33 Copilaşilor, mai sunt puţin cu voi. Mă veţi căuta, şi*, cum am spus iudeilor că, unde Mă duc Eu, ei nu pot veni, tot aşa vă spun şi vouă acum.
34 Vă dau o poruncă* nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.
35 Prin aceasta* vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”
7 Care este, în adevăr, neamul* acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii** lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul, Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?
8 Şi care este neamul acela aşa de mare încât să aibă legi şi porunci aşa de drepte cum este toată legea aceasta pe care v-o pun astăzi înainte?
Ce mare binecuvantare e sa fii credincios si cand stai in incercari si cand treci prinv alea umbrei mortii, si cand apare intristarea. Iata intrebarea in aceasta seara ne pregateste pentru niste concluzii la ceea ce am discutat in aceasta saptamana: disciplinele spirituale. Studiul si citirea, invatarea in general, invatarea Scripturilor, staruinta in meditatie si rugaciune, solitudinea, postul, pelerinajul, simplificarea vietii sau frugalitatea, supunere la autoritate, slujirea in biserica si slujba in fata societatii si celebrarea inaintea Domnului. Toate acestea se aduna in jurul cuvantului: „ma port aspru cu mine insumi. Ma port aspru cu trupul meu, ca nu cumva dupa ce am vestit altora, eu insumi sa fiu gasit adokimos (l. greaca), nedrept. Necorespunzator. Cazut la test. As vrea sa inchei in urmatoarele minute toata aceasta discutie despre disciplinele spirituale cu un lucru care este dupa parerea mea, prea putin amintit intre noi. Si anume, igiena sufleteasca.