POLITICIENI SI MOSCHEI de George Alexander

Photo credit Sever Gheorghe

Photo credit Sever Gheorghe

… Nu cu mult timp în urmă, vorbeam despre psihologia de slugă, uitată la usă, a politicianului român.
Să mă ierte cei pe care i-am rănit prin desănțarea mea! Realitatea, însă, după cum se vede, este mult mai crudă si mai strâmbă, Oameni!
Politicienii acestia –pe care tot noi i-am ales!- au nu numai o psihologie de slugă!, din păcate… Au ajuns să nu mai vadă niciun lucru. Să nu mai înțeleagă nimic din semnificația lui…
Atât de orbiți de putere sunt. Atât de părăsiți…

Se va construi o moschee în Bucuresti!
OK.
Dar, de ce trebuie să fie absolut megalopică, – pentru o mână de oameni!- uriasă, ciclopică?!
Ce vrea să însemne?!

Se va construi, bineînțeles!, într-un loc frumos!
Dar, încă n-am înțeles, să mă scuze, acesti politicieni luminați!, ni se va da si nouă, românilor, ceva la schimb?… Am putea construi si noi ceva acolo, totusi?… Vreun veceu public, de exemplu, prin vreun cartier mărginas?… Măcar în Istanbul, domnilor negociatori!
Bani ca să construim capele nu avem în sărăcia noastră (Că au furat destul oamenii până acum!)… Sau poate o fi având domnul…, si noi nu stim!

Moscheea aceasta, însă, am reținut, va fi “expresia cea mai frumoasă (!!!) a dialogului si solidarității” noastre (?!).
Care DIALOG, domnule?!… În țara aceasta, politicienii nu au invățat, încă, să discute cu Oamenii, să-i întrebe ce vor, să-i asculte… Politicienii dialoghează singuri aici. Totdeauna. Pe săturate.
Care SOLIDARITATE, domnilor?… Abia ne-am îngropat morții la Bruxelles, suntem redusi la ultima expresie…
Si voi faceți planuri de moschei acum!…
Măcar să fi asteptat puțin. Din bun-simț!
Dar, cum am spus… Vă lipsesc multe vouă… De toate…

George Alexander

Cititi si –

6 comentarii (+add yours?)

 1. moreconnection
  mart. 24, 2016 @ 08:48:30

  Domnul George, romanii sunt foarte slabi, ar trebui sa iasa in strada si sa protesteze impotriva presedintelui pina renunta la moscheie. Ce nevoie e de moscheie in Romania? Oamenii l-au votat pe Iohannes sa nu iasa Ponta care a inceput tratatul cu moscheia. acum iata un alt dobitoc. (scuzati dar nu gasesc cuvinte mai potrivite) Nu trtebuie acceptat asa ceva. Le dai un deget si iti ia toata mina. Vrem pasalic turcesc in Romania?

 2. moreconnection
  mart. 24, 2016 @ 08:52:59

  Nu musulmani sunt de vina ci cei care-i primesc si le permit sa faca ce vor. De ce nu merg in Rusia?
  Romanii nu au fost in stare sa rezolve problema cu unguri din Romania. Este inacceptabil sa mergi intr-un oras sau comuna din Romania si sa nu te poti intelege in romaneste. Multi nu vorbesc de loc limba romana. Incredibil si inadmisibil. Rusine sa le fie conducerii tarii. Inca nu am avut un presedinte cu coloana vertebrala.

 3. Ioan
  mart. 24, 2016 @ 14:29:21

  Dupa ce romanii l-au votat pe Iohannis cu atata entuziasm si cu atatea sperante, actualul presedinte ne dovedeste ca nu e cu nimic mai sus decat Ponta. Basescu a avut defecte, dar asa gafe nu ar fi facut! Gafa asta si altele ca asta, printre care cea cu cotele de emigranti, care se lipeste perfect cu moscheea! Probabil ca acum multi din cei care l-au contestat pe Basescu, au ajuns sa-l regrete! Numai Merkel ii intrece pe Iohannis si pe Ponta la gafe, ca sa nu le zic altfel! Cu deciziile luate de cei doi, Ponta (cu moscheea), apoi Iohannis (moscheea si cotele de imigranti), la care li s-a alaturat Dragnea, care ne spune ca Romania trebuie sa ia imigranti, astea vor duce probabil la distrugerea multor lucruri in Romania, iar Merkel distruge Germania si toata Europa! Aceste lucruri nu mai trebuie demonstrate, ca se vad cu ochiul liber la televizor si pe internet! Cu asa conducatori, care parca-s impinsi de la spate de o mana diabolica, sa distruga tari si continente, speranta e numai la DUMNEZEU, pe cae-L rugam sa aiba mila de Romania, Europa si America, pentru ca Orientul Mijlociu e distrus deja!

  • rodi
   mart. 24, 2016 @ 15:14:54

   ne-a dezamagit profund. Dl presedinte nu se gandeste cate mii de musulmani vor veni in tara la acest centru, in capitala Romaniei?

 4. gabriel
  mart. 26, 2016 @ 15:09:13

  Dragi frati romani,cum credem noi ca se vor implini profetiile din cartea Daniel din Cuvantul lui Dumnezeu,in care ni se vorbeste despre statuia din visul lui Nebucadnetar,in care se arata cele patru mari imperii care au fost si din care,ultimul, va iesi ultimul guvern mondial care va fi format din zece imparatii(cele zece degete de la picioare);apoi ni se vorbeste despre a patra fiara careia i-au crescut zece coarne,etc….Cine citeste sa inteleaga.
  Cuvantul lui Dumnezeu se implineste cu exactitate,atunci de ce ne mira aceste lucruri?Pentru ca nu am ajuns sa-L cunoastem pe El,tocmai deaceea nici nu intelegem ceeace se implineste sub ochii nostri!

 5. octavpelin
  aug. 05, 2016 @ 02:35:50

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: