CREDO TV – Iacob Coman – Discurs STOP BARNEVERNET! (Tg Mures) 7 februarie

Protest la Targu Mures pentru familia Bodnariu si Nan, Discurs Iacob Coman (Photo AGNUS DEI)

Protest la Targu Mures pentru familia Bodnariu si Nan, Discurs Iacob Coman (Photo AGNUS DEI)

Cristian Ionescu (FB): Peste 1500 participanti la protestul pro ‪#‎Bodnariu‬ din Tg Mureș!

Discursul lui Iacob Coman,Conferenţiar Universitar Doctor (profesor) si pastor la mitingul de la Tg. Mures, STOP BARNEVERNET. 6 februarie 2016

Iacob Coman (Transcript fragment Agnus Dei):

Cred ca singurul care are autoritate administrativa asupra familiei este Dumnezeu. Si, mai cred, ca singurul care are autoritate administrativa asupra familiei este mama si tata. Si nimeni in afara de acestia nu au nici un drept asupra unei case. Si, lucrul acesta, sa-l auda tara mea, Europa mea si lumea mea. Iar, toate legile care dau puterea  administrativa asupra familiei retelelor de asistenta sociala, retelelor de cabinete  de concilieri, retelelor de cabinete de psihologie, carora le multumim pentru serviciile care ni le fac, dar in acelasi timp, toate legile care dau putere administrativa acestor retele asupra familiei, sa fie schimbate.

Daca sunt tati sau mame care gresesc, sa fie pedepsiti ei, nu copiii care sa fie invitregiti de tata si de mama. Iar, ateii care nu doresc sa faca copii, sa nu astepte ca hiene, copiii din pantecele mamelor noastre, ci sa-si traiasca fericirea exact cum si-au ales-o. Iar neamul acesta de oameni din secolul XXI, de oameni simpli, contribuabili, cu putinul sau multul lor, asociat de aceasta, sa fie respectati.

In al doilea rand, cred ca la fel de mult si cel putin trebuie sa se discute si de drepturile  celor multi, nu doar de drepturile celor putini. Asadar, oamenii care isi doresc sa traiasca intr-un altfel de cuplu decat cel firesc al existentei noastre, le respectam legea. Dar, sa nu mai astepte la usa trupurilor sotiilor noastre copii pe care ei sa ni-i creasca. Ci, sa-si traiasca fericirea exact cum si-o doresc ei. Si cer in numele vostru si al istoriei ca fiecare are dreptul sa hotarasca sa schimbe aceste legi, care da voie celor ce nu au copii, sa creasca copiii nostri.

[…] Stimate dle Presedinte Iohannis, ma simt privilegiat sa traiesc contemporan cu mandatul domniei voastre. As vrea sa stiti, cu respectul pe care vi-l acord, Romania lucrului bine facut este Romania familiilor in care exista tata, mama si copii. Si cine trece peste dreptul acesta, sfant, al nostru, trece peste trupurile noastre. Si cum tatal meu a servit 8 ani de inchisoare pentru constiinta lui, la randul meu, in calitate de profesor universitar si pastor, sunt dispus sa platesc cu viata dreptul copiilor mei, a nepotilor mei, a stranepotilor mei.

Si, doresc, dragi oameni ca prezenta voastra aici in numele Dumnezeului nostru si a lumii in care traim, sa isi exprime aceeasi dorinta. Inchei cu urmatoarele cuvinte: Va rugam din toata inima, dle presedinte, stimati senatori si parlamentari, draga Europa: Redati-ne dreptul de a fi oameni, care inseamna: tata, mama si copil.

14 comentarii (+add yours?)

 1. Petrica de la texas
  feb. 07, 2016 @ 18:09:19

  Pentru mine cel putin acest discurs a fost unul dintre cele mai emotionante,de la drama Bodnariu (si ale celorlalte familii carora li s-au confiscat copiii din peninsula Scandinava) incoace. Am 12 copii, majoritatea cu educatie inalta si nu mi-as putea inchipui cum as putea trece prin acest val de tortura psihologica in cazul in care un astfel de barnevernet mi-ar rapi copii. Va multumesc domnule profesor si va tinem in rugaciunile noastre. Cu drag Petrica Moldovan,sotia mea Florica si cei 12 copii.

 2. cornelilioi
  feb. 07, 2016 @ 18:55:35

  Reblogged this on ENCOURAGE by cornelilioi.

 3. Dorian C
  feb. 07, 2016 @ 19:22:49

  Reblogged this on Trezire si Restaurare.

 4. barzilaiendan
  feb. 08, 2016 @ 01:46:44

 5. geronimo1123
  feb. 08, 2016 @ 04:43:52

  Nu ma asteptam ca un om de valoarea dl. Coman sa se expuna cu astfel de credinte in secolul 21. Aceasta zona intre ce este mai bine pentru un copil – despartirea de parintii posibil abuzivi sau continuarea unui posibil abuz este o zona gri in care daca iei partea unei singure parti risti sa cazi in extreme. Bineinteles ca indoctrinarea seculara este rea si cea religioasa este buna, right? Sper ca moderatorul sa publice si acest comentariu, altfel ce ne mai deosebeste de Inchizitie?

  • Liviu Vultur
   feb. 08, 2016 @ 09:45:59

   Dar in ce secol ai fi dorit tu sa se „expuna” domnul Coman? Sau nu ai aflat inca, ca inteligenta, ca intreg, pe planeta, este o constanta, populatia, doar, fiind in crestere? Domnul Coman spune ce are de spus in secolul in care traieste, chiar daca inteleptiunea cu care o face suna ca din vremuri mai asezate. Eu, in schimb, imi fac probleme cu tine, care-ti revendici apartenenta la acest secol si nu esti in stare sa vezi drama in discutie, frusta si care ia mintile oricarui om normal. Nu realizezi ca speculatiile tale sunt betege?

  • Luci
   feb. 10, 2016 @ 12:49:54

   Intaresc cu convingere nestramutata ca tot ce a spun omul, parintele tata si invatatorul Coman nu intra in conflict cu legea Divina, si ma alatur manifestantilor pentru redarea bunului mers al familiei.

 6. Vali.
  feb. 08, 2016 @ 09:18:20

  Un discurs frumos, izvorat cu putere din sufletul unui om temator de Dumnezeu.

 7. Trackback: CREDO TV – Iacob Berghianu – Discurs STOP BARNEVERNET! (Tg. Mures) „STOP ABUZURILOR, BARNEVERNET!!!!” | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: Update – Avocatul și Psihologul, aleși de Barnevernet, mai au nevoie de timp?! | ARMONIA MAGAZINE - USA
 9. Ileana Ardelean
  feb. 08, 2016 @ 16:14:31

  Felicitari domnule Coman pentru mesajul clar si raspicat si pentru curajul de care dati dovada ,intr-o lume cu atata nedreptate ,coruptie abuzuri si care nu mai stie deosebi binele de rau ! Dumnezeu sa aibe ochii atintiti asupra dumneavoastra si a tuturor oamenilor de bine care au in ei respectul pt notiunea corecta despre familie !

 10. Elena
  feb. 08, 2016 @ 16:18:24

  Felicitari Domnule Coman ! Un discurs de nota 10 !

 11. Marius A.
  feb. 09, 2016 @ 19:17:47

  Slava lui Dumnezeu!

 12. gabriela
  feb. 10, 2016 @ 04:39:45

  UN MESAJ EXTRAORDINAR, SPERAM SA SE FACA AUZITA VOCEA NOASTRA A CELOR MULTI PRIN EL ACOLO UNDE TREBUIE. AVEM NEVOIE DE ASTFEL DE OAMANI . DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE . VA RESPECTAM SI VA APRECIEM MULT.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: