Simulare militară făcută de americani: Rusia ar înfrânge forțele NATO în 36-60 de ore.

military
Dacă tancurile rusești ar intra mâine în țările baltice, forțele NATO, depășite numeric și tehnic, ar fi înfrânte în mai puțin de trei zile. Aceasta este concluzia simulării militare realizate de un think tank, din care fac parte ofițeri americani și oficiali civili, scrie Foreign Policy.
”Concluzia este limpede: la actuala postură, NATO nu poate să apere teritoriile celor mai expuse state membre”, se arată într-un raport al Rand Corporation, care a inițiat simularea cu pricina.
În multele simulări efectuate în intervalul 2014-2015, s-a ajuns la concluzia că forțele ruse ar ajunge la periferia unor capitale precum Tallinn sau Riga, sau ambele simultan, în 36-60 de ore. Trupele baltice și cele americane, alături de forțele aeriene americane (țările baltice se bazează exclusiv pe aliați pentru protejarea spațiului aerian) s-ar dovedi incapabile să oprească înaintarea brigăzilor mecanizate rusești și ar suferi pierderi însemnate, arată raportul, potrivit cotidianul.ro.
Studiul spune că NATO a fost prins nepregătit de o Rusie impredictibilă, care a început să majoreze cheltuielile militare după ce a anexat peninsula Crimeea și a intervenit în sprijinul rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei. În cazul unei potențiale incursiuni ruse în țările baltice, SUA și aliații lor nu ar avea suficiente trupe, tancuri și blindate pentru a încetini înaintarea blindatelor ruse, arată raportul Rand semnat de David Shlapak și Michael Johnson.
”O asemenea înfrângere rapidă ar lăsa la dispoziția NATO foarte puține opțiuni, toate proaste”, arată raportul.
CITESTE mai mult aici –

Un comentariu (+add yours?)

  1. gabrielmarinescu1960
    feb. 06, 2016 @ 04:17:18

    Asta este o dezinformare ruseasca!Eu am facut armata la tancuri,chiar pe un tanc rusesc T-55-100,tanc de 36 tone care avea o putere de 580CP si un consum de 400-450l/100km pe DRUM!Pe teren mediu framantat consumul se apropia de 850-900l/100km!Motorina carata de el era in jur de 1000 litri;senilele rezistau la cel mult 1500km pe DRUM,nu pe teren mediu framantat!Viteza lui maxima era de cca 60km/h,iar viteza de croaziera de cca 35-45km pe DRUMURI nu pe teren mediu framantat!Faceti singuri estimarile necesare opririlor si reaprovizionarilor doar pentru DRUMURI fara a lua in calcul defectiunile pentru actualele tancuri rusesti a caror greutate este in jur de 60-70tone si puteri cuprinse intre 800-1000cp!Asta daca merg doar in croaziera,la plimbare nu au de luptat!Ceea ce se nu se spune este durata medie de speranta de viata pentru un tanchist intr-o conflagratie eventuala ca ea nu depaseste 6 minute!Aceste tancuri cu un consum turbat au nevoie de masini cisterne care sa le insoteasca si care sunt cel mai usor de nimicit odata intrat in teritoriul inamic de un simplu lunetist ce trage cu gloante incendiare!Nici nu trebuie sa te lupti cu tancurile lor!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: