Radu Oprea – Cazul Bodnariu: Atentie la manipulari !

Radu Oprea  Articolul doamnei  Alina Mungiu-Pippidi  confirma, asa cum era de asteptat,evolutia cazului Bodnariu spre un nivel care incepe sa  deranjeze anumite relatii, necunoscute opiniei publice, intre diverse organizatii romano-norvegiene.

Motivata fiind de interes pur financiar, doamna Pippidi se detaseaza clar de asocierea cu miscarea pro Bodnariu. Pretul platit de doamna Pippidi pentru o astfel de  atitudine  este publicarea  editorialului „SIE Trezeste-te,Rusii sunt in spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protectiei copiilor”  .

Asa cum se afirma  intr-un articol scris de Ioan Spanu in  Cotidianul, doamna Pipidi isi permite sa-si denigreze  propriul  popor.

„…subiectul unor investigatii ar trebui sa fie chiar Alina Mungiu, cea pentru care tara ei nu este decat  locul spre care poti sa scuipi,fiind rasplatit pentru acest gest cu sute de mii de euro !”

   Pentru cine isi pune intrebarea de ce sare Alina Mungiu in apararea Norvegiei, acuzantu-si proprii concetateni de sabotarea relatiilor excelente intre Romania si Norvegia, raspunsul este cat se poate de clar dar si surprinzator. Din informatiile aparute in presa, Alina Mungiu traieste din coordonarea unor fundatii finantate de George Soros. Fundatia SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA  (SAR) pe care distinsa doamna o conduce de ani de zile, primeste finantari uriase de la FUNDATIA PENTRU DEZVOLTAREA SOCIETATII CIVILE care nu este alta decat operatorul ONG in Romania. Pe pagina oficiala a FONDULUI ONG se face de cunoscut ca acesta este finantat de catre trei tari : Norvegia, Islanda si Lichtenstein. Principalul finantator este Norvegia. Se sustine ca aceste fonduri au scopul de a „intari relatiile bilaterale intre Romania si tarile donatoare Norvegia, Islanda si Lichtenstein„. Astfel, proiectul  SAR, coordonat de doamna Mungiu „Mobilizarea universitarilor pentru combaterea discriminarii” a primit finantarea a aproximativ 73.000 Euro iar proiectul DEZVOLTAREA CAPACITATII DE MONITORIZARE  PENTRU O ROMANIE CURATA” suma de 208.000 euro, in total aproximativ 274.000 EURO !

In aceste conditii, pentru apararea imperiului personal cladit cu atata truda, doamna Mungiu incearca sa  recurga la manipularea opiniei publice. Procedeul folosit este de ordin emotional, prin dezinformare cu informatii amestecate, neclare. Pentru un auditoriu neavizat si naiv, fara vreo baza solida privind informatia despre caz, manipularea poate avea efectul dorit. Este de stiut ca aceasta metoda este aplicata prin intermediul unor persoane cu functii publice, care au posibilitatea de comunicare in masa:vedete tv, jurnalisti, oameni politici, savanti, oameni de cultura, intelectuali de renume, etc. In prima etapa, persoana in cauza dezvaluie informatii adevarate, care suscita interesul maselor. Compasiunea si intelegerea fata de o anume situatie contribuie la castigarea  increderii audientei si crearea unei aureole de expert, de specialist in domeniu. Rezultatul imediat este castigarea progresiva de admiratori care vor considera persoana respectiva ca una bine documentata, bine intentionata dar si  curajoasa de a spune lucrurilor pe nume. Apoi, odata cu castigarea increderii, manipulatorul incepe sa strecoare o serie de informatii „otravite” cu scopul de a induce victimelor opinii iar mai apoi atitudini care in final sa accepte lucruri care de fapt sunt impotriva  intereselor si a vointei lor.

Se pare ca doamna Pipidi a incercat o astfel de procedura. Stiind ca este un caz sensibil, doamna Mungiu pune deliberat drama familiei Bodnariu  pe talerul unei balante spre a  compara greutatea si  importanta acesteia, chipurile cu o alta posibila drama, mult mai importanta, tocmai  de nivel nivel national: pericolul indepartarii Romaniei de valorile occidentale si caderea sub  influenta  ruseasca !!!.  

Cu alte cuvinte, doamna Mungiu (alaturi de jurnalistul CT Popescu),  se face exponenta unui mod de gandire care surprinde, mai ales in conditiile in care reprezinta vocea  unei organizatii care isi propune dezvoltarea societatii civile .

Este evident: pentru a-si pastra relatiile cordiale si avantajoase cu societatile occidentale finantatoare, respectabila doamna este dispusa sa accepte jertfirea viitorului unor fiinte umane, chiar si copii  prin sacrificarea unor familii de conationali.

Incercarea de  inducere in eroare a opiniei publice romanesti ca demonstratiile pasnice de protest precum si atitudinile de ordin umanitar a unor parlamentari in sprijinul familiei Bodnariu pericliteaza insusi siguranta si orientarea democratica a tarii spre valorile occidentale , este evident sortita esecului.

Vorba lui I.L. Caragiale : CURAT MURDAR !

Radu Oprea

Phoenix,AZ

9 comentarii (+add yours?)

 1. floaredecolt30
  feb. 07, 2016 @ 01:40:32

  Sa intelegem ca „Romania curata”inseamna „curatita de romani si romanism”,adica ANTIromani!

 2. Valeria Iancu
  feb. 07, 2016 @ 07:30:07

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. SandaTulics
  feb. 07, 2016 @ 19:26:18

  Doamna Pippidi, sunteti o veche comunista , nu ne speriati cu rusii!

 4. RO
  feb. 07, 2016 @ 21:22:00

  Alina Mungiu Pippidi este una dintre acelea care au primit BURSA de la George Soros cand au invatat in State si se zice ca este chiar unealta lui. Sant presupuneri ca una dintre realizarile acestui personaj G.S. si a uneltelor lui este ca ar
  sta in spatele schimbari numelui de tzigani in romi producand confuzie -repercusiunile sant cunoscute. Uni zic ca nu ar fi exclus ca in spatele experimentului norvegian si a incercarii de islamizare a Europei sa se gaseasca acest personaj miliardar.

 5. Zaharia Bonte
  feb. 08, 2016 @ 12:06:37

  Personal sunt constient ca madam pippiddi are de pierdut de pe urma protestelor pro Bodnariu, dar trebuie spus raspicat a-sa ii tre-bu-ies-te !!! De ce nu se ocupa dansa cu ceva folositor patriei, nu sa promoveze interese straine pe Dambovita si Milcov, pana la Tisa ?! Daca ar fi fost disteapta ar fi prevenit aceasta tragedie, ca doar e cu Soros pe-o funie ! Iar cu energia ce-i ramane si cu sfertul de disteptaciune trebuia sa-i vina in agiutoriu coanei Merkel, care s-a infundat rau vrand sa fie mai marele califatului… dar nu mai zic !

 6. Livia
  feb. 10, 2016 @ 18:54:25

  Pace Radule !
  Salutări vouă, tuturor, Fam.voaste din Șiclau !!!

 7. Radu O.
  feb. 11, 2016 @ 09:52:02

  Pace Livia ! Salutari si voua.
  Deci Agnus Dei se citeste si la…Siclau !

 8. Trackback: FAMILIA NAN: HOTARAREA Consiliului Judetean de la 1 feb 2016 este ANULATA. COPIII VIN ACASA! Cronologia Evenimentelor | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: