Alexandru Cuc – Detalii de la intalnirea romanilor cu Barnevernet in Skjervøy

Ceea ce acesti parinti nu inteleg este ca poti fi un parinte perfect, dar copilul tau de cativa anisori poate fi santajat de intrebari sugestive si exista si pericol in faptul caci copiii pot chiar sa inventeze batai si rele tratamente. Acest mare adevar ii pune pe absolut toti parintii in pericol de a-si pierde copiii in Norvegia, cum s-a intamplat, de fapt, in cazul fetitei familiei Nan care a declarat ca bunica o batea si bunica locuia in Romania. Acest mare adevar ii pune pe absolut toti parintii in pericol de a-si pierde copiii in Norvegia. Doresc sa mai precizez ca dl Alexandru Cuc nu are copii minori…si e in afara oricarui pericol de a-si pierde copiii. Agnus Dei
Alexandru Cuc

Alexandru Cuc:

Asa cum se stie, miercuri a avut loc o întâlnire a autorităților locale din Skjervøy cu cetățeni romani stabiliti în localitate, în încercarea de a lămuri situația apărută odată cu cazul Bodnariu. Au fost reprezentanți ai Barnevernet, de la grădinițe, școala, biroul educatie-cultura din primărie și ai politiei.

Întâlnirea a început prin prezentarea de către Barnevernet a legii protecției copilului în Norvegia. Ideea principala a legii este „toleranta zero fata de agresiuni verbale sau fizice”.

Ce înseamnă acum „agresiune verbala” ?
Una din întrebările puse la întâlnire a fost dacă părintele poate ridica vocea la copil atunci când îl cearta. Răspunsul autorităților a fost clar : DA, poți sa cerți copilul,sa ridici tonul și chiar sa fii furios dar sa îi explici copilului de ce ești asa. Sa comunici cu el, chiar dacă îl cerți. Pentru situații de genul asta, protecția copilului NU va interveni niciodată ! Însă, în clipa când copilul este amenințat cu bătaia, în mod regulat sau chiar cu moartea ( știm ca sunt destui părinți care folosesc celebra expresie ” eu te-am făcut, eu te omor”), când copilul ajunge sa trăiască cu teama ca va lua bătaie chiar și pentru ca a scăpat furculița. ..atunci se intervine în mod sigur !

S-au explicat și pașii care se fac în situația în care Barnevernet primește o avertizare legata de vreo familie. Preluarea copiilor din familii se face CA ULTIMA SOLUȚIE. Primul pas este o încercare de colaborare cu părinții, pentru a se stabili motivele apariției problemei, instituția va încerca să ofere soluții, dar, bineînțeles ca părinții trebuie sa urmeze îndrumările primite. În cazurile în care părinții înțeleg situația și colaborează , totul decurge normal și familia își continua viața împreună fără probleme. Exista însă și cazuri când părinții sunt „nărăvași” , când se opun unei colaborări ( ” știu eu mai bine cum sa îmi cresc copiii” ) și atunci, dacă după repetate încercări de colaborare rezultatul e zero…se iau masurile necesare. Aici intra și violente repetate ,în familie ( nu neapărat împotriva copiilor), părinți cu probleme cu alcoolul sau droguri…

O alta problema discutată a fost cea a autorității părintelui. Mai exact, cât de departe poate merge un părinte în exercitarea autorității. Și aici răspunsul a fost clar. Părintele are voie sa își certe copilul, sa îi impună limite și reguli, are voie sa pedepsească copilul, atâta vreme cât pedeapsa NU E corporala. Nimeni nu va interveni dacă părintele refuza copilului,de exemplu, accesul la calculator sau tv, ca pedeapsa. Tot ce trebuie sa facă părintele e SA NU LOVEASCĂ sau SA NU AMENINȚE cu bătaia, cu alungarea din casa sau chiar cu moartea.

În discuție s-a adus și subiectul religios. NICIODATĂ ,religia nu e motiv de intervenție în familii. Norvegia e o tara deschisa, fiecare are voie sa creadă sau nu într-un Dumnezeu. Fără teama de repercusiuni.

Un alt subiect interesant a fost despre cum trebuie sa reacționeze părintele în cazul în care copilul încearcă sa-l manipuleze. La grădiniță, la școală, copiii sunt încurajați sa ia decizii singuri ACOLO,la joaca lor, pt a-i ajuta și invata sa crească oameni responsabili. Ei, se întâmplă ca unii copii sa folosească asta împotriva părinților. Dacă vine copilul cu replici de genul „eu sunt seful” , „tu nu decizi pentru mine” ,etc, asta nu înseamnă ca voi,ca părinți trebuie sa acceptați asta, de teama repercusiunilor.
Cum spuneam mai devreme,părintele trebuie sa își exercite autoritatea, sa pună limite și reguli, dar sa nu apeleze la „argumentul” maxim…bătaia.

Părerea mea a fost ca întâlnirea aceasta a reușit sa detensioneze ,măcar puțin, părinții participanți.
Reprezentanții Barnevernet au admis ca lipsa de informații din partea lor,legat de legea copilului, duce la aceste neînțelegeri și părinții au fost sfătuiți sa nu se teama în a lua contact cu grădiniță, cu școala dacă simt ca au nevoie de ajutor.

Ca o concluzie, e foarte important ca: educația ce o facem copiilor noștri sa nu includă bătaia sau amenințările violente;
atunci când venim în Norvegia sa încercăm să învățăm regulile și legile mai importante;
pt o comunicare cât mai buna cu autoritățile, sa învățăm limba și sa nu ne fie teama sa îi contactam atunci când avem nevoie.

Alex Cook

6 comentarii (+add yours?)

 1. Elisabeta Lazarescu
  feb. 16, 2016 @ 07:25:56

  Acestea sunt doar vorbele de partea normala;
  dar ceea ce se intampla acolo numai normal nu este;
  i au pacalit deci pe romani;
  si daca s a detensionat situatia: mergeti la lucru . ca nu are cine;
  veti vedea cand VA VOR LUA COPIII DEGEABA.
  II poti crede daca nu ai stii, numai cele trei familii pe care le stim si e suficient; dar mai sunt si altii.
  Domnul roman, poate sa fie chiar platit; sa le sustina cauza norvegienilor, {care sunt niste oameni cinici, reci, fara inima;adica ii auzi pe cei mici ca striga.si ii smulgi din bratele parintilor;}
  mai ales ca nu are copii mici;
  vad ca nu l prea doare nimic.

 2. Valeria Iancu
  feb. 16, 2016 @ 07:38:10

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. CS
  feb. 16, 2016 @ 07:54:23

  Sa fie sănătoși aia care cred în promisiunile lor.
  Eu nu as crede, având în vedere ca nici legile lor nu și le respecta (vezi cazul Cruz).
  Nu au nici o credibilitate.
  Sunt inumani și mincinoși.
  Una spun și alta fac.
  Cred ca e tare greu sa te rupi cu toată familia de Norvegia mai ales după ce începi sa intri în ritm, sa ai casa , servici Etc.
  E chiar dureros dpdv financiar, dar punând în balanță, e mai important sa salvezi un suflet de copil de iad decât sa îi oferi prosperitate fara Dumnezeu .

 4. Gicu Leonte
  feb. 16, 2016 @ 10:42:53

  V-au dus si de data asta cu presul. Iertare, dar ceva nu e in regula aici: ori domnul Cuc apara sistemul, ori domnii de la Barnevernet v-a considera prosti. Nu observati caci ei vorbesc contrar practicii lor. Sorry, dar cazurile de pina acum vorbesc o alta limba.
  Zero incredere in Barnevernet, sunt monstri reci, rauvoitori, antifamilie si anticristi.

 5. florin
  feb. 18, 2016 @ 15:35:50

  Sa fim seriosi.Ori acest cuc ( nu stiu de ce el e bagat in seama) e naiv,rau intentionat etc.Norvegia e un stat nazist incat si orbul realizeaza asta.

 6. Trackback: Interviu cu Pastorul Beniamin Ciuciu din Norvegia | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: