Mame eroine – Ruth Bodnariu

Ruth Bodnariu, Eliana, Naomi,Matei,Ioan, Ezekiel copiii

Draga Ruth, de mai mult de trei luni mamele de pretutindeni care au ajuns sa te cunoasca plang alaturi de tine zilnic. Viata nu mai e aceiasi pe care noi femeile am cunoscut-o inainte de Noiembrie, cand am primit crunta veste ca cei 5 copii, ingerasi, ai tai au fost smulsi cu atata cruzime din casa voastra. Dumnezeu ne-a sensibilizat inimile si sufletele ca sa nu mai fim aceleasi femei, ci sa ne implicam, fiecare dupa posibilitati, si sa luptam alaturi de tine. Ai ajuns sa fii un exemplu extraordinar prin dedicatia ta copilasilor tai, prin purtarea ta in niste circumstante oribile… Ramanem alaturi de tine si de familia ta si multumim Domnului pentru femei puternice ca si tine (desi tu poate nu te consideri puternica acum),  care ne invata cum sa ne traim viata si cum sa ramanem credinciosi Dumnezeului suveran care vegheaza totul si lucreaza spre binele nostru. Continuam sa va sprijinim in rugaciune si sa fim alaturi de voi!

O lista de maxime pentru toate mamele…

Mama este singura ființă capabilă să-și împartă iubirea între cei zece copii ai ei și totuși să i-o dea fiecăruia întreagă. (Maxima zilei – 26 aprilie 2011.)

 • “Tineretea se vestejeste ; dragostea apune ,
  frunzele prieteniei se astern pe pamant ;
  Speranta secreta a unei mame supravietuieste tuturor.”
  Oliver Wendell Holmes
 • O mama este sublima tocmai prin ceea ce o apropie de o fiinta necuvantatoare. Victor Hugo
 • Nu cartile cresc oameni, ci mamele. August Strindberg
 • O mama buna pretuieste cat 100 de profesori. Johann Friedrich Herbart
 • Fara mama nu se poate iubi. Fara mama nu se poate muri. Hermann Hesse
 • Sotia este necesara pentru un sfat bun, soacra pentru o primire buna, dar nimeni nu este ca o dulce mama. Lev Nicolaievici Tolstoi
 • “Atunci cand devii mama esti mama tuturor copiilor.Din acel moment , orice copil ranit , abandonat sau speriat este al tau.Traiesti in mamele suferinde din toate rasele si toate credintele si plangi pentru ele.Tanjesti sa le alini pe toate mamele intristate.”
  Charlotte Gray
 • “Mama este o fiinta care atunci cand vede ca sunt numai patru portii de placinta pentru cinci persoane , spune ca nu i-a placut niciodata placinta.”
  Tenneva Jordan
 • “Femeile stiu cum sa creasca un copil.Ele stapanesc o indemanare simpla , fericita , delicata de a pune scutecele , a incalta piciorul unui copil si a ingana cuvinte dulci fara nici un sens.Iar sarutul lor capata un sens deplin intr-o lume dezolanta.” Elizabeth Barrett Browning

Cateva versete biblice in Limba Romana – Some Bible verses in English –

 • Psalm 139:13 – You created my inmost being; you knit me together in my mother’s womb – We praise God for the miracle of life, and the role that mothers have.

  13 Tu mi-ai întocmit rărunchii,Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Il proslavim pe Dumnezeu pentru minunea/miracolul vietii si rolul mamei in acest miracol.

 • Psalm 127:3 – Lo, children are an heritage of the LORD, and the fruit of the womb is his reward. This classic passage on motherhood praises God as the giver of children, describing them as a heritage and reward from on high. And no one has the right to rob a mother of her heritage and reward from God.Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul,  rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Acest pasaj clasic il proslaveste pe Dumnezeu ca datatorul copiilor, ii descrie ca o mostenire de sus. Si nimeni nu are dreptul sa fure mostenirea aceasta primita de la Dumnezeu.
 • Isaiah 49:15 – Can a woman forget her nursing child, that she should have no compassion on the son of her womb? This passage praises mothers as symbols of amazing compassion, never forgetting their beloved children.
 • 15 Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Acest verset lauda mamele ca niste fiinte cu enorma compasiune/dragoste, care niciodata nu isi uita copiii.
 • Isaiah 66:13– As one whom his mother comforts, so I will comfort you.God likens himself to a mother, bringing to mind the incredible comforting ability of a loving mother.13 Cum mângâie pe cineva mamă-sa, aşa vă voi mângâia Eu; da, veţi fi mângâiaţi în Ierusalim! Dumnezeu se compara cu o mama, provocandune sa vedem puterea incredibila a unei mame a mangaia copilul Sau.

Ruth Bodnariu Photo Mihai DragomanASA VREM SA TE VEDEM, DRAGA RUTH, zambind, ba mai mult….. Domnul iti va umple fata de bucurie cand iti vei primi copiii inapoi! (Photo Mihai Dragoman)

2 Cronici 32:8
8 „Cu el este un braţ de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta şi va lupta pentru noi“.

8 comentarii (+add yours?)

 1. flori de mandarin
  mart. 07, 2016 @ 14:58:05

  Se vede durerea și suferința în ochii acestor oameni! Dumnezeu să-i întărească! Rodi, am trimis azi un email pe adresa pe care mi-ați dat-o. A fost primit?

  • rodi
   mart. 07, 2016 @ 15:01:37

   l-am primit, dar la scurt timp ni s-a taiat linia de internet si telefon. Inca nu avem conectie si nu stim ce s-a intamplat si folosesc internetul din loc public. O sa iti raspund cand o sa pot ca avem de mers la un program la biserica in scurt timp.

 2. John3:16
  mart. 07, 2016 @ 15:07:17

 3. 0755461098
  mart. 07, 2016 @ 16:09:14

  s

 4. Trackback: Mame eroine – Ruth Bodnariu | Pastor Ciprian Barsan
 5. Valeria Iancu
  mart. 08, 2016 @ 01:56:18

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 6. privestensus
  mart. 08, 2016 @ 12:44:10

  Reblogged this on Daniel Olteanu.

 7. dor de veşnicii
  mart. 09, 2016 @ 08:06:07

  Reblogged this on O Inimă Pentru România.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: