CIFRELE DEZASTRULUI de George Alexander

Photo credit Sever Gheorghe

Photo credit Sever Gheorghe

  • Cifrele cercetării arată că 76 % (saptezeci si sase ) dintre copiii internați în instituțiile Protecției Copilului (Barnevernet) suferă de grave probleme psihice!
  • Ceea ce oamenii care protestează au văzut cu ochiul liber, de la o postă, nu s-a văzut prea bine de politicienii miopi si birocrații fără suflet, strânsi în cochilia lor întunecată.

CIFRELE DEZASTRULUI
de George Alexander

Noile date din Raportul “Sănătatea psihică la copiii si tinerii internați în insituții ale Barnevernet (Protecția Copilului) din Norvegia, raport dat publicității aproximativ acum o săptămână (luni, 21 martie), sunt Catastrofale. Dezastruoase. Acuzatoare prin ele însele.

Cifrele cercetării arată că 76 % (saptezeci si sase ) dintre copiii internați în instituțiile Protecției Copilului (Barnevernet) suferă de grave probleme psihice!

Autoritățile norvegiene au rămas de-a dreptul perplexe, ministrul Copilului si Egalității Sociale, doamna Solveig Horne, declarând că “cifrele sunt mai grave decât m-as fi asteptat”.

Întrebarea pe care orice om de bun-simț si-o poate pune acum este… De ce suferă 76 % dintre acesti copii de grave probleme psihice dacă Barnevernet le asigură o viață atât de minunată? De ce această industrie numită Barnevernet livrează pe bandă rulantă oameni bolnavi psihic în societate? De ce îmbolnăveste Barnevernet copiii nostri? De ce îi distruge psihic?
Dacă toate merg ca pe strune acolo si sunt atât de bune si viața e frumoasă…

Ceea ce oamenii care protestează au văzut cu ochiul liber, de la o postă, nu s-a văzut prea bine de politicienii miopi si birocrații fără suflet, strânsi în cochilia lor întunecată.

Oamenii care au spus adevărul, cercetătorii incomozi, oamenii care au iesit în stradă au fost dați la o parte. Politicieni de doi bani au mințit la televizor, prin Norvegia, că totul este perfect si că pretențiile noastre sunt “vanvittige”, nebunesti, aberante…

Dezastrul, însă, este dezastru!, oricât te-ai juca, într-o stare de beatitudine, de inconstiență si politicianism abject, cu vorbele… Si cu viața altora, din păcate!

Dați-le copiii înapoi familiilor Bodnariu, Nan si tuturor celorlalți oameni pe care i-ați ucis aproape prin indiferența si răceala voastră! Prin diletantismul si ochelarii vostri de cal prin care vedeți lumea aceasta!
Copiii acestia nu trebuie să ajungă în închisorile-Barnevern, printre cei 76%!

Restituiți-le tuturor dreptul de a fi oameni, adică dreptul fundamental de a fi părinți pentru copiii lor!

… Si, nu vă mai supărați pe cei care protestează în stradă! Lor ar fi trebuit să le acordați medalii de onoare, în loc… Pentru că ei sunt cei care repun în drepturi, ridică Norvegia de acolo, din praful de unde o aruncați voi, prin inconstiența voastră!…

ACESTE LUCRURI REIES DIN RAPORT:
– Au fost cercetați 400 de copii. Dintre acestia, 323 de copii au fost diagnosticați cu cel puțin o afecțiune psihică în ultimele 3 luni.
– Aceasta înseamnă că 76 % dintre toti copiii internați în instituțiile Barnevern din Norvegia au grave probleme psihice. În comparație cu acestia, numai între 5-10 % dintre copiii din restul societății au astfel de probleme psihice.
– Numai 1 din 4 copii (38 %) a primit ajutor medical în perioada respectivă.
– Numai 18 % din instituțiile Barnevern au rutine privind vizita medicală in aceste instituții.
– Copiii/tinerii cu mai multe afecțiuni simultane precum angst, depresie si grave probleme comportamentale, sunt într-un număr mare.
– Calitatea vieții acestor tineri si copii din instituțiile Barnevern este scăzută în raport cu calitatea vieții populației, în general.
– 23 % dintre ei îndeplinesc criteriile diagnostice pentru sindromul Asperger, iar dintre acestia, 17 % criteriile pentru o gravă problemă comportamentală.
(Cercetarea a sost efectuată de către Regionalt kunnskapssenter for barn og unge – Psykisk helse og barnevern (RKBU Midt-Norge)/NTNU pentru Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) si Helsedirektoratet.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: