ProTV – Copiii Norvegiei Ep. 6 – Directorul Barnevernet, Anders Henriksen, despre cazul Bodnariu si Protectia Copilului din Norvegia. „Uneori, e necesara scoaterea din familie”

Ruth Bodnariu Copiii Norvegiei Ep 6

CLIK aici PENTRU VIDEO – http://stirileprotv.ro/campanii/copiii-norvegiei/cazul-bodnariu-vazut-prin-ochii-directorului-barnevernet

Anders Henriksen, director Barnevernet Photo Pro TV

Anders Henriksen, director Barnevernet Photo Pro TV

In acest articol, Pro TV citeaza Directorul Barnevernet, Anders Henriksen,  “In 2014 au fost 39 de copii care au fost dati spre adoptie in ciuda opozitiei parintilor. Sunt conditii foarte dure care duc la adoptie.” Dar, dl director nu ne spune cati copii raman in plasamanet pana la varsta de 18 ani. Dupa cum am aflat anterior, odata ce se trece la adoptie, se opreste si plata de la Barnevernet.

PRO TV:

Stirile ProTV au prezentat in ultima perioada cum traiesc romanii stabiliti in Norvegia, dar si prin ce suferinte trec famiile ramase fara copii. Pentru a intelege mai bine cat de importante si de serioase sunt regulile de acolo, discutam despre sistemul norvegian de protectie a copilului, care este „stat in stat”.

Barnevernet are sediul central in Oslo. Anders Henriksen este director.

Anders Henriksen, director Barnevernet: “In Norvegia totul este gandit spre binele copilului, in asa fel incat el sa creasca in sanul familiei, dar in anumite situatii este necesara scoaterea lui din familie. Familia este responsabila fata de copil, dar sunt situatii cand statul intervine si isi asuma aceasta responsabilitate. Se intampla asta atunci cand copii sunt abuzati, neglijati sau maltratati.”

Cazul este intrumentat de Barnevernet si ajunge pe masa unui consiliu regional format dintr-un jurist, un psiholog si un membru al comunitatii, ales dupa principiul martorilor din sistemul american de justitie. Consiliile au independenta totala. In consilii se hotarareste daca un copil e scos din familie si dat in plasament, la o adresa secreta tocmai pentru a-l porteja de alte abuzuri din partea celor care l-au agresat. De obicei totul se intampla foarte repede.

Sunt multe voci care acuza Barnevernet de abuz. Sunt cazuri in care familiile si-au cerurt dreptatea la forurile internationale si au castigat.

 

10 comentarii (+add yours?)

 1. l e
  feb. 10, 2016 @ 13:45:09

  Teorii, teorii, teorii!
  Se pare ca acest director nu cunoaste ceea ce se intampla pe teren,el nu traieste in tara aia inghetata si la propriu s la figurat? nu stie chiar NIMIC;ai crede ca is teribili de buni, dar ce salarii au nu spune, despre cruzimea si luarea fara nicio baza a copiilor, care urla din gura de sarpe dupa mama si tata.
  El nu stie ce sume se aloca pt cei care sunt luati?Dupa adoptie nici in Romania nu se mai primesc bani; dar nu am auzit sa traga in halul ala de bietii copii, ca plangi de aici de acasa, necunoscandu i; ei sunt mai buni ca mama, ca tata? Cum de au omis sa aiba grija de copiii parintilor cu disabilitati auditive, nefacand ceea ce era necesar in cazul lor, petru a continua sa exerseze limbajul parintilor, care s au straduit s ai invete acasa? si pentru acest motiv nu i au trimis la parintii, ca nu mai stiau bine limbajul?adica e vina lor, dar sufera copiii;nu trebuiau atunci smulsi din CRIMINALOVERNET? acum vor sa expulzeze mama, ca sa nu mai aiba dreoturi asupra lor; cum sa mi spun acest director ca este spre binele lor?
  Daca nu L as avea pe Dumnezeu de care ma tem, as spune sa fie pedepsiti drastic.

  • rodi
   feb. 10, 2016 @ 13:49:27

   e clar ca nu se poate discuta cu acesti oameni. Numai Dumnezeu poate sa-i scuture din amorteala aia cu care dau raspunsuri de tip zombie. Repeta la ad infinitum acelasi lucru: Legea noastra nu ne permite….. bla, bla, bla Nu-i intereseaza daca se comite cea mai mare crima sau abuz, ei tot repete: Legea noastra nu ne permite. Nici macar nu vor o investigatie… Se aduna toate astea la picioarele Dumnezeului drept si sfant si la vremea hotarata…. Dumnezeu va actiona dupa intelepciunea Sa care e deasupra oricarei intelepciuni. Pana atunci, continuam sa mijlocim….

   • Lidia Pop-Dolezal
    feb. 10, 2016 @ 16:46:04

    Eu nu inteleg ,cum pot sterge acesti criminali ,lacrimile copilasilor ce plang dupa parintii lor !Imi dau seama cum sufera acesti micuti in mainile acestori criminali .Nimeni nu poate inlocui pe Mama sau pe Tata intr o familie ,Doamne e multa nedreptate pe acest pamant !!!!!!

 2. Trackback: ProTV – Copiii Norvegiei Ep. 6 – Directorul Barnevernet, Anders Henriksen, despre cazul Bodnariu si Protectia Copilului din Norvegia. “Uneori, e necesara scoaterea din familie” | Pastor Ciprian Barsan
 3. octavpelin
  feb. 11, 2016 @ 02:29:15

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. Trackback: ProTV – Copiii Norvegiei Ep. 6 – Directorul Barnevernet, Anders Henriksen, despre cazul Bodnariu si Protectia Copilului din Norvegia. “Uneori, e necesara scoaterea din familie” | Blog de albina
 5. Felicia Pop
  feb. 11, 2016 @ 05:16:19

  cati din oamenii astia au copii acasa?

 6. pivoinepage
  feb. 22, 2016 @ 14:15:00

  Honestly, I don’t buy it! I don’t buy for one second everything is thought out for the best interest of the child. This is rhetoric they hide behind, the real issue here is human trafficking! Barnevernet knows the Bodnarius are not guilty. Barnevernet knows and has had evidence of the contrary to the abuse issue. They hate christians because they are first of all smart, and have good upbringing, and they love God. And it irks them because they know they’re in sin. Their rhetoric is getting cracky, and as much as they want to hide the real issue, here, which is child trafficking, the obvious malignant cancer is corroding the society and it’s time to pull the tumor out. Barnevernet is the tumor. Like all tumors the life supply is the blood of the children they unlawfully kidnapped. Time for barnevernet to have its life supply cut off! They have nothing but innocent blood on their hands. Nothing else. Time for surgery!

  • rodi
   feb. 22, 2016 @ 14:23:16

   As we find out more and more info on the huge sums of money changing hands, yes, we are all in agreement, as you, that it is not about the best interests of the children…

 7. Naomi
  mart. 22, 2016 @ 01:44:13

  ASA CUM DANIEL A FOST …SCOS…
  De catre Imparat din groapa cu lei,
  Asa cum Iosif..ptr puritatea lui..a fost SCOS
  Din inchisoare
  Asa cum Israel..a fost SCAPAT de la genocid prin Estera
  Asa cum….asa cum…asa cum…Sadrac Medac si Abed Nego SCOSI din foc ..
  Asa cummmmmmm.
  Toata Biblia ne ARATA PUTEREA LUI DUMNEZEU ptrvTOTI cei ce
  SE INCRED IN DUMNEZEU
  HALLELUJAH PRAISE THE LORD JESUS CHRIST
  HALLELUJAH PRAISE THE GOD
  vedeti mi postarea mi de azi pe Facebook
  Ce MINUNEEEEEEEE a facut Domnul azi
  In viata mea…AZI…in niste lucruri…care NU Ma asteptam ca DUMNEZEU sa se implice
  Maret este Domnul
  Are un
  PLAN MINUNAT PTR TOTI COPIII DI PARINTII de acolo din Europe
  Facebook : Naomi Thomas
  Sacramento California..poza cu mireasa si Mirele
  Jos poza cu bicicleta
  Am depus Marturie publica…postata cu poze
  Ne rugam
  PENTRU BIRUINTA VOASTRA
  VOR FI CU SIGURANTA REZOLVATE TOATE PROBLEMS
  DAR DUMNEZEU VA FACE MINUNI MARETE PRIN VOI
  PENTRU TOTI
  FI TI INCREZATORI
  INTR UN DUMNEZEU VIU HALLELUJAH PRAISE THE GOD
  PRAISE THE LORD JESUS

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: