Iulian Capsali – Pasărea cu ochii mari

birds

Pasărea cu ochii mari

Mă uităm cu fetele mici, Miriam şi Anastasia, la un filmuleţ cu păsări şi puii lor. Le ţin pe amândouă în poale şi Miriam, întinsă pe pieptul meu, uitându-se la ochiul rotund filmat în gros-plan al păsării care îşi mângâie cu ciocul puii, mă întreabă cu acea genialitate a ingenuităţii copilăreşti: „I-au obosit lacrimile mamei lui?”

În acest timp, Cleo stă întinsă şi citeşte pe canapea iar camera e scăldată într-o lumina gălbuie. Suntem în cuibul nostru.

Şi ne este atât de bine, Doamne, mulțumescu-ţi Ţie!

Nu am putut să nu mă gândesc imediat la Michaela Nan şi la Dumitru cărora le-au fost luaţi băiatul de un an şi jumătate şi fetiţa lor – pe care o să-i vadă doar de patru ori pe an -, la Ruth şi Marius ‪#‎Bodnariu‬ şi cei cinci copii ai lor, dintre care un sugar; la toate mamele care îşi aşteaptă copiii luaţi de sistemul dement al unui stat perfect alienat, guşat şi sadic, unde frigul ideologic este politică de stat. La toate familiile cărora Barnevernet le-a luat copiii. La mamele şi la taţii cărora „le obosesc lacrimile” de atâta dor…

Ticăloasă ești, Norvegie!”

5 comentarii (+add yours?)

 1. Cristi
  feb. 06, 2016 @ 13:40:52

  Iulian, mesajul tau, desi scurt, m-a impresionat. Concluzia mea la mesajul tau e ca prin cazurile Bodnariu, Nan etc. Dumnezeu ne testeaza, ne verifica pe fiecare din noi, familistii cu copii: cum Ii multumim Lui – nu atat prin vorbe, cat prin fapte – pt. confortul, protectia pe care ni le acorda. Pt. ca El plange ca nimeni dintre noi alaturi de mame distruse ca Mihaela Nan, ca Ruth Bodnariu.

 2. Trackback: SUA între Trump-manie și Trump-fobie | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Bă, pocăiţilor, scrieţi corect numele (118) | Romania Evanghelica
 4. SandaTulics
  mart. 13, 2016 @ 20:26:03

  Barnevernet sau ”cind iadul vomita pe pamint!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: