Valerian Jurjea – Cand diavolul iti forteaza usa

Cand diavolul iti forteaza usa

1 Petru 5:8-9

8 Fiţi* treji şi vegheaţi! Pentru că** potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.
9 Împotriviţi-vă* lui tari în credinţă, ştiind** că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi.

Efeseni 6:11-24

11 Îmbrăcaţi-vă* cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.
12 Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii* şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor**, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor† întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.
13 De aceea*, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în** ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul.
14 Staţi gata dar, având mijlocul încins* cu adevărul, îmbrăcaţi** cu platoşa neprihănirii,
15 având picioarele încălţate* cu râvna Evangheliei păcii.
16 Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul* credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.
17 Luaţi* şi coiful mântuirii şi sabia** Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
18 Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni* şi cereri. Vegheaţi** la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune† pentru toţi sfinţii
19 şi pentru* mine, ca, ori de câte ori îmi deschid gura, să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscută cu** îndrăzneală taina Evangheliei,
20 al cărei sol în* lanţuri sunt**; pentru ca, zic, să vorbesc cu† îndrăzneală, cum trebuie să vorbesc.
21 Acum, ca* să ştiţi şi voi despre mine, Tihic**, preaiubitul frate şi slujitor credincios în Domnul, vă va face cunoscut totul.
22 Vi l-am* trimis înadins, ca să luaţi cunoştinţă despre starea noastră şi să vă îmbărbăteze inimile.
23 Pace*, fraţilor, şi dragoste împreună cu credinţa, din partea lui Dumnezeu Tatăl şi din partea Domnului Isus Hristos!
24 Harul să fie cu toţi cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos* în curăţie. Amin.

Stiti cand diavolul forteaza usa? Cand o deschizi putin. 

Valerian Jurjea

Pentru el e suficient putin sa o deschizi ca sa o forteze. Biserica, nu vreau sa va speriati. Dimpotriva, vreau sa va incurajati. Diavolul are doar doua cai de acces, la copiii lui Dumnezeu:

 1. Atunci cand Dumnezeu ii permite. Si nu uitati, el trebuie sa ceara aprobare ca sa ajunga la noi. Pentru noi asta e o mare incurajare.
 2. A doua posibilitate e cand noi deschidem usa. Diavolul nu va forta niciodata o usa inchisa. Nu pentru ca nu vrea. Nu pentru ca nu si-ar dori. Ci pentru ca el trebuie sa respecte felul in care Dumnezeu l-a creat pe om. Daca Dumnezeu sta in fata unei usi inchise, nu pentru ca n-ar putea-o forta, ci pentru ca respecta felul in care l-a creat pe om cu libertatea de-a alege. Si Dumnezeu respecta aceasta libertate a omului si nu forteaza usa. Si in consecinta, ii cere si celui rau sa stea in fata usii inchise si sa o respecte. Nu ca diavolul n-ar vrea sa abuzeze. Nu ca diavolul n-ar vrea sa o forteze. Ci, Dumnezeu ii impuneca sa respecte dorinta omului. Atunci cand Domnul intra in casa, stiti cu ce intentie intra? Sa stea la masa, sa aiba partasie cu omul si sa fie binecuvintare pentru om. Cand diavolul intra in casa unui om, cand i se deschide usa, vrea sa prapadeasca tot. Vrea sa abuzeze. Diavolul vrea sa posedeze, sa domine.

In abordarea aceasta a unei lupte spirituale exista doua extreme. Prima este ca diavolul este imlpicat in tot ce ti se intampla in viata. Sub fiecare piatra care o ridici e diavolul. Sub fiecare defectiune la masina e diavolul. Sub fiecare raceala la copii e diavolul. Sub fiecare situatie care ti se intampla e diavolul. Asta e o extrema care in toate lucrurile astea ne gandim noi prea mult la el si-l vedem in toate implicat. Si partea cealalta e cand diavolul nu are nici o treaba cu noi. Asa cum se ruga fetita noastra in saptamana aceasta pentru mine, mi-a spus sotia prin telefon: „S-a rugat pentru tine ca diavolul sa nu aiba putere.” A spus ea: „Diavolul e departe si m-am rugat sa nu vina la tine.”

Noi avem ideea asta, e undeva departe si daca nu comiti cate o problema foarte grava de ilegalitate, n-are treaba cu tine. Deci e aceasta extrema ca el e undeva, ca a uitat de noi. Daca n-ai facut o crima, un adulter, el nu iti are treaba. Cred ca negarea acestei lupte spirituale, acestei existente spirituala nu e o solutie. Dar, nici in extrema cealalta in care daca a trecut o pisica neagra prin fata noastra ne speriem. S-a intamlpat ceva, e diavolul in toate. Nu, nu dragii mei, nu trebuie sa existe aceste extreme. Trebuie sa fie o abordare echilibrata dar realista. Aceasta lume spirituala exista. Nu trebuie sa ne ia toata concentrarea si tot focusul nostru. Dar ea existaTrebuie sa vorbim despre ea. Domnul Isus a vorbit despre ea. Apostolii au vorbit despre ea. Cuvantul lui Dumnezeurelateaza mult despre ea. Ea exista.

De aici se naste o intrebare: cum ne raportam noi, ca si copii ai lui Dumnezeu, la aceasta lume spirituala daca ea exista? Sau mai departe cu intrebarea: In ce masura afecteaza aceasta lume spirituala pe un copil a lui Dumnezeu? Suntem noi ca copii ai lui Dumnezeu afectati de acest razboi spiritual? Ce putere are diavolul asupra noastra? Ce poate sa faca diavolul cu noi? E o intrebare legitima, normala si ne framanta lucrul acesta pentru ca de multe ori in conjuncturile din viata ne intrebam daca falimentele care le avem in viata se datoreaza celui rau? Sunt ingaduite de Dumnezeu? Sunt datorate noua?

Din primele 9 minute, mai sunt aprox 70 de minute din mesaj.

VIDEO by Media Betania Dublin

2 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  mart. 30, 2016 @ 03:06:10

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. alb
  mart. 30, 2016 @ 08:16:59

  cineva mi-a spus despre o vedenie care are legatura cu acest mesaj…”era o casa unde s-au adunat mai multi frati si surori la rugaciune ,numai ca cei mai multi erau dezinteresanti si nu se rugau, o sora a vazut pe fereastra curtea acelei case plina de animale de prada ,lei ,tigri…speriata a spus si celorlalti ce vede si a mers la usa sa opreasca cumva orice acces a acelor fiare in acel loc.La putin timp cativa lei au sarit pe aceea usa insa faptul ca sora statea si pazea aceea usa a facut imposibil ca leii sa intre.Trist este faptul ca desi cei din casa vedeau efortul si auzea cum striga sa vina cineva sa o ajute ,nimeni nu a venit ci statea in aceea nepasare de la inceput.Ceea ce Dumnezeu a vrut sa arate prin aceea vedenie esra faptul ca daca cineva se roaga poate opri atacurile celui rau ,dar ca putini sunt gata sa stea in spartura…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: