Brisbane Protest Bodnariu Barnevernet – Claudia Giurgiuman – Norvegia: Te-ai uitat tu in ochii inlacrimati ai lui Ruth? Esti tu in stare sa simti durerea inimii ei zdrobite?

Ruth Bodnariu, Eliana, Naomi,Matei,Ioan, Ezekiel copiii

Naomi, Ioan, Ruth cu bebelasul Ezekiel, Matei si Eliana Bodnariu. Doamne, da copiii inapoi familiei !!!

Transcript AGNUS DEI:

Claudia Giurgiuman: Norvegie, legislatia ta este foarte gaunoasa, iar institutiile tale de administratie sunt vrednice de dispret. Astazi, vocile natiunilor se ridica intr-un singur glas cerandu-va sa dati inapoi copiii pe care i-ati furat de la familiile lor iubitoare.

Te-ai uitat tu in ochii inlacrimati ai lui Ruth? Esti tu in stare sa simtii durerea inimii ei zdrobite? Unde iti este inima Norvegie? 

Claudia Giurgiuman dezvaluie istoria socanta a Australiei care seamana cu cea a Norvegiei de azi in acest fragment din discursul de la Brisbane:

Marius si Ruth Bodnariu

Marius si Ruth Bodnariu

Doamnelor si domnilor, cu numai 46 de ani in urma guvernul Australiei inca smulgea cu forta copiii aborigeni din bratele mamelor lor care-i iubea, pentru a-i civiliza si pentru a-i educa. 

Putine natiuni au mai multa experienta sau au dobandit o intelegere mai profunda in legatura cu trauma ireversibila provocata asupra familiilor ca urmare a separarii fortate a copiilor de parintii lor; a anularii dreptului copilului la parintii lui si a dreptului unui parinte de a-si educa copiii in propria cultura si credinta. Aceasta echivaleaza de fapt cu jefuirea identitatii copiilor. 

….O situatie similara are loc la momentul de fata in Norvegia, datorita legilor promulgate, legi pentru care vor plange si pe care le vor regreta intr-o buna zi…. 

Discurs Dr. Claudia Giurgiuman, cercetator in domeniul biologiei moleculare si advocat neobosit pentru Protectia Copilului. A lucrat ca cercetator oncolog timp de 10 ani, inclusiv la nivel post doctoral, iar pe parcursul ultimilor 4 ani s-a specializat in etica cercetarilor umane si in administratie legislativa. A obtinut doctoratul in domeniul medicinii si diploma universitara cu distinctie clasa I in stiinte. De asemenea, este licentiata, implicata in managementul proiectelor. A scris un numar considerabil de articole recunoscute pe plan international de catre specialisti in domeniu, articole acre au fost publicate in reviste prestigioase de specialitate [publicatii semnae cu numele ei de fata – Claudia Popa]. A obtinut ‘Premiul Tanarului Cercetator’, ‘Premiul Pentru Pioneriat in Cercetari’, ‘Premiul Australian pentru  studii aprofundat’ (post-graduale) si mi-au fost acordate fonduri pentru a coordona cercetari post-doctorale. A calatorit atat in tara cat si in strainatate pentru a-si prezenta cercetarile  la cateva dintre cele mai prestigioase universitati si institute de cercetare  printre care: Universitatea Harvard, Centrul (Institutul) Oncologic Memorial Sloan Kettering din New York  si Institutul de Patologie Moleculara din Viena. Acest CV impresionant a fost impartasit de Claudia Giurgiuman la inceputul discursului.

Claudia Giurgiuman:

Claudia GiurgiumanAcestea fiind spuse, va asigur ca scopul meu principal care m-a determinat sa vin astazi aici, izvoraste dintr-o convingere ferma ca absolut toti copiii au dreptul elementar si fundamental de a fi protejati. Ceea ce ne-a adunat astazi pe toti aici, este hotararea noastra de a lua o pozitie ferma in favoarea protectiei copilului. Ca o mama a doua fiice, odata cu trecerea timpului devin din ce in ce mai ingrijorata de orice forma de abuz sau maltratare al copilului. Imi este imposibil sa concep cum poate  cineva sa vatame un copil lipsit de aparare. De-a luncul ultimilor 4 ani, am avut privilegiul sa ma implic in actiuni de ajutorare a copiilor saraci prin organizarea de strangeri de fonduri care pana in prezent au contribuit cu o suma de peste $40.000. Comunitatea care sta astazi alaturi de mine a donat zeci sau poate chiar sute de mii de dolari pentru constructia de orfelinate si alte facilitati in tari din lumea a treia.

Toti cei adunati aici am venit astazi ca niste advocati hotarati a promova protectia copilului. Doamnelor si domnilor, in aceasta luna se implinesc 8 ani de cand fostul prim-ministru al Australiei dl Kevin Rudd a cerut public iertare in numele intregii natiuni pentru atrocitati teribile care au avut loc intre anii 1900 – 1970.

Doamnelor si domnilor, cu numai 46 de ani in urma guvernul Australiei inca smulgea cu forta copiii aborigeni din bratele mamelor lor care-i iubea, pentru a-i civiliza si pentru a-i educa. Aceasta teribila greseala este inca proaspata in memoria noastra colectiva, greseala pentru care continuam sa platim pana in ziua de astazi. Putine natiuni au mai multa experienta sau au dobandit o intelegere mai profunda in legatura cu trauma ireversibila provocata asupra familiilor ca urmare a separarii fortate a copiilor de parinti lor; a anularii dreptului copilului la parintii lui si a dreptului unui parinte de a-si educa copiii in propria cultura si credinta. Aceasta echivaleaza de fapt cu jefuirea identitatii copiilor.

Exista studii si statistici incontestabile care ne arata ca orice copil separat de familia iubitoare este dezavantajat din toate punctele de vedere. Sunt mult mai inclinati sa aiba de-a face cu politia  cand vor deveni adolescenti. Este mult mai probabil ca vor suferi de complexe de inferioritate, depresii, de boli mintale. Sunt mult mai expusi si vulnerabili la abuzuri fizice, emotionale si sexuale. Aproape in fiecare caz, au fost invatati sa respinga complet cultura si obiceiurile parintilor lor biologici.

De aceea, pe 13 februarie 2008 dl Kevin Rudd a cerut iertare in numele intregii natiuni: „pentru politica si legile promulgate de guvernele succesive asupra acestei tari.”

O situatie similara are loc la momentum de fata in Norvegia, datorita legilor promulgate, legi pentru care vor plange si pe care le vor regreta intr-o buna zi: „pentru durere profunda, mari suferinte si pierderi irecuperabile pentru semenii nostri Australieni.” Kevin Rudd si-a cerut iertare mamelor si tatilor, fratilor si surorilor, pentru destramarea familiilor si  comunitatilor. Doamnelor si domnilor, in cuvantarea aceea, dl Rudd a subliniat in mod foarte hotarat faptul ca: „nedreptatile din trecut nu mai au voie sa se intample nicicand, niciodata in tara asta.”

Ca cetatean al Australiei este responsabilitatea mea, la fel cum este si responsabilitatea voastra ca si cetateni Australieni, sa ne asiguram ca acest lucru nu se va mai repeta nicicand, niciodata, copiilor  nostri. De asemenea, ca si cetatean Roman, eu am aceeasi responsabilitate fata de copiii Romani. Acesta este motivul pentru care ne-am adunat aici, pentru familia Bodnariu, pentru a-i proteja.

Norvegie, asculta-ma bine! Si tu esti responsabila pentru copiii tai. Esti responsabila si pentru copiii Bodnariu. Esti responsabila de propriul tau viitor. Esti responsabila pentru natiunea ta.Nu lasati rusinea care pateaza Australia sa devina rusinea generatiilor tale viitoare. Nu lasa sa treaca decenii intregi, pana cand copiii furati de tine vor deveni adulti si te vor condamna pentru jefuirea identitatii lor. Norvegie, inca nu este prea tarziu pentru a-ti repara greseala. Nu e prea tarziu pentru a restitui copiii smulsi din sanul familiei Bodnariu. Nu e prea tarziu sa dai inapoi toti copiii pe care i-ai furat pe baza unor pretexte lipsite de orice temei. 

Cerem sa se faca urgent o investigatie independenta si o evaluare impartiala a cazului  Bodnariu. Norvegie, nu permite o repetare a istoriei. Intr-o zi adevarul va iesi la suprafata. Mai devreme sau mai tarziu, copiii pe care i-ai furat vor dori sa li se faca dreptate.

In calitatea mea de experta in etica si in administratie legislativa, te intreb pe tine Norvegie, cum poate sa fie considerata etica fapta ta? Da-mi voie sa iti spun ca nu exista nimic etic in ea. Unde sunt comisiile independente care supravegheaza serviciile de protectie a copilului? Norvegie, legislatia ta este foarte gaunoasa, iar institutiile tale de administratie sunt vrednice de dispret. Astazi, vocile natiunilor se ridica intr-un singur glas cerandu-va sa dati inapoi copiii pe care i-ati furat de la familiile lor iubitoare.

Norvegie, auzi tu disperarea tatilor? Esti complet surda la chinul mamelor care tanjesc dupa copiii lor? Auzi tu durerea inabusita a miilor de copii care adorm in fiecare seara plangand de dor dupa mamele lor? Copii care se intreaba daca mamele lor se mai gandesc la ei? Se intreaba daca minciunile pe care li le-ati spus despre parintii lor sunt adevarate. Ma intreb acum eu insami, oare la ce se gandesc Eliana si Naomi Bodnariu in aceste momente? Si sunt ferm convinsa ca ar dori sa se afle in bratele mamicii lor. Norvegie, esti tu in stare sa intelegi dragostea unei mame? Speranta mea este ca vocile noastre sa fie auzite cu mult mai departe de tarmurile  acestea, si mai ales de catre toate mamele norvegiene.

Mame norvegiene, privesc spre voi si ma astept din partea voastra sa va ridicati si sa luptati pentru drepturile tuturor copiilor vostri. As dori sa auziti zbuciumul inimii de mama a lui Ruth Bodnariu de fiecare data cand va puneti propriul vostru bebelus seara la culcare. Norvegie, nicidecum si niciodata  Ruth Bodnariu nu-si va uita copiii ei. Nicidecum si niciodata nu va inceta Ruth a lupta  pentru a-i readuce acasa. Pana in ziua mortii ei, Ruth iti va fi un tepus in carnea ta, o amintire permanenta a marelui  rau savarsit de tine.

Te-ai uitat tu in ochii inlacrimati ai lui Ruth? Esti tu in stare sa simtii durerea inimii ei zdrobite? Unde iti este inima Norvegie? Da inapoi cat mai repede copiii pe care i-ai furat. Astazi este ziua ta, oportunitatea ta pentru a-ti indrepta greseala.

De asemenea, daca excelenta sa, dl Peter William Tobin va auzi aceste cuvantari, mesajul meu de astazi pentru dvs. este sa ascultati strigatele oamenilor care cer sa treceti la actiune. Eu cred ca sunteti un om respectabil si un  luptator pentru drepturile omului. Avem incredere ca veti pleda pentru familia Bodnariu si veti lupta pentru adevar. Avem incredere ca veti pleda pentru copiii norvegieni ca si cum ar fi ai dumneavoastra. Va rugam sa pledati pentru viitorul Norvegiei! Astazi, in numele comunitatilor Romane si Australiene adunate aici, in numele miilor de oameni care s-au adunat in jurul lumii sa lupte pentru aceasta cauza, in numele multimii silentioase, in numele celor care au prea multa teama sau sunt prea slabi sa se ridice pentru aceasta cauza, in numele lui Ruth si a lui Marius Bodnariu, in numele lui Eliana Bodnariu,  in numele lui Naomi Bodnariu,  in numele lui Matei Bodnariu,  in numele lui Ioan Bodnariu si  in numele bebelasului Ezekiel Bodnariu, purtam strigatul inimilor lor cu mult mai departe decat ar putea ei sa-l poarte.

Va multumim in mod anticipat domnule Tobin pentru ca veti fi si dumneavoastra o voce care contribuie la rezolvarea acestui caz si la reintoarcerea acasa a copiilor nostri. Dumnezeu sa va binecuvinteze! Va multumesc. Aduceti-ne copiii acasa!

VIDEO by amvo videos

7 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  feb. 17, 2016 @ 07:48:54

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Marinica Elena
  feb. 17, 2016 @ 11:23:11

  Ce fel de protecție aplica Norvegia acestor copii ,când părinți i-au găsit la familiile sociale plini de vânătăi și răni pe băieți, oare Barnevert își bate joc de acești copii nevinovați? Mă întreb oare dacă le găsea aceste răni pe ei cum ar fi reacționat Barnevert?acum nu mai zic nimic pe ăstia care au bătut copii nu-i Mai trage nimeni la răspundere?

 3. Slavomir Almajan
  feb. 17, 2016 @ 13:32:24

  Reblogged this on Slavomir Almajan's Blog.

 4. Gabriela
  feb. 17, 2016 @ 14:48:25

  Sunt de acord ca ruperea copiilor din familiile naturale provoaca daune grave asupra copiilor. Stiu ca sunt si familii naturale care isi abuzeaza copiii. Nici asta nu poate fi contestat. In cazul Norvegiei, e clar un abuz. E ca in cazul unei mame super-protective care nu isi lasa copilul sa mearga la scoala de frica sa nu il loveasca o masina pe drum. Sau chiar il inchide intr-o camera, de frica sa nu pateasca ceva. E clar o forma de nebunie care nu are nimic de-a face cu protectia.
  Ma gandesc totusi la cazul aborigenilor. E clar ca statul nu avea dreptul sa ia copiii cu forta din familiile lor. Numai ca acesti copii aborigeni, chiar crescuti de parintii lor naturali, devin de cele mai multe ori, delicventi. In cele mai multe cazuri, in zilele noastre, copiii aborigeni sunt luati din familiile naturale din cauza comportamentelor abuzive ale parintilor, numai ca de obicei, sunt dati in plasament la cineva din familia extinsa. In cazul copiilor aborigeni, se pare ca e mult mai greu sa ii scapi de abuzuri: fie ii lasi in familia naturala si sunt abuzati, fie ii iei si atunci sufera din cauza ruperii de familia naturala.

 5. marius
  mai 30, 2016 @ 09:02:32

  […]

  • rodi
   mai 30, 2016 @ 09:16:27

   SCUZE, dar nu punem link la prostii… ce dovedeste in realitate studiul acesta de la Harvard este ca vizualizand pornografia, oamenii se excita. Punct. Nu ne trebuie nici un studiu sa ne spuna ceea ce stim deja. Sustinatorii familiei protejeaza familia pentru ca fara familie si procreare s-ar distruge civilizatia.Sustinem familia pentru ca asa ne-a creat Dumnezeu, parte barbateasca si parte femeiasca sa intrunim familii si sa crestem copii

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: