Vocea Transilvaniei – Autorităţile din Maramureş se implica în cazul Familiei Nan

Familia Nan Norvegia 2prefectul de Maramureş se implică:

…mâine voi avea pe masă petiţia privind sprijinul pe care mi-l cere, modul în care trebuie să intervin instituţional pe lângă Ministerul de Externe şi Guvernul României să se ştie că de fapt şi noi maramureşenii facem parte din această atitudine norvegiană”, a precizat anto Rohian, prefectul de Maramureş.

Autorităţile din Maramureş s-au implicat în cazul Familiei Nan, cea cărora guvernul norvegian le-a luat copiii pe motiv că i-ar fi bătut. La casa fraţiolor bărbatului care sunt stabiliţi în localitatea maramureşeană Şieu au ajuns asistenţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş care au făcut o anchetă socială, necesară în astfel de cazuri.

„Despre acest caz am fost înştiinţaţi de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului. Colegii noştri din cadrul instituţiei s-au deplasat la familia extinsă, au evaluat rudele, iar în urma evaluării s-a dispus ca cei doi minori după ce vor fi repatriaţi în ţară să fie reintegraţi în familia unchiului patern. Este vorba despre doi copii o fetiţă de 7 ani şi un băieţel de un an şi jumătate.

De repatrierea celor doi copii ai familiei Nan se va ocupa Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului după ce va primi documentele furnizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş. Acesta însă nu este un caz izolat sau o premieră pentru autorităţile din Maramureş.

CITESTE mai MULT aici – http://www.voceatransilvaniei.ro/ancheta-a-autoritatilor-la-familia-nan-in-maramures-cea-are-a-ramas-fara-copii-in-norvegia/

STIRI despre familia NAN –

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: