Comentariu la declaratia BOR privind Mega Moscheia din Bucuresti ~ Radu Oprea

Desen de Vali Ivan

Desen de Vali Ivan

„Biserica Ortodocsa Romana nu se opune ….Biserica asista la un dialog care se poarta intre doua state Romania si Turcia,nefiind un factor decident in aceasta problema ”

Iata o declaratie care dupa felul cum a fost elaborata, scoate involuntar in evidenta cel putin doua mari carente a modului de gandire si relationare a BOR cu populatia autohtona, crestina din Romania

Spiritual:
Radu OpreaEste adevarat,in probleme de factura strict economice,comerciale,culturale,
strategie de aparare sau alte domenii de relatii bilaterale, Biserica (recomandabil) se abtine sa fie un factor decident.

Dar…in momentul cand Biserica Ortodoxa pretinde ca este una NATIONALA ,cu majoritate covarsitoare crestina ortodocsa si mai pretinde ca reprezinta SPIRITUAL aceast segment al populatiei crestine romanesti si in plus mai pretinde ca este si APARATOAREA credintei adevarate stramosesti pev aceste meleaguri, atunci suntem indreptatiti sa pretindem si noi,enoriasii de rand, o implicare
concreta,hotarata si inteleapta a BOR-ului in probleme care privesc apararea SPIRITUALITATII CRESTINE in spatiul romanesc !

Involuntar,prin indiferenta sau usuratatea cum trateaza clericii  si ierarhii din conducere problema construirii unei MEGA MOSCHEI in centrul Capitalei (in conditiile in care se mai discuta inca necesitatea ei ), se pare ca se aduce un afront insusi traditiei ISTORIEI CRESTINE a poporului roman de a lupta in permanenta impotriva vasalitatii religioase dar si economice otomane !

Politic:
folosirea termenului de „asista” doar la dialog si „nu este un factor decident”
ofera opiniei publice ideea ca vorbim despre existenta unui organism cu o precara personalitate juridica,un organism care practic este sau se doreste a fi permanent exclus in probleme de importanta din viata cotidiana romaneasca.

In acest context este cunoscuta atitudinea si verticalitatea puternicei Biserici Catolice din Polonia in perioada comunista in jurul careia sau raliat milioane de crestini rescriindu-se astfel istoria tarii.

Poate ca reactia palida si foarte eleganta diplomatic a BOR-ului mai este inca o traditie mostenita si pastrata inca dintr-un trecut nu prea indeparat, si de trista amintire.

Radu Oprea
Phoenix, Arizona

Un comentariu (+add yours?)

  1. Ioan
    aug. 10, 2016 @ 04:08:44

    Unii le inchid, noi vrem sa le deschidem! Ce vrem, sa patim ca ei mai intai si apoi sa intelegem cat de periculosi sunt?!

    Franța vrea să închidă până la 160 de moschei în lunile următoare

    http://www.jurnalistii.ro/franta-vrea-sa-inchida-pana-la-160-de-moschei-in-lunile-urmatoare/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: