Norvegia își face un deserviciu. Și Occidentului

norway child

Prin cazurile tot mai dese prezentate în ultimii ani (Bodnariu nu este nici pe departe caz izolat) despre modul în care acționează Serviciul pentru Protecția Copiilor (Barneverent) din această țară, imaginea Norvegiei în lume devine aceea a unei țări extrem de dubioase. Și, din păcate, nu doar imagine Norvegiei are de suferit, ci întregul Occident.

Situații de copii luați din familii rezidente în Norvegia, de obicei ale unor imigranți, au vizat multe alte țări: Rusia, Turcia, Slovacia, Cehia, Lituania, India. Vorbim de cazuri sonore, care au făcut vâlvă în media din țările respective și chiar la nivel politic, dar și în presa internațională. Vorbim, de asemenea, de motivații la limita rațiunii și psihologiei. Vorbim, în toate cazurile, de un soi de ”autism” al autorităților norvegiene, atunci când au fost interpelate de organizații internaționale, oficialități ale altor țări, chiar reprezentanți ai opiniei publice din Norvegia. [….]

În lumea de azi, în care viteza de circulație a informației a crescut exponențial, în care media pot, la limită, să pornească sau să oprească războaie, să te închizi în carapacea procedurilor e sinucidere curată. Nicio țară nu-și permite să rămână cu ”ștampile”. Economia mondială, schimburile culturale, turismul depind esențial de modul în care îți promovezi imaginea în lume. Investitorii sunt sensibili la climatul general dintr-o anumită țară, dar și la poveștile pe care le citesc în presa internațională. Turiștii, la fel.

Norvegia nu e deloc în situația în care eram noi. Și, totuși, cu toată punga de petrol pe care stau norvegienii, cu aroganța lor de țară nordică dominantă, nu se știe când persistența acestor scandaluri de neoprit, ce privesc acțiunile Barneverent se va întoarce violent împotriva acestei țări și a locuitorilor ei.  Și s-ar putea să fie prea târziu.

CITESTE mai MULT – http://politicscan.ro/editorial/norvegia-isi-face-un-deserviciu-si-occidentului/

4 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  feb. 13, 2016 @ 09:27:22

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. le
  feb. 13, 2016 @ 09:29:24

  Dubioasa, retrograda, spurcata, groaznica.

 3. dininimapentrutine
  feb. 13, 2016 @ 10:21:16

  Este o incercare a credintei, un test al tuturor crestinilor. E importat sa ne rugam si sa promovam adevaratele valori

 4. Sonny
  feb. 13, 2016 @ 15:18:07

  Inima Norvegiei este impietrita de Dumnezeu ca si a lui Faraon, insa judecata vine negresit!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: