Românii au depus o moțiune la Strasbourg, pentru familia Bodnariu

Parlamentul European are 3 sedii, la Luxemburg, Bruxeles si Strasbourg, Franta (in poza). Photo Wikipedia

Parlamentul European are 3 sedii, la Luxemburg, Bruxeles si Strasbourg, Franta (in poza). Photo Wikipedia

O moţiune pentru rezoluţie având ca subiect „Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite”, în care se menţionează şi cazul familiei Bodnariu, iniţiată de membri ai Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost depusă cu ocazia primei părţi a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 25-29 ianuarie 2016), notează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis sâmbătă AGERPRES, iniţiatorii demersului sunt senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlăţean, Viorel Badea şi deputaţii Florin Iordache, Attila Korodi, Daniel Fenechiu şi Florin Pâslaru.

Moţiunea a fost susţinută de 28 de membri ai Adunării, provenind din 14 state, dintre care toţi membrii Delegaţiei Republicii Moldova prezenţi la sesiune, precizează sursa citată.

„Moţiunea pentru rezoluţie subliniază că interpretarea abuzivă şi disproporţionată a principiului interesului superior al copilului poate avea ca efect separarea nejustificată a copiilor de părinţi, menţionând în acest sens cazul familiei Marius şi Ruth Bodnariu, ai căror copii au fost preluaţi de Serviciul norvegian local de protecţia copilului (Barnevernet)”, se arată în comunicat.

Totodată, adaugă sursa citată, semnatarii moţiunii atrag atenţia asupra faptului că „acest organ administrativ (Barnevernet), în baza unor acuzaţii de violenţă nedovedite şi a cărui activitate nu face obiectul unui control democratic, a luat decizia, prin emiterea unei ordonanţe de plasament temporar, de a prelua cu forţa cei cinci copii ai familiei, dintre care un bebeluş de trei luni alăptat la sân”.

„Potrivit membrilor APCE care au depus moţiunea, separarea copiilor de familie reprezintă o măsură de ultimă instanţă şi nu poate fi acceptată având în vedere că nu au fost luate măsuri intermediare, precum: ancheta socială, consilierea psihologică sau medierea. Având în vedere că doar în anul 2013, din aproximativ 53 000 de cazuri care au intrat în vizorul serviciilor locale norvegiene de protecţie a copilului în circa 9.000 de situaţii s-a luat măsura separării părinţilor de copii, fapt care indică o problemă de sistem a serviciilor sociale norvegiene cu atribuţii în materia protecţiei copilului, semnatarii moţiunii solicită examinarea urgentă de către Adunare a acestei deficienţe”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Moţiunea pentru rezoluţie va fi transmisă Biroului APCE, care va hotărî asupra acţiunilor pe care le consideră necesare, inclusiv de a sesiza comisiile relevante ale Adunării, în vederea elaborării unui raport pe acest subiect.

SURSA  – http://www.romanialibera.ro

CITESTE si –

 1. Senatorul român, Titus Corlățean, a prezentat cazul Bodnariu, Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.
 2. Senatorul Viorel-Riceard Badea, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei: Decizia autorității norvegiene de protecția copilului (Barnevernet) în cazul Bodnariu „este total abuzivă și disproporționată”.

5 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  feb. 03, 2016 @ 19:03:18

  Reblogged this on Christ4roNews.

 2. Popp
  feb. 03, 2016 @ 20:44:06

  Faceti o confuzie majoră!
  1. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este total distinctă si diferită de Parlamentul European – care priveste numai Tările membre ale Uniunii Europene.
  2. Încă nu există o Rezoluție a A.P.C.E., ci doar o Motiune, adică este o Propunere făcută în vederea insusirii ei de catre A.P.C.E. si, astfel, transformarea ei în Rezolutie.

  • rodi
   feb. 03, 2016 @ 20:55:09

   Ioan Popp
   Da intr-adevar este vorba de o motiune care a fost depusa pentru rezolutie de Parlamentarii romani.

 3. Valeria Iancu
  feb. 04, 2016 @ 03:03:32

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 4. Trackback: Norvegia AUDE ! | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: