SLOGANURILE DE LÂNGĂ NOI – George Alexander

Sediul Barnevernet Oslo, Norvegia

Sediul Barnevernet Oslo, Norvegia

Am auzit de multe ori sloganuri de genul, “Lăsați Barnevernet să-si facă treaba! Nu vă mai amestecați! Nu mai manipulați!”, si am căzut pe gânduri…
Ce vor fi însemnând toate acestea, oameni buni?

“Lăsați Barnevernet să-si facă treaba!”, de pildă…
Cum se “traduce”, de fapt fraza aceasta habotnică?!… Simplu. Nu se traduce decât în felul următor… “Lăsați Barnevernet să continue din greseală în greseală, să mai dezmembreze încă o familie, să mai ia, iarăsi, un copil sau doi în plasament si, tot asa, la nesfârsit! Barnevernet nu are nevoie să se reformeze niciodată, Barnevernet este perfect!, nu mai atacați această instituție si nu vă mai permiteți să dați voi lecții, în special, norvegienilor!”
Aceasta este traducerea exactă, din păcate, a acestui slogan, dacă mai avea cineva dubii.

George Alexander Photo B1Reacționând emoțional, mulți nu gândesc însă. Toate acțiunile lor de susținere a greselilor Barnevenet nu fac altceva decât să creeze niste deservicii uriase unor copii si familii românesti din Norvegia. Atunci, când organizezi campanie de strângere de semnături… – Si, pentru ce organizezi campanie de strângere de semnături, Dumnezeule?!… Pentru salvarea copiilor Bodnariu sau Nan sau Rădulescu din ghearele Barnevernet?… Nu! Dimpotrivă, pentru susținerea Barnevernet! Sau pentru a protesta, eventual, că alți conaționali au susținut aceste familii, iar ție nu ți-a plăcut asta pentru că ai orgoliile personale!… Sau pentru că… Nu mai stii nici tu!…

Atunci când nu ai măcar omenia să stai linistit în locul tău – dacă nu ai suflet să-i ajuți pe alți semeni de-ai tăi – atunci, când faci asta, implicit, semnezi condamnarea copiilor Bodnariu si Nan si Rădulescu la o viață pe care nu le-o doresc, în niciun caz, copiilor tăi!… Despre aceasta vorbim, om fără suflet. Tu esti autorul moral al acestul act execrabil.

“Nu vă mai amestecați!”, este alt slogan… Ba chiar, cineva a scris si la ziar: “… Sunt revoltată când văd ce efort mare depun autoritățile norvegiene să ajungă la toate nivelurile la românii din Norvegia si din străinătate cu mesajul că “Barnevernet este acolo pentru a ajuta.””

Îmi pare rău, bineînțeles, că un cetățean de-al patriei mele rămâne într-o stare de imponderabilitate, pardon, revoltare, dar, care să fie aceste eforturi extraordinare depuse de autoritățile norvegiene?? Că nu prea le-a văzut nimeni până acum!…

Si, încă un lucru ciudat! Nu numai noi, românii, suferim de miopia aceasta gravă, nevăzând marile eforturi ale autorităților norvegiene… Mai sunt si alți primitivi în lumea aceasta, din păcate, care, la fel ca si noi, nu reusesc să depisteze aceste eforturi uriase făcute de autoritățile norvegiene privind Barnevernet: americani, rusi, cehi, lituanieni…

Ce să se fi întâmplat, oare? Nu stiu! De un lucru încep însă să fiu foarte sigur… Trebuie să ne “amestecăm” în continuare, să luăm atitudine până schimbăm lucrurile în bine!

Ultimul slogan purtat cu sfințenie pe buzele celor care se consideră perfecți, disprețuindu-i, de fapt, pe alții, este “Nu mai manipulați!”.

Rostirea acestor cuvinte le creează o aură specială celor care se bat unii pe alții pe umăr, felicitându-se, crăpând de autosuficiență intelectuală. Îi face să se simtă mai importanți, mulțumiți si împăcați sufleteste cu ei însisi. Cu ceea ce au făcut pentru binele oamenilor!
Atât de mare este întunericul în jurul lor…

Dar, a propos, “Manipulare” = A spune adevărul…

Iată ce spun norvegienii însisi în ziarele norvegiene…
(Si asta, nu cu mult timp în urmă, ci în 2015. Citatele sunt luate chiar din Aftenposten care astăzi cam tace…):

“Vi har skapt et barnevern som sliter ut både barn og familier, fremfor å gi dem håp og motivasjon. Noe må gjøres!”
adică
“Am creat un Barnevern care îi oboseste/termină si pe copii si pe părinți, înainte de a le da speranță si motivație. Ceva trebuie făcut!”

“Mange opplever dessuten barnevernet som lite ydmykt, slik at en familie må føre en veldig lang kamp før etaten innser at de har gjort noe galt hvis dette er tilfellet.”
adică
“Mulți percep Barnevernet ca puțin modest/rezonabil, astfel că o familie trebuie să ducă o luptă foarte mult timp până când agenția își dă seama că a făcut ceva greșit, dacă este cazul.”

“… det er på tide at det blir opprettet en uavhengig evalueringskommisjon, som kan evaluere og kontrollere alt arbeidet barnevernet gjør.”
adică
„… este timpul pentru înființarea unei comisii de evaluare independentă, care poate evalua și controla toată activitatea pe care Barnevernet o face.”

Am dat numai câteva exemple din ziarele norvegiene, dar sunt mulți alți cercetători, politicieni care au exact aceleasi păreri. Însisi norvegienii sunt constienți că nu totul funcționează asa cum trebuie în cadrul acestui sistem.

De ce îl apărați, atunci, tocmai voi? Si, cine sunt cei care manipulează?

… Nu ne mai dați lecții atunci, vă spunem, nu ne mai povestiți nici despre câinii vostri de prin nu stiu ce secol!, când, de fapt, realitatea este alta…

Datele oficiale de la Statistisk Sentralbyrå (Biroul Central de Statistică), disponibile tuturor pe internet, arată o realitate sumbră:

Copii față de care s-au aplicat măsuri de protecție în 2014 = 53 088 copii
Dintre acestea, măsuri de ajutor/susținere = 43 477 copii
Copii preluați/internați în familii surogat/instituții = 9 611 copii

Motivele din cauza cărora s-au aplicat măsuri de protecție în 2014 pentru cei
53 088 de copii sunt:
– Lipsa abilităților parentale: 26%
– Probleme psihice ale părinților: 17%
– Grad înalt de conflicte în familie: 12%
– Alte problem ale părinților/familiei: 11%
– Abuzul de narcotice al părinților: 8%

(Nu stiu în ce categorie au fost puse abuzurile sexuale asupra copiilor.)

Cercetările estimează, de asemenea, că 200 000 de copii norvegieni trăiesc astăzi în familii unde se consumă narcotice/abuz alcool sau părinții suferă de probleme psihice.
Cercetările estimează, de asemenea, că 80 000 de copii norvegieni trăiesc astăzi în familii unde există violență în familie.

Aceasta este realitatea…

Iar Barnevernet trebuie să se reformeze pentru că există destul de multe provocări în societatea aceasta…
Provocările însă nu se vor rezolva prin excese si demonstrații de forță. Ci prin luciditate si bun-simț.

George Alexander

George Alexander este director de gradinite in Norvegia unde locuieste de 20 de ani.

7 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  feb. 13, 2016 @ 08:05:50

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Trackback: Barnevernet, tot mai contestat în presa norvegiană | Politic Scan
 3. energein7
  feb. 13, 2016 @ 09:45:13

  Reblogged this on energein7's Blog.

 4. Trackback: George Alexander – DATI-LE COPIII ÎNAPOI! | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Sinteza saptaminii – RCTV News 03/05/2016 | agnus dei - english + romanian blog
 6. George
  oct. 31, 2016 @ 13:18:54

  Cei care apara Barnernet sint parte a sistemului sponsorizat de Barnevernet si deci au interes sa captureze cit mai multi copii
  -si in Rominia in Brosov sau tinut conferinte sustinute de Barnevenet pentru implementarea sistemului ,au adus gratuit multe materiale si au creat organizatii non profit platite sa ii sustina

  • rodi
   oct. 31, 2016 @ 13:42:08

   daca cumva in viitor veti mai auzi sau afla despre astfel de evenimente, va rugam sa ne anuntati cu detalii ca sa avertizam si sa se implice cei care lupta impotriva acestui sistem diabolic si distrugator de familii. Va multumim!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: