Florica Chereches – Camera Deputaților a adoptat azi în unanimitate modificări importante ale Legii adopției

Photo credit Florica Chereches

Photo credit Florica Chereches

Camera Deputaților a adoptat azi în unanimitate modificări importante ale Legii adopției care vor asigura celeritatea in dobandirea statutului de copil adoptabil, vor flexibiliza procedura de evaluare a adoptatorilor, vor imbunatati procedura de potrivire a copilului cu familia adoptatoare şi vor contrbui la soluționarea mai rapidă de către instanța judecătorescă a cauzelor referitoare la adopții.

O altă prevedere importantă e introducerea unui concediu de acomodare de 12 luni pentru mama care adoptă un copil mai mare de 2 ani, cu plata unei indemnizații de 1700 lei pe lună. Acest timp este absolut necesar pentru integrarea copilului în familie şi pentru recuperarea întarzaierilor acumulate de copil în anii în care a beneficiat de măsuri de protecție specială.

Este un proiect al Guvernului, preluat în mare parte din inițiativa pe care am depus-o la Parlament in martie 2014. In timp ce proiectul meu are raport de respingere, prevederile lui se regasesc in mare proporție în proiectul Guvernului. Am o mare satisfacție că văd rezultatele a trei ani de muncă pe acest proiect. Contează mai puțin că nu e inițiativa mea, chiar dacă mi-aş fi dorit această realizare. De dragul celor 60.000 de copii din sistem, mă bucur că mi-am adus contribuția la modificarea legii adoptiei si sper ca numărul copiilor adoptați să crească.

Florica Chereches

3 comentarii (+add yours?)

 1. lazarescu elisabeta (@LazarescuE)
  mart. 16, 2016 @ 14:44:31

  Pai va fi si la noi ca la Baernevernet; sume mari, si nebunie dupa a adopta copii cat mai multi.

 2. dintresuteledenume
  mart. 16, 2016 @ 17:32:35

  Stiu ca vocile rele vor comenta ca nu exista legatura ce subiectul de aici.
  Dar are legatura. Se pune tot sufletul pentru copii abandonati si pentru cei abuzati.
  Asistenții maternali nu merită un salariu mai mare oare ? În contractul de munca e trecut ca ei lucrează doar 8 ore nu 24 din 24, iar sâmbătă și duminică nu se pune. Sâmbătă se plătește dublu in alte domenii, nu?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: