Familia Bodnariu 60 de minute emotionante

La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, Naomi (8 ani) și Eliana (9 ani) spuneau adio căminului părintesc și, în baza unui denunț făcut de o profesoară de la școala unde învățau, erau preluate de Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia. Motivul, nedezvăluit încă oficial, ar fi fost legat de presupuse corecții fizice aplicate de Marius și de Ruth micuților. De remarcat că, de atunci și până în prezent, cei doi părinți n-au avut voie să-și vadă fetițele, o singură dată, în urmă cu o lună, permițându-li-se să vorbească, timp de zece minute cu fiecare, la telefon. Politica Barnevernet, extrem de dură, i-a vizat și pe ceilalți 3 copii „confiscați”, cu mențiunea că programul de vizită, deși restricționat drastic, era permis. Astfel, pe cei doi băieței – Ioan (2 ani) și Matei (5 ani) – Marius și Ruth i-au văzut, în toată această perioadă, câte două ore pe săptămână, în timp ce pe bebelușul Ezekiel (șase luni) – patru ore în șapte zile.

Au început să chinuie de bucurie

Durerea părinților cărora li s-a interzis să-și strângă la piept propriii copii s-a mai alinat în urmă cu două zile, când, pentru o oră, sub atenta supraveghere a angajaților Barnevernet, au putut să-și vadă fetițele. Reunirea parțială a familiei Bodnariu a fost sfâșietoare: „Când au ajuns la locul de întâlnire, fetele au început să chiuie de bucurie, înainte să-i vadă pe părinți. Au alergat afară din biroul în care erau și au sărit pe ei, Naomi de gâtul lui Marius, iar Eliana era să o dea jos din picioare pe Ruth. Apoi, când Marius a îmbrățișat-o pe Eliana, aceasta a început să plângă. Naomi era tunsă băiețește. Au intrat cu toții în birou și au început să spună care mai de care tot felul de istorii”, povestește Pastorul Cristian Ionescu, un apropiat al familiei, pe blogul personal.

Tot de aici, aflăm și cum a decurs despărțirea celor patru: „Când au fost nevoiți să se despartă, Naomi nu voia să-i mai dea drumul lui Marius. Au trebuit să le promită fetelor că se vor reîntâlni curând, ca să ușureze despărțirea. La momentul respectiv, nu știau, nici părinții, nici fetele că vor fi nevoiți să aștepte două săptămâni până la următoarea întâlnire”.

Barnevernet trage de timp

Atât părinții, cât și copilașii urmează să fie evaluați, zilele următoare, de un psiholog, angajat al Barnevernet. Copiii vor fi supuși unor teste menite să scoată în evidență eventuale traume la care au fost supuși în familie. De menționat și că, din cauza unei amânări cerute de avocatul Serviciului de Protecție, înfățișarea la Comisia Teritorială, acolo unde ar rebui să se lămurească situația, a fost deplasată, din martie, tocmai la finalul lunii mai. Tertipurile prin care autoritățile norvegiene încearcă să câștige timp, pentru a înstrăina copiii de familie, sunt evidente.

SURSA – http://www.evz.ro/familia-bodnariu-60-de-minute-emotionante-si-au-revazut-fetitele-dupa-trei-luni.html

6 comentarii (+add yours?)

 1. cornelilioi
  feb. 10, 2016 @ 00:19:35

  Reblogged this on ENCOURAGE by cornelilioi.

 2. Valeria Iancu
  feb. 10, 2016 @ 03:07:19

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. peter ieremia
  feb. 10, 2016 @ 04:53:11

  dati copii inapoi la parintii ca ii bagatii in pamant ca sunt a lor ei ia crescut sa fie fanilia lor

 4. Etyela
  feb. 10, 2016 @ 08:43:16

  Am va sustin in continuare in rugăciunile mele simt cu voi durerea si suferinta pe care aveti…n.am avut niciodată copii dar simt si cu copii vostru eu n.am parinti dar îl am Pe Isus Hristos ca mamă si tată….si eu am durerea lipsei de parintii mei dar Isus îmi este TOTUL ACUM…SI II DAU SLAVA SI ONOARE PENTRU TOT CE MI.ESTE…

 5. Attila Nagy
  feb. 10, 2016 @ 17:17:21

  Isten áldjon! Imádkozom értetek!

 6. octavpelin
  feb. 11, 2016 @ 02:22:36

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: