Adevarul – Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume: pe ce locuri se situează copiii din Norvegia şi cât de protejaţi se simt în familie

Copii Romani Photo AP

Photo AP

Oamenii de ştiinţă din fiecare ţară au analizat răspunsurile micuţilor cu vârsta de opt ani, care au fost intervievaţi cu privire la felul în care se simt acasă, în sânul familiei, bunăstarea personală şi părerea cu privire la respectarea drepturilor copiilor, hărţuire, starea generală de fericire.

Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume, având, în plus, o părere foarte bună despre aspectul lor fizic, potrivit unui sondaj realizat de organizaţia internaţională Children’s Worlds, în cadrul căruia s-a analizat gradul de bunăstare al micuţilor din 16 ţări.

Conform publicaţiei britanice „Daily Mail”, 9,08 din zece copii români s-au declarat mulţumiţi de viaţa lor în sânul familiei, spre deosebire de copiii din Norvegia, Germania şi Marea Britanie, ţări care s-au situat pe locuri inferioare.

Mai mult decât atât, chestionarul a dovedit că micuţii din România stau foarte bine şi cu încrederea în propria persoană, ocupând primul loc în topul nivelului de satisfacţie pe care îl simt în legătură cu felul în care arată, cu 3,75 din patru copii mulţumiţi de calităţile lor fizice. Imaginea de sine sănătoasă a copiilor români poate fi pusă în legătură cu faptul că aproximativ 33% dintre cei intervievaţi nu au acces la internet, mediu în care sunt promovate, în mod agresiv, modele nerealiste pentru copii.

Children's happiness ranked by country Photo ADEVARUL

România, pe primul loc în sondajul „Fericirea copiilor, după ţară” FOTO Daily Mail

Procentul copiilor care se simt în deplină siguranţă când sunt acasă FOTO Daily Mail

Procentul copiilor care se simt în deplină siguranţă când sunt acasă FOTO Daily Mail

MAI MULT AICI –

13 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  feb. 18, 2016 @ 03:06:59

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Trackback: Adevarul – Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume: pe ce locuri se situează copiii din Norvegia şi cât de protejaţi se simt în familie | Pastor Ciprian Barsan
 3. izvorulvietiimele
  feb. 18, 2016 @ 04:10:11

  Iooi imi vine greu sa cred aceasta statistica. In Romania suntem codasi la toate si primii in lucruri rele

  • Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară
   feb. 18, 2016 @ 10:47:24

   Da, dar aceasta dovedește încă o dată că ai noștri copii își iubesc foarte mult părinții și familia, așa, cu plusurile și minusurile acesteia.

  • Corina
   feb. 19, 2016 @ 18:10:16

   Nu ai trait intr-o tara straina cel putin una din cele amintite ca sa vezi ca de fapt noi romani ne-am facut o parere gresita despre tara noastra si una foarte buna despre celelalte tari, asta pentru ca da ne lipsesc banii si alte lucruri dar crede-ma ca si ceilalti din alte tari si daca au mai mult asta nu inseamna ca sunt mai buni!!!!

   • Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară
    feb. 20, 2016 @ 03:00:26

    Și înaintașii noștri au dus-o foarte greu, mult mai greu decât o ducem noi astăzi. Sărăcia era totdeauna la ușa lor, dar din păcate dincoace de prag. Însă ei totdeauna au avut în inimă mândria de a fi români, mândrie cu care au luptat până la moarte împotriva vrăjmașului, oricare ar fi fost el, și pentru independența și neatârnarea țării. Noi, din nefericire, am uitat să fim mândri că suntem români… Ne plângem tot timpul de milă, dar nu facem nimic ca să fie bine… Dumnezeu să binecuvânteze și să trezească România!

 4. Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară
  feb. 18, 2016 @ 10:45:22

  Reblogged this on EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet and commented:
  Mă bucur FOARTE MULT pentru aceste lucruri!

 5. Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară
  feb. 18, 2016 @ 10:45:40

  Mă bucur FOARTE MULT pentru aceste lucruri!

 6. duduiamagda
  feb. 18, 2016 @ 11:18:59

  M-a bucurat această știre, însă tare mă tem ca nu cumva copiii din România să fie modești și să se mulțumească cu puținul pe care îl au, deoarece nu știu că există posibilitatea de a avea mai mult decât limita subzistenței.

  • rodi
   feb. 18, 2016 @ 11:43:51

   statistica e imbucuratoare, dar e doar o statistica care spune mai mult de tarile mai bine dezvoltate, cum e Norvegia, dar unde se pare ca copii sunt mai putin fericiti… desi statul zice ca face totul in interesul lor. Dar, cati copii sunt la parinti surogati, ca avem statiste doar de la ultimii cativa ani? Cumulativ, cati copii sunt 18 ani se afla in case de parinti surogati? Aceia niciodata nu vor fi fericiti….

   • Elis
    feb. 18, 2016 @ 12:20:06

    Sunt foarte indignata de răspunsul negativ a câtorva persoane. Din păcate românii au uitat să fie mândrii ca sunt romani (da îmi veți spune toate lucrurile negative), dar uitam ca dincolo de granițele României sunt la fel de multe nemulțumiri ca și la noi. Hai să lăsam că vai ca nu suntem emancipați și bla bla blaurile astea fără sens și să vedem ca totuși avem cu ce ne mândri. Am citit mai sus că vai sărăcii de copii nu știu ca pot avea mai mult, pai mai România, unele valori sufletești, cum ar fi să fii fericit cu ce ai cum se invata??? Am lucrat cu copiii din țări „emancipate” cum le numiți și au uitat respectul de profesor si de societate. Nu mai aruncați cu gunoi în România, românilor! Schimbati.va mentalitatea asta comunistă.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: