Abuzurile statului norvegian împotriva familiei Bodnariu trebuie să înceteze! – COMUNICAT DIN PARTEA COMUNITĂȚII BAPTISTE TIMIȘOARA

Protest Bodnariu la Consiliul Judetean Timisoara

Protest Bodnariu la Consiliul Judetean Timisoara

Abuzurile statului norvegian împotriva familiei Bodnariu trebuie să înceteze!

Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara își exprimă compasiunea și durerea profundă pentru familia Bodnariu, familia Nan, cât și pentru celelalte familii de români, cărora le-au fost răpiți copiii de către serviciul de protecție socială (Barnevernet) din Norvegia. Apreciem, de asemenea, eforturile autorităților române și a tuturor celor implicați în rezolvarea acestor cazuri, dar mai ales solidaritatea creștinilor români de pretutindeni cu familia Bodnariu, cât și cu celelalte familii afectate.

În același timp, ne exprimăm îngrijorarea față de modul în care sunt îngrijiți copiii în familiile surogat. Atât familia Bodnariu, cât și familia Nan, reclamă faptul că pe corpurile copiilor s-au găsit vânătăi și zgârieturi, deși aceștia se află în supravegherea permanentă a Protecției copilului (Barnevernet). De asemenea, asupra copiilor se exercită presiuni nepermise, din partea familiilor surogat, cu privire la educația lor creștină primită în familiile biologice. Ne întrebăm cum este posibil așa ceva? Unde este interesul superior al copilului? Ce justificări găsește guvernul Norvegiei pentru aceste practici? Cât timp mai acceptă Guvernul României explicațiile sterile ale reprezentanților unui stat care răpește și maltratează copii, cetățeni români?

Facem apel la autoritățile române să intensifice presiunile asupra Guvernului norvegian pentru revenirea de urgență a copiilor Bodnariu în familia lor. Solicităm chiar o vizită de urgență, a Primului ministru, în Norvegia. Atrocitățile comise de Barnevernet asupra familiilor de români trebuie să înceteze, în caz contrar România are obligația morală și constituțională să se adreseze la ONU și la CEDO pentru a-și proteja cetățenii de abuzurile la care sunt supuși.
Recomandăm tuturor pastorilor și credincioșilor din Bisericile noastre să continue să se roage pentru familia Bodnariu, cât și pentru celelalte familii de români și să protesteze, prin orice mijloace pașnice, față de abuzurile Guvernului norvegian. Este evident faptul că ne confruntăm cu un caz grav de persecuție religioasă și îngrădire a libertății de conștiință, fapte inadmisibile într-o țară pretins democratică.

Între 7 Martie și 15 Aprilie ne rugăm și postim ca Dumnezeu să intervină cu putere pentru reunificarea grabnică a acestor familii și în special ne rugăm pentru Marius, Ruth, Eliana, Naomi, Matei, Ioan și Ezechiel Bodnariu, ca Dumnezeu să-i păzească și să dea biruință!

Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara
Pastor Samuel Tuțac, președinte
Pastor Florin Iosub, secretar

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: