Caracatita (Octopus vulgaris) Barnevernet

Photo credit barnevern.org

Photo credit barnevern.org

INFORMATION is POWER

INFORMATIA = PUTERE

Nu am intentionat sa scriem toate aceste incidente pana nu s-ar fi ajuns la o rezolvare in cazul familiei Bodnariu (cel putin), dar pentru faptul ca incidentele se inmultesc si caracatita aceasta cu tentaculele ei loveste tot mai des si incalceste ‘free speech-ul’ romanilor, am  hotarat sa le scoatem la lumina zilei.

(1) Explicatia nr.1 – Poate chiar si unii dintre cititorii nostri loiali v-ati intrebat de ce postam asa de multe stiri asemanatoare sau stiri care s-au distribuit deja? Pe langa faptul ca avem peste 7.000 de cititori potentiali (prin Facebook, Twitter si abonament email, WordPress sau RSS feed), incepand cu luna decembrie, la scurt timp dupa ce am inceput sa raportam despre cazul familiei Bodnariu, am avut si se adauga zilnic cititori norvegieni printre care si (cel putin) doi jurnalisti norvegieni care refuzau sa creada  o iota din ceea ce presa romana dezvaluia despre cazul Bodnariu. De unde stim ca ne-au citit? Pentru ca periodic comentau si ne contraziceau la postari pe Twitter. Apoi, vazand ca presa norvegiana nu mentioneaza cazul Bodnariu de loc, am inteles rostul si importanta postarilor chiar pentru publicul norvegian si norvegian/roman care nu avea acces la nicio informatie despre ceea ce se intampla chiar sub nasul lor. Datorita acestor postari, stim de doua familii care au fugit de acolo cu copiii lor chiar la timp.

(PS am scris mai sus ‘cititori potentiali’ pentru ca stim bine ca nu toti cei ce se inscriu sau urmaresc un blog vor citi postarile acelui blog. Dar statistica ne arata ca a fost si continua sa fie mare interes, in toate cazurile care au iesit la suprafata din regiunea Europei de Vest). CITESTE si – Norvegia AUDE.

(2) Incepand din 26 Ianuarie, ori de cate ori am facut o postare cu informatii despre Proteste, am intitulat postarea STOP BARNEVERNET International PROTEST   …… si apoi am scris orasul si data protestului in titlu. Totul a fost bine pana cand in 9 Ianuarie, am fost prima oara sanctionati de Facebook, cand am incercat sa postam linkul de la o asemenea postare la un grup crestin. In aceeasi zi, la diferenta de cateva minute si contul ProDocens Media a fost sanctionat, posta aceleasi anunturi. Trei zile am fost restrictionati ca sa nu putem distribui nimic. Dupa mai putin de 48 de ore dupa aceea, , ambele conturi, Agnus Dei si ProDocens Media au fost sanctionate din nou 3 zile, in aceeasi zi. S-a intamplat de trei ori in Ianuarie. Dupa ce am fost restrictionati a treia oara, am schimbat titlurile postarilor care informau despre proteste. Nu am mai fost sanctionati….pana…. pana cand am postat despre un alt caz , de data asta despre Greva Foamei in Bruxelles… pentru cei doi copii luati de protectia copilului  din Anglia. De data asta, articolul era semnat de un avocat roman/american…

(((Stiti ce e interesant? Fara sa spunem la prea multi prima data si a doua, a treia si a patra oara nici nu am mai spus la nimeni decat prieteni intimi, ca minune, au inceput alti blogeri sa faca reblog si sa distribuie pe Facebook si asa am atins niste statistice record pe blog in perioada primelor doua sanctionari Facebook, intr-o zi chiar atingand peste 80.000 de accesari. Va spunem sincer ca ne-a coplesit rezultatul neasteptat si am inteles ca acolo unde nu vedem nici o cale, Dumnezeu face o cale. Aici, tinem sa va multumim tuturor care ati distribuit articolele noastre si care le veti mai distribui in viitor. Va suntem sincer recunoscatori si multumim lui Dumnezeu pentru voi in fiecare zi! Pentru noi a fost o mare MINUNE!))) P.S. daca nu ne vedeti postarile la grupuri, e pentru un singur motiv: suntem cenzurati. Atunci, nici nu avem posibilitatea de a comenta la grupuri, nici chiar la propriile postari. Deci, nici macar nu putem explica absenta noastra…

(3) Aceeasi postare mentionata la punctul nr.2, despre cazul romanului care a facut greva foamei la Bruxelles, a fost stearsa, nu de pe internet, ci de pe o lista top 100 de la WordPress. WordPress are o functie automata care intocmeste o lista cu topul celor 100 postari, in care  lista se schimba in timp real. WordPress foloseste o criterie care nu o dezvaluie,  de felul cum ajung articolele in top 100 postari WordPress. Popularitatea postarii e criteria, dar nu stim dupa ce se iau, dupa numarul de likes, de distribuiri pe diferite retele sociale, o combinatie de mai multe criterii… Am avut mai multe postari care au ajuns pe locul nr. 1, numai ca sa fie sterse de pe liste. Cum stim ca au fost sterse acele linkuri spre postari? Pentru ca blogul continua sa detina topul la lista de bloguri (o lista separata), dar pe care nu poti sa ajungi daca mai intai nu ai o postare pe top posts 100 WordPress. Lucrul acesta s-a intamplat de mai multe ori cu mai multe articole. De cate ori am solicitat ajutorul despre aceasta situatie de la WordPress, nu am primit nici un raspuns. E singura problema pentru care nici macar nu ne-au contactat. Am trimis alte cereri de ajutor in aceeasi vreme  cu alte subiecte la care am primit raspuns imediat (in cateva ore).  Dar la aceasta, nici pana azi nu am primit rapuns, sa ne explice de ce sterge linkul de acolo. Dar bine ca Worpress nu ne sterge postarea de pe blog si o lasa libera. Faptul pentru care am insistat la WordPress nu este pentru ca am vrea sa ne vedem in topul wordpress-ului, ci pentru ca e ciudat sa se stearga linkul despre o familie cu copiii rapiti, in care nu se calomniaza, ci se dau stiri din ziare sau afirmatii care au suport din presa sau de la demnitari.  Inca o latura interesanta a ‘free speech’ului’ care nu (mai) exista. Apropo, una dintre postarile care a avut mii de distribuiri si a fost citata in multiple articole a fost aceasta – Povestea FRIDEI de la Abba – ORORILE NORVEGIEI asupra COPIILOR dupa WW2 (Documentar). Restul postarilor sanctionate de lista top 100 WordPress au fost despre Cazul Bodnariu si una despre cazul unei mamici din Anglia a carui 3 copii au fost luati de Protectia Copilului.

(P.S. despre statistica asta, da, e fain sa ajungi in top, dar importanta care noi o dam acestei liste este pur si simplu pentru faptul ca sunt sute sau poate mai multi blogheri care urmaresc lista si bineinteles postarile, si prin aceasta lista mai multe saituri ortodoxe au preluat mai multe articole postate de noi cu referinta la cazul Bodnariu (..si spre surprinderea noastra, in solidaritate cu noi).)

(4) Se incepe cu ‘hacking’. Mai intai contul de FB. L-am recuperat. Astazi, laptopul… Inca nu am descifrat ce si cum, dar am gasit ca cineva vede tot ce am pe screen de la ei de pe computer. Si s-a bifat setarea ca sa poata sa-mi vada screenul. Eu niciodata nu am facut asta. Vom vedea ce aflam, dar, lucruri ciudate se intampla…

(5) Chiar acum, cand ma pregatesc sa public aceasta postare, intrand pe Facebook vad un buton prin care sa ne promovam pagina Facebook a Blogului „Agnus Dei’. Dau clik pe buton si primesc mesajul: „Interzis sa iti promovezi blogul in momentul de fata”. Hmm.. iarasi reclamatii de la BV (si probabil acum si din partea CPS UK) la postarile npastre pro parinti, contra abuzurilor Protectia Copilului…. Ah, si chiar postari care nu le-au cenzurat pe FB au fost blocate din distribuire cand au incercat unii cititori sa le distribuie. So much for free speech! Adica, nu exista libertate in expresie, si nu facem altceva decat sa dam o voce parintilor si copiilor a caror drepturi au fost calcate in picioare de state democratice…

Acestea sunt doar cateva fragmente din ciudateniile din ultimele doua luni si jumatate…

Rugati-va pentru noi. Avem nevoie de rugaciunile voastre.Va multumim tuturor celor ce ne sustineti in rugaciune si celor care ne ajutati in aceasta lucrare.

Din Noiembrie, Dumnezeu ne-a dat ocazia sa fim samariteni milosi fratilor nostri si pe parcurs ne-a mai trimis si pe altii in calea noastra. Sa ne ajute Dumnezeu sa implinim ceea ce ne-a spus Domnul Isus la sfarsitul acestei parabole:

Pilda samariteanului
25 Un învăţător* al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: „Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”
26 Isus i-a zis: „Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?”
27 El a răspuns: „Să* iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău şi** pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
28 „Bine ai răspuns”, i-a zis Isus; „fă aşa şi vei* avea viaţa veşnică.”
29 Dar el, care voia să* se îndreptăţească, a zis lui Isus: „Şi cine este aproapele meu?”
30 Isus a luat din nou cuvântul şi a zis: „Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat şi l-au lăsat aproape mort.
31 Din întâmplare, se cobora pe acelaşi drum un preot şi, când a văzut pe omul acesta, a* trecut înainte pe alături.
32 Un levit trecea şi el prin locul acela şi, când l-a văzut, a trecut înainte pe alături.
33 Dar un samaritean*, care era în călătorie, a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.
34 S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han şi a îngrijit de el.
35 A doua zi, când a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului şi i-a zis: ‘Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui, îţi voi da înapoi la întoarcere.’
36 Care dintre aceştia trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?”
37 „Cel ce şi-a făcut milă cu el”, a răspuns învăţătorul Legii. „Du-te de fă şi tu la fel”, i-a zis Isus.

Doamne, ajuta! Doamne, da izbanda! Doamne, fii slavit!

Update: 12:30 a.m. CT March 4th, a few minutes after posting this article on Facebook, Facebook blocked our account from sharing any posts to Facebook groups. And which two groups did we post it to? Support group for the Bodnariu family and Marius & Ruth Bodnariu. Norway, In the name of JESUS, give the kids back! So, there are Barnevernet supporters or workers who joined those two groups in order to  report pro Bodnariu articles as abusive and to get FB to restrict us from making known their tactics..

La cateva minute dupa aceasta postare la doua grupuri pro familia Bodnariu, FB ne-a restrictionat din nou.

25 comentarii (+add yours?)

 1. Delight in Truth
  mart. 03, 2016 @ 23:07:36

  Great post. Thank you for informing the world that FREE SPEECH is not really free speech in the liberal controlled social media, blogging world, and internet. As soon as you touch the subject of homosexuality, traditional family values and traditional Christian values you will be persecuted and sanctioned.

  But Christ warned us about these things. This is only the beginning. We must remain steadfast in our activism against those who want to destroy the family.

  Great job. Great blog.

  • rodi
   mart. 03, 2016 @ 23:17:43

   Thank you so much for your encouragement! It means a lot! Sometime the impediments help us see how important the task at hand is and strengthens our resolve to press on. And so, we press on! God bless you, your family and your ministry and blog!

 2. barzilaiendan
  mart. 03, 2016 @ 23:34:47

 3. barzilaiendan
  mart. 03, 2016 @ 23:35:02

  Keep up the good work!

  • rodi
   mart. 03, 2016 @ 23:43:22

   Dvs, ati fost unul dintre cei ce ati facut reblog mai mult ca oricand in acele perioade… M-au dat lacrimile ca erau articole importante si am crezut ca nu vor fi expuse la o audienta mare, si eu si sotul am lucra tmulte ore la ele. Dar Dumnezeu a gasit alte metode pt distribuirea lor. Dumnezeu sa va binecuvinteze! Va multumim din inima pentru tot ceea ce faceti! Blogul dvs este unul dintre o mina de bloguri pentru care ne facem timp in fiecare zi!

 4. Valeria Iancu
  mart. 04, 2016 @ 02:28:15

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

  • rodi
   mart. 04, 2016 @ 08:50:33

   sora Valeria, va multumim ca si dvs. ati fost alaturi de noi si unul dintre blogurile care ati distribuit postarile noastre, mai ales cand noi nu am putut sa le distribuim. Am multumit Domnului pentru dvs. si multumim inca pentru tot sprijinul acordat. Domnul sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca pt munca dvs.!

   • Valeria Iancu
    mart. 04, 2016 @ 09:27:56

    Amin, amin, amin! Domnul sa fie laudat pentru toate! El mi-a pus pe inima aceasta lucrare si aceasta scumpa si incercata familie Bodnariu pentru care trebuie sa facem tot ceea ce depinde de noi si sa ne rugam in continuare pana la intoarcerea copiilor in sanul familiei! Adevarul e ca ma mir si eu cum de nu m-au blocat si pe mine… dar daca o vor face Domnul va lucra prin altii si nu Se va lasa pana nu sfarseste lucrarea Lui. De asemeni doresc si eu sa fiti binecuvantati si de mult folos fratilor si surorilor noastre de pe tot mapamondul!

    • rodi
     mart. 04, 2016 @ 09:34:37

     Multumim! Va apreciem mult lucrarea dvs. Incurajati mult prin postarile fvs. Domnul sa va foloseasca in continuare!

 5. Elena Parvu
  mart. 04, 2016 @ 06:28:28

  multumim ptr explicatia data si ptr acest blog nici eu nu stiam de ce nu l puteam accesa de multe ori ne rugam ptr acest lucru ca el sa functioneze in continuare si noi sa putem sa citim si sa ne informam multumim

  • rodi
   mart. 04, 2016 @ 09:01:41

   aceste actiuni contra publicarii de informatii necesare familiilor din Norvegia ne-a trezit ca un dus rece. In primul rand, niciodata n-am crezut ca Facebook lasa ca cineva sa te urmareasca si sa iti ‘inchida gura’ cand nu faci ceva ilegal… dimpotriva, ajuti publicul cu informatii si ii avertizezi de pericolul care ii pandeste. A fost o descoperire ciudata si neplacuta. Asta e realitatea internetului care nu e asa liber pe cum am crede noi. Va multumim pentru sustinere! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 6. ana
  mart. 04, 2016 @ 07:58:15

  eu cred ca nu este numai interesul Norvegiei sa ascunda informatiile e o molima care bintuie in toata lumea . Vor sa distruga familiile ca sa-si atinga ei scopul cu noile legi a sodomitilor si toate celelalte desfrinari uricioase.

  • rodi
   mart. 04, 2016 @ 09:06:19

   deocamdata functionari ai Barnevernetului au intrat la grupurile de suport pentru familia Bodnariu si incearca sa controleze informatiile. Deja stim cativa dintre ei ca comenteza public si sustin toate actiunile BV, oricat de diabolice sunt ele. Dar stim ca si celelalte cazuri din Anglia sunt urmarite si paarintii au fost hartuiti de CPS-ul de acolo, asa ca aveti dreptate, aceste persoane exista peste tot si incearca sa isi protejeze sursa lor de venit, care din nefericire deriva din furtul copiilor din familii est-europene.

 7. octavpelin
  mart. 04, 2016 @ 08:13:13

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 8. Emi Zarnescu
  mart. 04, 2016 @ 10:36:59

  Reblogged this on Emanuel – un blog creștin.

  • rodi
   mart. 04, 2016 @ 10:47:41

   Emi, tin sa-ti multumesc pentru sfatul care mi l-ai dat cu putin timp in urma, nu am mai ajuns sa te caut si sa o fac prin email. Asa ca doresc sa ti-o spun acum, multumesc! God bless you!

 9. Emi Zarnescu
  mart. 04, 2016 @ 11:01:15

  Guvernul Norvegian lucreaza din greu sa faca damage control iar guvernul Romaniei le da probabil o mana de ajutor.
  Cateva chestiuni despre computere si internet pe care ar trebui sa le cunoasca cat mai multi:
  1. Nu exista securitate absoluta a datelor. Daca ei vor sa stie ceva despre tine o vor afla.
  2. Daca vreti intradevar ceva mai sigur atunci lucrati pe un computer care nu are un cablu de internet conectat si fara placa wireless sau Broadband card. Scoateti-le din computer altfel ele pot fi activate prin radio. Si nici asa nu exista securitate absoluta.
  3. Folositi browsere de internet proxy – adica programe cu care accesati internetul – care va pot ascunde urmele si istoricul pe internet.
  4. Instalati programe de criptare a informatiilor si a parolelor. Faceti un research serios in acest domeniu.
  5. Folositi programe anti-spam, anti-malware si firewall licentiate si updatate.
  6. Computerele de firma gen HP, Lenovo, Apple, vin cu softuri proprii de cripare care merita folosite.
  Sunt doar cateva chestiuni de securitate, dar asa cum se stie in bransa IT, doar un computer scos din priza este sigur.
  In rest, Dumnezeu cu mila. Daca nu pazeste Domnul o cetate, degeaba se chinuie cei ce o pazesc.

  • rodi
   mart. 04, 2016 @ 11:20:36

   multumesc mult Emi pt aceste informatii. Din fericire, lucrez la un Apple laptop, acum imi dau seama ca a fost o buna alegere, pt ca asa am fost asigurata si de cei de la Apple cand am verificat cu ei, ca encriptia ii va stopa, decat daca e vorba de un expert hacker care bineinteles ca poate intra si la computere ale guvernului daca vrea. Ce e socant e amenintarea actiunilor lor, menita sa ne ‘inchida gura’. Dar cat timp Dumnezeu ‘doreste’ sa contiue lucrarea noastra, ea va propasi. Cand El va hotari ca se sfarseste, se va sfarsi si vom avea o viata cu mai putin stres, ca facem lucrarea din necesitate si pentru ca avem platforma care tot Dumnezeu ne-a dat-o si pentru ca nu putem sa tacem cand se fac atatea nedreptati celor mai vulnerabili dintre noi, copilasilor! Dumneezu sa ne ajute sa facem totul dupa voia Lui! Inca odata, multumesc mult pentru aceste informatii, care cred ca vor ajuta pe mai multi si m-am gandit sa fac o postare separata cu aceste detalii importante. God bless you!

   • CS
    mart. 04, 2016 @ 11:39:05

    Drept grait-ai.
    Cat o vrea Domnul, o sa lucram cum putem.Ideea e ca oamenii trebuie sa deschidă ochii.
    Mulți habar nu au de faptul ca sunt expuși total, ei chiar cred ca fac ce vor, ca sunt liberi.
    Nu e vorba doar de cazul de furt de copii.
    Scriptura se împlinește , șurubul se strânge dar ” cine va rabdă pana la sfârșit, va fi mântuit „.

 10. Maria Cimpoes
  mart. 04, 2016 @ 18:03:51

  și mie ,mi -au dispărut de pe pagina postările ( cele mai multe erau distribuiri cu barnevernet ) am mers la help center ….i-am întrebat au reapărut …apoi când am share un articol dispăreau di nou …..după 2-3 zile reapăreau (timp suficient să nu fie văzute )…mă uitam la articolele de la news creștin ……mergând jos era o rubrică cu ,,trafic ” am realizat …că am apărut pe pagina (era locul de unde sunt și ora exactă ) …….am rămas surprinsă …..m -am uitat cine a mai intrat ….din 10 …7 erau din Norvegia …..!

  • rodi
   mart. 04, 2016 @ 20:26:11

   am observat si noi multe si parca nici nu vrem sa le scriem aici ca sa nu le dam idei… Dar, va spun ca e posibil ca unii care i-ati vazut din Norvegia sa fi fost romani care traiesc cu frica de BV si urmaresc stirile pentru ca la ei in Norvegia nu au cum sa le afle, ca le ascund de ei ca sa nu plece acasa.

 11. Trackback: Active News: Cum ne manipulează Facebook: despre cenzură, putere și post-democrație | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: DISCURSUL lui George Alexander la Bruxelles si Caracatita Barnevernet | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: DISCURSUL lui George Alexander la Bruxelles și Caracatița Barnevernet | ARMONIA MAGAZINE - USA
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: