Jurnal de Nord – Expert psiholog macelareste Serviciul de Protectia Copilului (PC)

Einar C. Salvesen Photo credit http://www.nrk.no/

Einar C. Salvesen Photo credit http://www.nrk.no/

”Expert psiholog macelareste Serviciul de Protectia Copilului (PC):
Einar Salvesen spune ca PC nu numai in Naustdal nu-si face datoria. El a formulat o petitie – o critica aspra a PC in Norvegia – semnata de multi experti. Concluziile sunt deseori rezultatul parerilor subiective si presupunerilor, spune el.

Salvesen are acces la documentele cazului, si s-a intalnit cu parintii, carora li s-au luat 5 copii pe motiv: banuiala de violenta. Copiii, cel mai misc un babelus, cel mai mare de 11 ani, au fost luati din caminul parintesc si plasati in 3 familii surogat diferite pe coasta de vest. Parintii sunt acuzati de violenta, iar cazul este inca in cercetare.

Acest caz e atat de sfasietor, incat e insuportabil, declara Salvesen. El nu are nici un dubiu ca e vorba de o grosolana greseala de judecare a faptelor, cand PC a actionat prin scoaterea copiiilor din camin.

Este vorba de modul in care sunt abordate familii in care Familia este o parte a culturii. In cazul dp. care vorbim parintii se pregatisera serios pentru cooperare, si posedau o buna capacitate de ingrijire, care putea fi folosita. Ramasesera niste elemente care necesitau indrumarea familiei.

Sant de acord ca a fost just ca PC sa reactioneze cand exista banuiala de folosirea violentei in cresterea copiilor. Asemenea educatie poate avea urmari serioase, dar sunt critic la maniera in care s-a reactionat, caci trebuia inceput cu ajutor si indrumare profesionala. Este vorba de o tragedie pentru copii….Nu am nici un dubiu ca PC a procedat gresit in cazul asta.

( ce spune Seful Comunal: La fel ca altadata)
Masurile adresate copiilor supusi unei decizii acute/de urgenta sunt inca in discutie. In toate cazurile asemanatoare este un expert care evalueaza necesitatea de protectie a copilului pe termen lung – la fel ca si nevoia de ajutor a familiei. Trebuie subliniat ca securitatea publica este asigurata prin solutiile si legislatia la care PC este supusa.”
(traducere D.N.V.)”

via Jurnal de Nord

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari