Scrisoare deschisă adresată Guvernului Norvegiei ~ Maria BORNEA (Avocat)

Click pentru video Interviu

Click pentru video Interviu

Stimată doamnă Ambasador,

avocat-bornea-maria

Photo Avocatura.com

Sunt avocat Maria Bornea din Baroul Arad. Am o vechime în profesie de 45 de ani. Am lucrat cu predilecţie în dreptul familiei, în cauze de familie, dar și în cauze penale. Am văzut mii de anchete și sociale și penale. Am văzut imensa tristețe din ochii prea multor copii care au fost despărțiți de unul din părinți în conflictele de familie.

Am doi băieți căsătoriți, unul este manager la o societate multinațională, celălalt este avocat, și de la ei am cinci nepoți, ceva mai mari decât ai familiei Bodnariu. Vă spun toate acestea, ca să înțelegeți că am abilitatea necesară, și profesională și personală, de a discuta în cunoștință de cauză despre situaţiile familiilor de români cărora statul norvegian le-a luat copiii.

De aceea, situația familiei Bodnariu și a celorlalte familii de români, cărora li s-au luat copiii, m-a afectat până la durere, nu doar pe mine, dar și pe foarte mulți colegi, prieteni și chiar clienți. Tot mediul social în care trăiesc este cutremurat de această situație. Pentru noi, situația aceasta este incredibilă și de neacceptat.

În interviurile dumneavostră, din presa romană, ați indicat texte de lege și ați susținut că în Norvegia, luarea copiilor din familii este ultima opțiune și că se acționează doar în interesul copiilor, dar ați evitat să ne spuneți care au fost în concret primele opțiuni, adică acțiunile efectuate de către Barnevernet înainte de a lua copiii din cele trei familii de români sau care sunt de obicei, dar concret, primele opțiuni înainte de soluția finală, aceea de luare a copiilor.

Pentru a evita acest răspuns, pe care poporul român îl așteaptă de la reprezentanții poporului norvegian prieten, ați invocat secretul acestor operațiuni, dar acest secret nu poate fi legal, deoarece de el pot fi acoperite doar aspectele intime din familiile implicate, pentru protejarea lor de un eventual oprobriu public, dar măsurile concrete și obligatorii de protecție nu pot fi secrete, pentru că ele trebuie să fie doar cele legale și nicio lege nu este secretă, pentru că atunci nu este lege, să fie clare, definite concret, previzibile și predictibile și doar așa vor fi legale, adică vor respecta legile mai generale. [……]

Prin urmare, poporul român așteaptă de la dvs. aceeași prietenie și respect pe care și noi îl purtăm poporului norvegian, astfel că vă rugăm să răspundeți în concret, dacă se poate scris, la următoarele probleme:

1. Care au fost opțiunile concrete ale Barnevernet, anterior luării copiilor din cele trei familii de români?
2. Dacă și cum au fost preveniți părinții asupra faptului că greșesc în relațiile lor cu copiii.
3. Dacă acestora li s-au indicat concret ce greșeli fac.
4. Dacă au fost ajutați, îndrumați, controlați referitor la problemele pe care le au în calitate de părinți.
5. De ce este secretă ancheta față de părinți, câtă vreme este vorba de drepturile fundamentale ale lor și copiilor lor?
6. Care sunt pașii concreți, legali sau care se practică în anchete de acest gen și de ce durează atât de mult?
7. Există dispoziții legale care să stabilească cât timp poate fi prelungită ancheta sau durata ei este la discreția celor ce au inițiat-o, câtă vreme prelungirea ei este clar în detrimentul familiilor și pentru justificarea măsurii inițiale de luare a copiilor?
8. Dacă între părinții Bodnariu și fetițe au putut apărea unele discuții, cu cei trei băieți foarte mici este exclus să fi existat conflicte, deci de ce aceştia nu au fost lăsați familiei și, în acest fel, se verificau mai bine părinții?
9. De ce nu sunt totuși lăsați părinții să păstreze relații firești cu copiii lor, adică să îi vadă, să îi supravegheze, să comunice cu ei în mod direct, fără alte persoane care să îi supravegheze?
10. Există garanții că în speță nu au existat anterior conflicte locale între mama copiilor, care este de specialitate asistent pediatru și cei care au hotărât luarea copiilor, și care puteau induce sau smulge copiilor unele declarații exagerate sau neadevărate?
11. Suferințele copiilor și părinților, precum și violența cu care au fost luați copiii nu puteau fi evitate și înlocuite mai bine printr-o colaborare permanentă și chiar de durată cu familiile?
12. Cum se pare că în joc sunt și sumele imense pe care le dă statul pentru Barnevernet, nu cumva ele sunt cauza atâtor situații de acest fel și din această cauză familiile cu mulți copii, în care în mod firesc este mai greu decât în cele cu unul sau doi copii şi de aceea sunt mai vulnerabile, în loc să fie ajutați sunt vânați pentru că aduc mulți bani?
13. Nu era mai benefic și chiar mai ieftin să se trimită un asistent pe o perioadă chiar lungă de timp, în familii pentru rezolvarea conflictelor?
14. Faptul că timp de nouă ani de zile, cât se pare că are fetița cea mare a familiei Bodnariu, și-au crescut copii în bune condiții, și nu s-a aflat nimic despre inaptitudinile lor, nu era o garanție suficientă pentru a se lăsa copii la ei pe durata anchetei?

CITESTE scrisoarea in INTREGIME aici – http://www.juridice.ro/423948/scrisoare-deschisa-adresata-guvernului-norvegiei.html

7 comentarii (+add yours?)

 1. energein7
  feb. 05, 2016 @ 00:54:11

  Reblogged this on energein7's Blog.

 2. Valeria Iancu
  feb. 05, 2016 @ 03:49:37

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. Trackback: Scrisoare deschisă adresată Guvernului Norvegiei ~ Maria BORNEA (Avocat) | ARMONIA MAGAZINE - USA
 4. Florea
  feb. 06, 2016 @ 20:32:18

  Sistemu a fost creat in asa fel de cei ce sunt la putere si sunt homosexuali pentru ca se orienteaza in familii unde sunt copii frumosi ,creativi si isteti si prin acest sistem creat intra si-i iau cu forta, in acest fel pot rapi copiii si -i iau cei ce nu au copii,aceste lucruri se intimpla in tarile prospere unde este bunastare.

 5. Daniel I
  feb. 10, 2016 @ 03:01:53

  Felicitari dna. avocat Maria Bornea pentru scrisoare, fiecare sa ajutam impotriva acestui Barnevernet diabolic. Dumnezeu sa il desfiinteze si copii sa ajunga inapoi la familii, toti.

 6. Trackback: Juridice.ro – Avocat Maria Borno – Norvegia încalcă Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Juridice.ro – Avocat Maria Borno – Norvegia încalcă Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: