LUCRURI PE CARE LE-AM PUTEA PIERDE – Viorel Udriste

Photo credit www.reddit.com

LUCRURI PE CARE LE-AM PUTEA PIERDE

„Paziti-va bine sa nu va pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata vesnica” 2 Ioan 8

Viorel UdristeExista lucruri in viata pe care daca le pierdem, nu e o mare problema, cred ca fiecare a putut experimenta astfel de pierderi… Ne-am resemnat si am mers mai departe, dar… exista lucruri foarte importante in viata pe care daca le pierdem, ca si crestini, avem de suferit, durerea e mult prea mare !

Apostolul ne avertizeaza aici sa nu distrugem lucrurile facute in Hristos. Cea mai usoara cale de a ne indeparta de umblarea crestina si de a pierde tot terenul spiritual castigat, este aceea de a avea legatura cu invatatura falsa. Satan este un nimicitor si el foloseste minciuni pentru a fura binecuvantarile sfintilor. In epistola catre Evrei citim cum, cei care au crezut in Evanghelie au avut parte de „o mare lupta de suferinte”, „erau pusi ca priveliste in mijlocul ocarilor si necazurilor” plus ca au fost aruncati in temnite si in acelasi timp au „primit cu bucurie rapirea averilor lor”, deoarece aveau „in ceruri o avutie mai buna, care dainuieste.” Un lucru demn de luat aminte! …cum ne-am comporta noi daca am fi pusi in aceeasi situatie, ca cea a inaintasilor nostri ? Lasand la o parte necazurile si ocarile …dar gandindu-ne doar la faptul de a fi inchisi si de a ni se confisca tot ce-am agonisit intr-o viata, gandind ca …avem in ceruri o avutie mai buna ! Greu de zis… Ce rasplata li s-a pregatit in Cer, unor astlel de credinciosi ai lui Hristos ? In astfel de situatii de criza si de stari de prigoana, se va putea vedea rabdarea si indelunga rabdare a celor credinciosi, si dragostea pe care acestia o declara, o viata pana la sacrificiu, de dragul lui Hristos si de dragul Imparatiei Sale ! Revenind la lucrurile pe care le-am putea pierde puteam identifica cateva dintre ele:

NE PUTEM PIERDE INFLUENTA – vorbim aici de influenta noastra ca si crestini in societate. Marturia noastra ii influenteaza si …pe cei din jurul nostru ! Lot si-a pierdut influenta, fiul fratelui lui Avraam care plecand de langa acesta, desi i s-a dat sansa sa aleaga incotro sa se duca …a ales Sodoma si stim ce-a urmat.

Suntem chemati sa fim: SARE din aceea …care nu-si pierde gustul, „Sarea este buna; dar daca sarea isi pierde gustul ei de sare, prin ce i se va da inapoi gustul acesta ? Atunci nu mai este buna nici pentru pamant, nici pentru gunoi, ci este aruncata afara. Cine are urechi de auzit sa auda.” (Luca 14:34-35) si LUMINA din aceea …care straluceste, „ca sa fiti fara prihana si curati, copii ai lui Dumnezeu, fara vina, in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care straluciti ca niste lumini in lume” (Fil. 2:15)

NE PUTEM PIERDE BUCURIA – desi am primit Cuvantul lui Dumnezeu cu bucuria care vine de la Duhul Sfant (1Tes. 1:6), aceasta, este adesea imprastiata din viata credinciosului, hotul ei fiind ingrijorarea veacului acestuia. Ingrijorarile au luat locul bucuriei din inima ! Daca nu ai bucurie in credinta ta, inseamna ca exista undeva o scurgere… Bucuria in Hristos trebuie sa fie „negraita si stralucita”, dobandind astfel mantuirea sufletelor noastre. „Incolo, fratii mei, bucurati-va in Domnul.” Fil.3:1a

NE PUTEM PIERDE RAVNA SLUJIRII – un crestin care nu slujeste e in contradictie de termeni, caci noi nu slujim oamenilor, ci lui Dumnezeu. Mantuirea noastra nu atarna de greutatea faptelor, dar rasplata …da. Cea mai mare cinste este sa fi slujitor al lui Dumnezeu ! Domnul Isus a slujit ….spaland picioare !
„Fiti plini de ravna cu duhul. Slujiti Domnului.” Rom. 12:11b

NE PUTEM PIERDE RASPLATA – principiul de la locul de munca, este pe aceeasi directie, adica ai muncit o luna, primesti ceea ce ti se cuvine, nu ai muncit …nu prea ai ce sa primesti ! Asa este si in lucrarea lui Dumnezeu, daca nu muncesti pentru Isus, sa nu te astepti la rasplata ! „lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscuta, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia. Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea, va ramane in picioare, el va primi o rasplata. Daca lucrarea lui va fi arsa, isi va pierde rasplata. Cat despre el va fi mantuit, dar ca prin foc.” 1 Cor. 3:13-15
„sa nu va parasiti, dar, increderea voastra pe care o asteapta o mare rasplatire” Evrei 10:35

Articole de Viorel Udriste –

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: