PRO TV – Interviu cu romanca care lucreaza cu Barnevernet – COPIII NORVEGIEI. EPISODUL 3

Elivera Anderson

Elivera Anderson – CLIK pe poza pentru video

Diferenta dintre sistemul romanesc si cel norvegian, vazuta prin ochii unei romance, psihiatru, care lucreaza cu Barnevernet.

Pentru unii, muma. Pentru altii, ciuma. Asa vad Norvegia, Romanii care au ales sa traiasca acolo. In acest moment sunt peste 15.000 de conationali in Tara Fiordurilor.

Doua detalii interesante: In Norvegia, copiii nu primesc note pana la liceu si primesc putine teme, iar pe weekend, nu primesc nicio tema. (Si atunci, ce fac parintii romani ai unor copii? Ii invata ei acasa dupa manuale de matematica romanesti….)

In interviu este si Episcopul Ortodox Macarie Dragoi:

Macarie Dragoi, Episcopul Tarilor de Nord: Am simtit o durere cumplita, greu de purtat. Ne-am rugat la paturile lor cu speranta ca pana la urma copilasii se vor intoarce acasa. Povestea familiei Bodnariu si dar si alte situatii in care copii au fost despartiti de parinti le-au bagat romanilor frica in san.

PS Macarie Dragoi, Episcopul Tarilor de Nord: Sunt cateva familii care vor sa se intoarca in Romania. Deja sunt 15 pe care eu le cunosc care s-au intors sau se vor intoarce din Norvegia cu copilasii.
Reporter: Pornind de la povestea asta?
PS Macarie Dragoi, Episcopul Tarilor de Nord: Da

CITESTE mai mult facand clik pe POZA de mai sus.

14 comentarii (+add yours?)

 1. SandaTulics
  feb. 05, 2016 @ 15:49:44

  Ce pustiu!
  In tara mea, copiii far-de mama
  Pling-nsingurati printre straini,
  Si poate… nici sa plinga nu mai stiu,
  de-atita chin, al inimii , suspin.
  Si nimeni nu se-opreste sa-i mingie,
  ca sa le treaca de-al lor dor,
  Macar o leaca!
  De lacrimile-atita de fierbinti,
  In tara mea odat-atita de bogata ,
  Si acum atita de saraca!
  In tara mea, cu miinile la gura,
  ..Cei domni.. soptesc de viata de copii,
  …Dolari si euro… sau
  Cum se fura,!
  Dar nu se-ntorc sa vada –
  -Ce pustiu!!!
  E tara fara de copiisi mame
  ce nu mai sunt in batatura!
  Fenomenul abandonului de copii a atins cote alarmante in Romania
  fara ca cineva sa rezolve aceasta problema atit de spinoasa!
  Sa nu fie prea tirziu ,cind Barnevernet-Romania se va infatisa motivat sa ia copiii romani!

 2. Dan
  feb. 05, 2016 @ 16:58:50

  Pana la aceasta ora nu sunt clare si explicabile cateva aspecte privind toata procedura de confiscare a celor 5 copii si dorim sa atragem atentia asupra lor:
  – incalcarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 20.11.1989, in special art.5, 8, 9, 14, 18, art.20 alin,3, si art. 30
  – forta extrema si abuziva a Barnevernet
  – lipsa unei anchete sociale prealabile
  – lipsa unei evaluari a impactului separarii copiilor de parinti si a separarii fratilor prin plasarea in trei familii diferite
  – lipsa de transparenta
  – interogatoriu fara translator si fara avocat, incalcandu-se astfel dreptul la aparare
  – constrangerea de a nu contacta ambasada
  – lipsa unor evidente de abuz fizic sau psihic
  – intarzierea intocmirii documentatiei in limba romana, asa cum prevede legea
  – mama nu-si poate alapta bebelusul de 4 luni decat de doua ori pe saptamana
  – presiuni asupra mamei (Ruth) sa declare in mod mincinos ca tatal (Marius) este abuziv cu ea si ca astfel isi va primi copiii
  – amenintari la adresa lui Marius sa nu faca public cazul, riscand sa nu-si mai vada copiii niciodata, amenintari care, venind din partea unor reprezentanti ai institutiei, reprezinta o infractiune evidenta de santaj si amenintare
  – plasarea copiilor in orase diferite la distanta de 3,5 ore de casa, inclusiv a bebelusului de trei luni care trebuie alaptat, desi avocatul a gasit o locatie in apropierea casei parintesti
  – manipularea copiilor prin intrebari directionate, pentru a da declaratii prin care parintii sa fie incriminati
  Astfel de metode si atitudini, care noua ca romani, ne aduc aminte de totalitarismul comunist, ne determina sa acuzam Barnevernet, implicit statul norvegian de complicitate, de incalcarea flagranta a drepturilor familiei si a drepturilor omului, de amenintari si intimidari asupra familiei, asupra avocatilor care se implica in aceste cazuri (unii dintre ei pierzandu-si licenta), de tentative de musamalizare si ingradirea libertatii de exprimare religioasa.
  2. In semn de solidaritate cu Marius si Ruth Bodnariu
  Denuntam actiunile abuzive, irationale si inumane fata de o familie normala, responabila, care a asigurat un mediu propice cresterii celor 5 copii. Marius si Ruth sunt integrati social, aducand un plus comunitatii din care fac parte, prin natura profesiei lor, fara sa fi initiat sau produs vreodata actiuni ce contravin moralitatii si legii.
  Asta sa ne explice norvegienii si protv care-i pupa in fund!

  • rodi
   feb. 05, 2016 @ 17:13:09

   Se pare ca interviurile nu au demascat sau descoperit prea mult. (Asta daca aceste interviuri sunt integrale…)

 3. cornelilioi
  feb. 05, 2016 @ 17:06:51

  Dupa cum vad, Romanii din Norvegia se impart, cel putin pana acum, in doua categorii doar: cei CU probleme si cei FARA personalitate. Sa spui ca dupa trei luni aproape nu stii nimic de cazul Bodnariu este total relevant in ceea ce concluzionez. Daca media din Norvegia tace si de acolo normal nu aveau cum sa afle nimic, acesti Romani (care acum ies la iveala prin interviuri si declaratii) nu au legaturi cu tara? Nu urmaresc nimic pe net despre tara lor natala? Nu au familii in Romania care sa-i intrebe ce se intampla in Norvegia? Nu au legaturi unii cu altii, sa auda din gura in gura despre aceasta situatie? Sa fii de 20 de ani in Norvegia si sa nu stii ca acolo exista…Barnevernet, mi se pare fara nici o logica normala. Stau ascunsi intre Norvegieni FARA personalitate si acum vor sa apara la TV si in ziare…..

  • rodi
   feb. 05, 2016 @ 17:17:20

   Buna intrebare. Daca si noi urmarim ziarele romanesti, si am facut-o tot timpul, nu doar in prezent, atunci cum sa nu stie ce se intampla, cand toate ziarele romanesti scriu despre cazul Bodnariu. Poate fi si o frica a stii astfel de lucruri si probleme, ca li se pot intampla si lor oricand. De ex. mama intervievata care zice ca isi invata copiii si le da lectii in plus, nu ii este frica ca cineva de la Barnevernet va folosi informatia aceasta impotriva ei? Ca scopul scolii este sa-i invete fara nici o presiune, fara prea multe teme si copiii sa aiba fun. Au prea mare incredere in Barnevernet si nu isi dau seama ca isi pun copiii in pericol, dand informatii care se pot folosi impotriva lor mai tarziu. Doamne, fereste-i pe toti…..de asa necaz!

   • cornelilioi
    feb. 05, 2016 @ 17:39:12

    Pai, daca le-ar fi fost frica, nici acum nu ar fi spus…cred mai mult ca ignoranta si mandria sunt la mijloc. Ignoranta, ca nu-i prea interesa nimic despre Romania si mandria, acum, pentru cele 5 minute de „famous” in care sa apara la TV.

  • florin
   feb. 05, 2016 @ 18:26:45

   cauta in ziarul adressa. no la rubrica meninger DATA 03.02.2016 cat este de perfecta BARNEVERNET ZIARUL SCRIE CA institutia a pierdut 57 copii din care 24 fara urma institutie perfecta , stat perfect unde sunt copiii La ei este o ancheta pentru asta trafic de copii cred Cauta informatia si distribuie mai departe

 4. florin
  feb. 05, 2016 @ 18:16:31

  pentru cei ce cred ca intitutia BARNEVERNET este perfecta sa citeasca aici adressa.no menunger din data de 03.02.2016 cautati si va minunati .BARNEVERNET a pierdut 57 copiii din care 24 sau evaporat pur si simplu institutia care trebuia sa i protejeze ia pierdut nu se stie nimic despre ei este o ancheta in acest caz Rog moderatori sa verifice si sa publice stirea La noi in ro se numeste trafic de copii rusine BARNEVERNET RUSINE NORVEGIA incerc sa incarc legatura

 5. Carmen
  feb. 05, 2016 @ 18:44:09

  trebuie sa traiesti in partile astea de lume ca sa intelegi pe cei care spun aceste lucruri.
  romanii din tara cred ca aici e libertatea de pe lume si fiecare poate spune ce vrea,cand vrea ,cum si cui vrea.
  realitatea e alta dar trebuie sa traiesti ca sa intelegi.
  pana acum am observat ca nu e nevoie sa faci ilegalitate ca sa intri in necaz,e suficient sa fii banuit sau sa ti se „coaca” ceva si nu conteaza ca ai sau nu dreptate.
  pornind de la mici neintelegeri si ajungand pana la rapire de copii ca in cazul de fata.
  legat de interviul cu doamnele respective,deja ma gandesc ca una e in pericol sa-si piarda copiii pentru ca face lectii acasa cu copiii. daca afla” barnemernic” , se va considera abuz,nu se stie … poate asa va afla si ea ca exista aceasta institutie.

 6. cornelilioi
  feb. 05, 2016 @ 19:34:39

 7. Dorin
  feb. 07, 2016 @ 10:49:47

  It’s incredible to hear an educated woman say that devoting yourself entirely to your children and educating them in such a way that they will be happy to care for you in your old age is actually a self-serving and egotistical act on the part of the selfless parents. BRAINWASHED!!!! As the saying goes: we’ve educated ourselves into imbecility.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: