***EVZ.RO – Presa despre functia „de pe vremuri”a tatalui lui Ruth la Barnevernet

Familia Bodnariu Norvegia

‘Fiti tari! Dumnezeu este cu voi!’ un crestin pe Facebook…

Update: Am aflat ca nu este vorba de tatal lui Ruth, ci de bunicul lui Ruth, tatal mamei lui Ruth care a lucrat pentru aceasta institutie a Protectiei Copilului cu aprox 40 de ani in urma.

Update #1 februarie 4: EVZ.ro a schimbat titlu sa reflecteze cuvantul ‘bunicul’, nu tatal lui Ruth.

Update #2 februarie 4: Comunicat de la Daniel Bodnariu despre articol

Precizare: fiecare poate sa traga concluzie proprie aici. Institutia Barnevernet a fost creata cu bune intentii. Dar, sa nu uitam ca Barnevernet s-a schimbat mult in ultimii ani, cand statistica arata ca au retinut tot mai multi copiii luati de la parinti.  Am socotit important ca sa nu trecem peste aceste detalii despre tatal lui Ruth pentru ca deja ele au aparut in mai multe ziare astazi. Inca un detaliu pentru cei care nu ati vizionat video de la TVR, parintii lui Ruth locuiesc intr-o casa alaturi de casa lui Marius si Ruth Bodnariu. Parintii lui Ruth au ajutat in cresterea nepotilor si daca ar fi stiut ca ii pandeste un asa pericol, desigur ca i-ar fi avertizat. Dar, cum am invatat de la mai multi norvegieni si norvegieni/romani, majoritatea dintre ei afla sau au aflat despre felul in care Barnevernet actioneaza, prin mediatizarea cazului familiei Bodnariu. ACEASTA mica stire nu neaga nicidecum marea NEDREPTATE FACUTA familiei BODNARIU! Redam aici fragmente sin ce s-a scris in EVZ.RO –

Reporter: Voi ştiaţi de instituţia asta?

Marius Bodnariu: Ştiam, ştiam… Am ştiut un caz în Suedia. Aici, în Norvegia, nu am ştiut aşa mult. Dar există o aşa tensiune, ai grijă, să nu meargă copilul pe stradă, dar nu am crezut că se poate face aşa ceva”, sunt câteva replici dintre reporter şi capul familiei.

Anders Henriksen, director Barnevernet, a vorbit cu jurnaliştii PRO TV, dar fără a intra în detalii despre caz: „În Norvegia, totul este gândit spre binele copilului, în aşa fel încât el să crească în sânul familiei, dar în anumite situaţii este necesară scoaterea lui din familie. Familia este responsabilă faţă de copil, dar sunt situaţii când statul intervine şi îşi asumă această responsabilitate. Se întâmplă asta atunci când copiii sunt abuzaţi, neglijaţi sau maltrataţi.”

Reporter: Şi cei cu care vă vedeţi sunt cei care au hotărât luarea copiilor?

Familia Bodnariu: Da.

Reporter: Şi vă vedeţi după o distanţă atât de mare, să vadă cum era viaţa voastră înainte de a fi luat copilul?

Familia Bodnariu: Da.

Reporter: Păi ei nu ştiau când v-au luat copiii? Asta ni se pare şi nouă paradoxal…

Familia Bodnariu: Este liderul protecţiei copilului şi probabil o colegă de-a ei”, este un alt pasaj al dialogului dintre echipa PRO TV şi domnul Bodnariu.

În acest moment, apare informaţia care indică faptul că Ruth, mama celor cinci copii, a ştiut foarte bine ce implică o palmă dată unui copil din Norvegia. “În urma lor (n.r. – a autorităţilor norvegiene de la Protecţia copilului), rămâne mama lui Ruth. Tatăl ei a condus pe vremuri Barnevernet, protecţia copilului din zonă”, se notează în reportajul realizat de PRO TV.

CITESTE mai MULT aici – http://www.evz.ro/cazul-bodnariu-putea-fi-evitat-o-informatie-bomba-a-iesit-la-suprafata-tatal-lui-ruth-mama-celor-5-copii-a-fost-seful-barnevernet.html

3 comentarii (+add yours?)

 1. rodi
  feb. 03, 2016 @ 10:46:58

  Sanda, nu e bine sa sarim la concluzii. Cunosc persoane dedicate care lucreaza la Protectia Copilului in tara mea. Ajuta enorm de mult si cauta sa faca tot ce e posibil sa ajute familiile cu probleme, fara sa le ia copiii. Fiind credincios, tatal lui Ruth, deducem ca si el ar fi facut la fel in functia sa. El a lucrat pentru Barnevernet cu multi ani in urma cand lucrurile stateau altfel. In 2009 Norvegia a aprobat casatoriile gay si apoi adoptia de persoane de acelasi sex. De atunci, cifrele au explodat:

  Uitati aici statisticile (de la NELU BRIE):
  Potrivit statisticilor oficiale, in 2013, Barnevernet a intervenit in 53,000 de familii. 17% din copii i-a retinut, separandu-i de parinti, adica 9,010 copii. In 2014, a intervenit in 53,088 de familii. 39% din acesti copii au fost separati de parinti, adica, 20,704 copii.

 2. Mike Olari
  feb. 03, 2016 @ 11:30:09

  Reblogged this on DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 3. Valeria Iancu
  feb. 03, 2016 @ 12:49:25

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: