Ce li s-a spus românilor la întâlnirea cu Barnevernet în orașul Skjervøy

Alexandru Cuc

Inspectorii de la Protecția Copilului au explicat că printre părinții  anchetați pentru abuzuri asupra copiilor se află mulți adulți veniți din Estul Europei sau din Africa.

După cazul Bodnariu, autoritățile din Norvegia îi consiliază pe românii din Norvegia.

Confruntate cu o criză mediatică după preluarea celor cinci copii ai familiei Bodnariu, autoritățile din Norvegia au început să-i consilieze pe părinții români.

Barnevernet, Autoritatea pentru Protecția Copilului i-a chemat pe românii dintr-o mică localitate din Marea Nordului la o întâlnire în timpul căreia a încercat să-i liniștească.

Anca Grădinaru a stat de vorbă cu Alexandru Cuc, unul din părinții care au participat la această întâlnire.

În micuțul orășel de pe insula Skjervøy  trăiesc aproximativ 150 de români. Cei mai mulți lucrează în fabricile de prelucrare a somonului și de năvoade.

Deși are 2 fete majore, crescute în Norvegia, Alexandru Cuc s-a dus la întâlnirea organizată de Protecția CopiluluiAlexandru Cuc spune că după preluarea de către statul norvegian  a celor cinci copii ai familiei Bodnariu, românii s-au panicat.

Acum, autoritățile încearcă să-i liniștească.

Alexandru Cuc mai spune că nicio familie de romani din oraș nu a rămas fără copii. A pățit-o însă o familie de somalezi. El povestește că inspectorii de la Protecția Copilului au explicat că printre părinții  anchetați pentru abuzuri asupra copiilor se află mulți adulți veniți din Estul Europei sau din Africa.

La începutul anului, Ministerul Român de Externe a anunțat că 7 familii de români aflate în Norvegia au rămas fără copii, în total, 16 minori.

Cazurile altor 6 familii de romani din care autoritățile norvegiene au luat copii în ultimii 5 ani, s-au rezolvat fie prin repatrierea minorilor în țară, fie prin revenirea lor în familie.

SURSA – http://www.europafm.ro/dupa-cazul-bodnariu-autoritatile-din-norvegia-ii-consiliaza-pe-romanii-din-norvegia/

Articolul original – http://www.framtidinord.no/nyheter/2016/02/10/Flere-har-sendt-barna-sine-til-Romania

IN ENGLISH (via Google Translate)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: