Romanian Times – San Francisco – un moment istoric pentru comunitatea romana din diaspora

Protest San Francisco Photo Isaac Rebeca Moroshan

Protest San Francisco Photo Isaac Rebeca Moroshan

Oameni cu sute de placarde Pro-Familia Bodnariu au împânzit strada și intersecția din fața Consulatului Norvegian din San Francisco. Oamenilor care treceau pe stradă li se înmânau broșuri cu informații despre protest. Polițiștii din San Francisco au fost uimiți de organizația impecabilă de care au dat dovadă participanții la protest.

A fost o zi frumoasă, senină și însorită. Protestul a început pe la ora 9:30 am, dar oamenii au început să vină mai repede. Fanfara din Portland împreună cu trompetiști din alte biserici a făcut ca prezența la protest să fie auzită pe o distanță destul de mare. Sunetele fanfarei care a început cu cântarea “Dumezeu e tăria mea” se loveau cu un ecou puternic de zidurile zgârie norilor din apropiere. Biroul Consulatului Norvegian este undeva la un etaj într-o clădire impunătoare din centrul orașului. În fața acestei clădiri erau cei mai mulți protestatari. Erau foarte mulți și pe partea opusă a străzii. Cred că angajații consulatului erau plecați în weekend. Nici un lucrător din clădire, din partea Norvegiei, nu s-a arătat la protest. Probabil că au urmărit în direct protestul transmis de CredoTV.

După protestul pașnic, mulțimea s-a încolonat într-un marș de protest de vreo două mile (cam 3 km), din fața Consulatului Norvegian până la clădirea Pier 39. Circulația a fost coordonată și oprită de către poliția din San Francisco. Coloana de protestatari a trecut printr-o zonă în care sunt foarte mulți turiști care vin în San Francisco. Sute, dacă nu chiar mii de persoane au văzut protestul pașnic al românilor din San Francisco. Multe persoane nu au știut despre ce este vorba și i-au întrebat pe participanții la protest. A fost un efort comun care a avut un impact puternic.

CITESTE mai MULT aici – http://romaniantimes.com/index.php/marcel-urs/1119-san-francisco-un-moment-istoric-pentru-comunitatea-romana-din-diaspora.html

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: