asa si mintea oamenilor se reflecta in felul in care arata pe dinafara. conform principiului „mens sana in corpore sano”. {…..] Concluziile revoltatoare privind cazul Bodnariu si elucubratiile din „Evanghelistii” denota tocmai lipsa de sensibilitate materna cu care nu este inzestrata[….]

  Admin – a trebuit sa va moderam putin comentariul, cred ca veti intelege de ce.. Multumim

 25. Stefan-Octavian Vintil
  feb. 04, 2016 @ 13:59:17

  Doamna Alina Mungiu P. a intrat pe o cale a lui Toma necredinciosul. Cred cã Mântuitorul vrea cu tot dinadinsul sã-i spunã personal ei:
  „Aduţi degetul încoace, şi uitã-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna, şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincioasã, ci credincioasã.”

 26. Janeth
  feb. 04, 2016 @ 14:24:36

  Cine Il tagaduieste pe Isus se numeste Antichrist. De ce va mirati?! Traim vremurile din urma si trebuie sa fim pregatiti de lucruri din ce in ce mai rele.
  Cucoana cine e? Ca n-am mai auzit numele asta?

 27. Adrian
  feb. 04, 2016 @ 20:20:53

  Numai votati sau puneti in functie oameni impotriva crestinilor !

 28. Bupte Ligia
  feb. 05, 2016 @ 01:29:25

  Deja ma ingrozesc de pedeapsa acestei doamne…cu cata usurinta si fara frica de Dumnezeu isi da public gandurile intunecate

 29. Flóra Ponczok
  feb. 05, 2016 @ 15:27:44

  Asta nu i DOAMNÁ si nu are nici copii e o cretiná.

 30. Ray Blue
  feb. 05, 2016 @ 16:29:08

  Asa ne trebuie pentru ca noi am ales sa nbe reprezinte niste tampiti si cretini, fara credinta si Dumnezeu si fara busola morala. Si pe banii nostri isi bat joc de noi si de tara noastra prin cetatenii lasati vraiste in mana neghipbilor din alte tari. Cred ca Israelul, grecia, USA, franta si alte tari nu accepta asa ceva cu catatenii lor.
  Felicitari alegatorilor !!!

 31. JohnL
  feb. 06, 2016 @ 14:41:15

  Ioan gura de aur a fost intrebat odata ce ar trebui facut unuia care arunca blasfemie asupra numelui lui Isus; dai doua palme, pt ca asa iti vei sfinti mainile. Ei bine, cred ca este un sfat de urmat…

 32. Naomi
  feb. 06, 2016 @ 23:47:52

  Coana piperduta sa se POCAIASCA URGENT
  DACA NU FLACARILE IADULUI VESNIC O VOR INGHITE SI MOARE NEMINTUITA DACA AZI…MIINE MOARE…CU SIGURANTA..nimeni nu stie daca miine mai traieste
  Asa ca coana pipierduta…vino URGENT LA MINTUITORUL tau ISUS

 33. Ion
  feb. 08, 2016 @ 10:56:11

  Si apostolul Pavel a prigonit biserica crestina.Ii batea ii baga in temnita Asa credea el ca face bine la vremea aceea Chiar si Pavel avea o boala in trup si chiar Pavel spune dupa ce sa intors la Domnul ca sa rugat de trei ori si Domnul ia spus;-Harul Meu iti este de ajuns si puterea mea este facuta desavirsita in slabiciune.Fietiva mila de aceasta doamna si rugativa pentru ea.Ce dovada dam noi de pocaiti?Sintem bullie.Ne uitam la ce izbesc privirile.Ba am inceput si noi ca ea (FBI Penticostal a descoperit ca ea lucra pentru norvegia)Si ea a descoperit ca Noi penticostalii lucram pentru Putin.Sintem cumva diferiti? Rabdam noi din partea cuiva?

 34. Anton Daniel
  feb. 10, 2016 @ 18:01:07

  Femeia asta trebuie dusa urgent la psihiatru,sau asa cum a spus Isus Cristos:”asemenea soi de draci nu ies decat cu post si rugaciune.”

 35. Trackback: Afacere in desfasurare- Norvegia ofera 500.000 Euro doamnei Mungiu ! | agnus dei - english + romanian blog
 36. Un calator
  feb. 12, 2016 @ 15:49:46

  Biata faptura ! Nu are ochi sa vada cata nevoie are de acest Isus pe care al desfinteaza si-L interzice ! E demna de mila ,ce sa mai zic ,iart-o Doamne ca sigur nu stie ce vorveste !

 37. octavpelin
  feb. 17, 2016 @ 01:57:29

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 38. bucsan viorel
  feb. 26, 2016 @ 08:38:52

  ;sant muuulti „destepti”in aceasta Lume ce simt ca n-au realizat Nimic memorabil in viata lor,si de-aceea cauta cu orice pret sa ramana cu „ceva”in Memoria Umanitatii…;(cazul) de fata n-are n-i-m-i-c original…,dar lasati-i sa v-o-r-b-e-a-s-c-a,iar (cine a auzit Cuvantul Lui sa-L rosteasca intocmai )!!

 39. Trackback: FAMILIA NAN: HOTARAREA Consiliului Judetean de la 1 feb 2016 este ANULATA. COPIII VIN ACASA! Cronologia Evenimentelor | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: