Povestea lui Corrie Ten Boom – Corrie Ten Boom Interview 1974

LIMBA ROMANA

Corrie Ten Boom si Brother Andrew prayer meeting in 1969 Photo Open Doors

BrotherAndrew‬ with Corrie Ten Boom‬ during a prayer‬ meeting in 1969. Photo via Open Doors

She once uttered these encouraging words: „You can never learn that Christ is all you need, until Christ is all you have.” Fratele Andrew cu Corrie Ten Boom la o intalnire de rugaciune in 1969. Corrie Ten Boom a zis odata: Nu poti sa inveti ca Isus e totul si singurul de care ai nevoie, tu, pana nu ajungi in situatia in care Il ai doar pe El si nimic altceva.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, milioane de evrei au căzut victime terorii naziste și au fost trimiși în lagărele de concentrare, de cele mai multe ori, lagăre ale morții.

În Olanda, ca și în alte țări aflate sub ocupație germană, au fost mulți oameni care și-au sacrificat libertatea și viața încercând să salveze cât mai mulți evrei de la deportare.

Corrie Ten Boom, născută în orașul Harlem în anul 1892, a fost crescută și educată într-o familie de creștini iar împreună cu familia sa, și-a pus la dispoziție propria locuință pentru a ascunde sute de evrei de autoritățile naziste.

Locuința familiei Ten Boom a devenit Muzeul „Corrie Ten Boom” fiind ascunzătoarea evreilor din timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Povestea clădirii a început în anul 1837, când Willem Ten Boom a deschis în casa sa o ceasornicărie, aflată la parter, în timp ce familia locuia la etaj. Mai târziu casa și afacerea au ajuns la Corrie, fiica acestuia.

În parteneriat cu o fundație din Olanda, Alfa Omega TV, a reușit să facă disponibil un album DVD care prezintă povestea vieții lui Corrie Ten Boom în 2 variante: un documentar care cuprinde imagini de arhiva, fotografii și mărturii și un program de desene animate, destinat celor mici, dublat în limba română.

Acest DVD se oferă gratuit bisericilor și organizațiilor implicate în procesul de educație.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 586 – 11 octombrie 2015. ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Povestea lui Corrie Ten Boom –

ENGLISH

The Ten Boom family hid jews in their home from the Nazi, but were discovered and sent to concentration camps. All perished in the camps, but Corrie. This is the Interview from 1974 with The Hiding Place Christian movie of Nazi Concentration Camp horror.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: