Pelerin în Occident. La o bere, prin bisericile din Maastricht (Olanda)

Selexyz-Domincan-Church-Maastricht

Photo credit inhabitat.com

Un român aflat în Olanda vorbește despre schimbările spirituale din Occident:

Marius Vasileanu relatează cum au fost transformate bisericile în diferite teatre, librării sau chiar restaurante. Fiind duminică Marius încearcă să găsească o catedrală pentru a se închina dar se lovește de tot felul de piedici. Uele biserici sunt închise iar altele sevesc altor scopuri: oamenii vin acolo să mănânce, să găsească o carte bună sau chiar să servească o băutură.

„Am tras o fugă pentru jumătate de zi în Olanda, la Maastricht. Când am plecat de „acasă”, din Leuven, nu m‑am documentat în prealabil, nu știam mai nimic despre Maastricht. Am ajuns abia pe la amiază; cred că era ora 14.00 când am pornit‑o singur, de nebun, prin oraș…

Observ bucuros că biserica‑i deschisă: tocmai intră o pereche, foarte elegantă. Mă gândesc că s‑ar putea să fie o ceremonie, o cununie. Dacă privesc prin tunelul creat la intrarea în biserică – acesta se prelungeşte cu încă câţiva metri în interiorul clădirii – nu ştiu ce să cred, mi se pare stupid, nu numai kitsch. Dau ocol întregului ansamblu arhitectural înainte de a intra. În spatele bisericii propriu‑zise sunt acareturi, înconjurate de zid ca de mânăstire. În sfârşit, intru cu un sentiment tonic: alte câteva persoane tocmai au pătruns în biserică înaintea mea. Aşadar ghiolbanii de portărei lipsesc la această oră pe‑aici, mă gândesc eu. După ce străbat tunelul metalic, lung de 6‑7 metri, ajung în interiorul bisericii şi rămân cu gura căscată: e un restaurant!!!

Undeva, întâmplător în locul altarului principal, e un bar…..

CITITI mai mult aici – http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/pelerin-in-occident-ii-la-o-bere-prin-bisericile-din-maastricht

2 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  mart. 11, 2016 @ 08:24:03

  Exact acelasi viitor ne asteapta si pe noi, din orice denominatiune am fi, DACA NU NE TREZIM AZI!! Alegerea este simpla: IMPLINITORI sau APOSTATI/MORTI! Fiecare din noi alege in dreptul sau.

  Mai trebuie sa adaug ca foarte multi din noi deja L-au inlocuit pe Domnul Isus cu „alte lucruri” care PAR mai interesante, cum ar fi facebook, socializarea, dependenta de internet (unii spun ca daca esti dependent de predici video, de pe net, e bine; tot ei nu au rabdarea sa asculte o predica la adunare, pentru ca nu e video si nu e „de pe net”). Ar trebui sa veghem si sa nu-L dam la o parte pe Domnul Isus din inima pentru absolut nimeni si nimic, oricat de tentant ar fi si oricat de „la moda”!!

 2. adevarul
  mart. 12, 2016 @ 10:58:37

  Și ne mai miram că sunt homosexuali și de toate!!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: