DECÂT SĂ MĂ JUDECE DUMNEZEU CĂ NU MI-AM APĂRAT FRAȚII, MAI BINE SĂ MĂ JUDECE FRAȚII CĂ AM JIGNIT APOSTAȚII… Samy Tuțac

Samy Tutac

Am fost întrebat zilele trecute de ce nu răspund atacurilor unora, care îmi cereau inclusiv demisia, sau mă rog…demiterea. Și asta pentru că, în apărarea fraților mei, în special al familiei Bodnariu, aș fi jignit-o pe doamna Mungiu-Pippidi, o militantă anti creștină, anti familie și pro gay. Autoarea piesei “Evangheliștii”, o blasfemie inimaginabilă, disperată că își pierde banii de la sponsorii norvegieni, ne-a acuzat că protestăm, împotriva sistemului nazist norvegian, pentru că ne plătește Vladimir Vladimirovich Putin. Desigur, cei care mă atacă pentru că aș fi jignit o doamnă (să fim serioși, doamnele nu se ocupă cu mizerii), nu și-au făcut timp să citescă articolul doamnei Pippidi și să observe că eu doar am preluat unele expresii și i le-am pus în oglindă. De ce nu răspund celor care aruncă cu noroi?

 1. Pentru că atacurile lor au venit în weekendul dinaintea Cinei Domnului, iar eu aveam lucruri mai bune de făcut, inclusiv să mă pregătesc pentru Cină, să fac ultimele ajustări la predică, sau să petrec timp cu familia și prietenii.
 2. Cui să răspund? Unor oameni excluși din bisericile lor și care și-au făcut din împroșcarea cu noroi a creștinilor evanghelici, filosofia lor de viață? Sau cui? Unor oameni frustrați că, în ciuda jocurilor lor politice, nu au putut convinge că sunt serioși? Sau cui să răspund? Unor foști pastori, suspendați pentru abateri serioase de la conduita creștină? Ce-i califică pe acești oameni să dea lecții altora? Nimic altceva decât, răutatea, frustrarea și impresia lor că evanghelicii sunt naivi sau creduli. Oameni care n-au ridicat un deget, n-au scris un cuvânt, n-au spus o rugăciune, pentru familia Bodnariu și celelalte familii de români, victime ale sistemului nazist norvegian, s-au găsit să dea lecții celor care, angajați fiind în lupta pentru frații lor, pot face și greșeli. Nu voi răspunde niciodată unor lași, oricât de subtile, directe sau super “spirituale” ar fi atacurile lor. Sunt convins că Dumnezeu este în control și va răspunde El, când și cum dorește.
 3. Nu răspund din același motiv pentru care, vulturul atunci când este atacat de corbi nu ripostează, ci doar se ridică în cercuri concentrice tot mai sus, până ce corbii cad la pământ din lipsă de aer.

În final vreau sa-mi exprim public bucuria și mulțumirea către Dumnezeu pentru că, în sfârșit, Marius și Ruth și-au revăzut fetele. Doamne cât de prețioasă poate fi o singură oră! Și câtă încurajare să continuăm uniți până ce Barnevernetul va fi învins, iar copiii se vor întoarce la părinții lor, așa cum este normal și cum a stabilit Dumnezeu, nu Statul asistențial norvegian. Cât despre cei care ne batjocoresc sau ne tulbură, din exterior sau din interior, Biblia are un răspuns pe măsură:

“Dumnezeul cerurilor ne va da izbândă! Noi, slujitorii Lui, vom începe să rezidim. Cât despre voi, nu aveți nici moștenire, nici drepturi și nici pomenire în Ierusalim.” (Neemia‬ ‭2:20‬ ‭NTR‬‬)

Pastor Samy Tuțac

11 comentarii (+add yours?)

 1. alexpop7620
  feb. 08, 2016 @ 14:15:31

  Reblogged this on IEȘI AFARĂ….

 2. Lidia Suciu
  feb. 08, 2016 @ 14:31:59

  Ce facem fratilor? Ne certam? Ne dezbinam?

  • Dany
   feb. 09, 2016 @ 02:30:45

   Nu soro, nu ne dezbinam, doar ne departam de cei ce nu zidesc ci vor sa-i descurajeze pe cei care lucreaza . (vezi Neemia 2)

 3. Dorian C
  feb. 08, 2016 @ 15:13:03

  Reblogged this on Trezire si Restaurare.

 4. Ion
  feb. 08, 2016 @ 16:27:26

  Exact asa este In saptamina dinaintea cinei sintem mai buni.Ne abtinem sa nu explodam A doua zi de dupa cine avem mai multe drepturi.Si aveti dreptate fr.Samy Noi nu sintem pacatosi ca altii Noi postim,noi ne rugam,noi facem milostenii noi facem demonstratii.Intrun cuvint Noi sintem sfinti si implicati restul ….sa nu mai spun…..

 5. Elena Curea
  feb. 08, 2016 @ 17:12:56

  Domnul sa va binecuvinteze Fr Samy si sa va dea curaj mai departe. Oameni rai sunt si au fost intotdeauna, nu va lasati doborat de ei.
  Va apreciez lupta si sporul cu care ati decis sa va luptati pt fam Bodnariu si multe altele aflate in aceasi situatie. Noi, oameni lui Dzeu, nu trebuie sa tacem ca urmare sa fim luati drept prosti. Va citesc cu mult interes articolele dvoastra si ma bucur mult sa vad ca Dzeu va da putete sa raspundeti cu intelepciune unora (ex. Asa numita „Doamna” Mungiu-Pippidi). Impreuna vom lupta contra lui Barnevernet si ne vom uniti ca Dzeu sa izbanda fam Bodnariu ca EL poate!!

 6. Trackback: DECÂT SĂ MĂ JUDECE DUMNEZEU CĂ NU MI-AM APĂRAT FRAȚII, MAI BINE SĂ MĂ JUDECE FRAȚII CĂ AM JIGNIT APOSTAȚII… Samy Tuțac | Pastor Ciprian Barsan
 7. Tatiana
  feb. 09, 2016 @ 00:46:37

  Fiți binecuvântat, răutățile au fost dintotdeauna…și cu Domnul Isus au făcut la fel!

 8. Dany
  feb. 09, 2016 @ 02:46:01

  Trist, foarte trist… Se pare ca sunt destui care-i sprijina pe Sanbalat, Horonitul, Tobia, slujitorul amonit, şi Gheşem Arabul. (Neemia 2)

 9. Dany
  feb. 09, 2016 @ 02:56:04

  Cat despre Putin….Domnul nostru a spus in Marcu 9:40 „Cine* nu este împotriva noastră este pentru noi.” Se pare ca e mai bun decat „elita” celor de la noi

 10. ivanovicisorin
  feb. 09, 2016 @ 17:44:27

  Ca o incurajare pt fr Tutac : „”Ferice va fi de voi când, din pricina MEA, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!”” – Matei 5:11….sau daca doriti: „”Ferice de toţi câţi se încred în EL SHADAI – Psalmii 2:12

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: