Internetul – BUN SAU RĂU??

O PROVOCARE: Credeți că Dumnezeu v-a chemat să vă ocupați de viața altora??

DREPTATE ÎN DRAGOSTE

La prima vedere INTERNETUL pare ceva foarte bun, benefic și necesar pentru acest secol al vitezei în care trăim. După cum apa și focul la prima vedere par așa de nevinovate și strict necesare. Desigur că avem nevoie de apă în fiecare zi, apoi ce ne-am face fără foc în iernile geroase prin care unele zone de pe continent trec periodic?

indexDacă privim atât la ravagiile făcute de apele învolburate transformate în mari inundații, cât și la focul distrugător scăpat de sub control câteodată, nu putem să nu constatăm faptul că atât apa cât și focul, dacă sunt scăpate de sub control pot deveni de-a dreptul devastatoare și ucigătoare.

Să nu uitam de TSUNAMI din 2004 (oceanul Indian) unde apa a omorât sute de mii de oameni; sau focul scăpat de sub control aici în Arizona, anul trecut când au murit 19 pompieri, chiar dacă ei erau bine instruiți și…

Vezi articolul original 682 de cuvinte mai mult

4 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  mart. 09, 2016 @ 09:56:51

  Foarte interesanta imaginea aleasa pentru postare: ochiul in interiorul unui triunghi. Nu e cumva simbol pagan, ochiul lui Ossiris??

  • rodi
   mart. 09, 2016 @ 10:07:48

   Cristian, tot caut o poza care am vazut-o pe internet, chiar si pe Facebook cu oameni la geamurile blocului care vad un criminal atacand o victima si fiecare isi scoate telefonul sa fotografieze in loc sa ajute. Poza avea comentariile in limba romana si am vrut sa o folosesc la postarea propusa despre Facebook, dar nu mai o gasesc. Ai vazut-o cumva?
   P.S. fratele Mike Olari a selectat poza si nu stiu de unde…

 2. Cristian
  mart. 09, 2016 @ 10:03:38

  Referitor la postare, internetul nu este neaparat un loc pentru barfe… ci este un taram „ideal” si pentru oricat de multe ALTE rautati: imoralitate, relatii secrete/nepotrivite, false identitati, dominare psihologica si abuz asupra minorilor si multe multe altele! Acelasi facebook laudat asa de mult de pocaiti a fost candva folosit pentru a fi creat un grup de discutii pe tema… VIOLULUI CA SI FORMA DE FITNESS, starnind un mare scandal la acea vreme, undeva prin Australia parca! Pe internet se pot crea identitati false, se poate crea un fals anonimat si apoi „fac orice ca nimeni nu stie cine sunt!”. Dar oare Domnul nu ne vede inima si gandul? Psalmul 139 spune ca Domnul cunoaste gandul inca dinainte sa-l transformam in cuvant (inainte sa ajunga cuvantul meu pe buze, Domnul deja il cunoaste in totul).

  E interesant ca pe la unele adunari… facebook ajunge mai promovat decat Biblia, iar relatiile pe facebook (chiar imorale de-ar fi!!), sunt mai promovate decat unitatea familiilor! Cunosc cel putin un caz de pastor care a afirmat indirect ca prin imoralitate se poate face evanghelizare, chiar daca se ajunge in detrimentul familiei si unitatii dintre sot si sotie! Nu pot da nume dar este un caz real.

  Pentru internet si mai ales pentru facebook, suntem mereu gata sa sacrificam absolut orice, absolut oricand, oricat!! O fi bine? Pentru Domnul am putea sacrifica ceva, macar CEVA PUTIN??

  • rodi
   mart. 09, 2016 @ 10:21:43

   am observat multe actiuni pe Facebook in care barbati (sunt sigura ca di femei, dar ele sunt mai discrete, ca nu am prea observat asta la femei in public pe FB) se joaca cu foc. Urmaresc o anumita fata/femei, ii fac complimente personale si atentii care sotiilor lor nu le dau (cel putin in public) si acestia o fac sub identitatea reala.. Apoi, cati au conturi duble si fac prostii. Chiar stiu de ceva cazuri unde persoanele s-au mutat de la FB pe SKYPE sau video chat si vai de ei. E o mare capcana pentru oameni slabi si cu fire aprinsa de imoralitate. De aceea e bine ca sotii sa aiba acelasi cont impreuna ca se evita aceste probleme. Cat despre pastorul care crede ca prin imoralitate se face Evanghelizare, vai de noi. Ma face sa ma gandesc la criteria a numi un lucru rau, bun. Daca 99,9% se taie rau de tot cand trage cutitul proaspat ascutit peste piele si 0,0000000001% nu se taie grav atunci am numi cutitul acela bun? Asa si cu imoralitatea, desi nu vad nici o sansa, nici macar 0,0000000001% din inselatorii sa dea rezultat bun. Am vazut destule familii distruse si copii plecati in lume ca rezultat, ca sa concept cum un pastor ar afirma asa ceva.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: