De ce ţine Turcia să construiască cât mai multe moschei în lume?

moschee

„Minaretele sunt baionetele noastre, moscheile – cazarmele, iar credincioşii – soldaţii noştri“. Această declaraţie, rostită ca primar al Istanbulului în faţa unei mulţimi de simpatizanţi, i-a adus lui Erdoğan patru luni de puşcărie, pentru instigare la islamism. Tot această declaraţie i-a adus faimă şi, din primar al Istanbulului, a devenit cel care conduce Turcia de peste 15 ani, ca prim-ministru şi, de puţin timp, ca preşedinte.

Am atras de câteva ori atenţia aici despre proiectul construcţiei acestei moschei, la dorinţa Turciei, din banii săi, din dorinţa personală a preşedintelui său de a vedea o Moschee la Bucureşti. Dispreţul manifestat de către Turcia la adresa României se poate observa din declaraţiile celor doi preşedinţi la conferinţa comună de presă: dincolo de cuvinte, propunerea, o moschee la Bucureşti şi o capelă prin Istanbul.

„Vocile contra se pot auzi în orice ţară. În timpul vizitei la Bucureşti am discutat această chestiune cu domnul preşedinte. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile. Avem şi un proiect definitivat, dar în momentul de faţă vrem să-l dezvoltăm. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi a solidarităţii dintre cele două ţări“.

Cu alte cuvinte, pot fi cât de multe voci critice, noi ne-am înţeles şi nu mai putem noi că societatea românească consideră inoportună decizia de a construi Turcia o moschee la Bucureşti.

Acest fapt este întărit şi de plimbăreţul nostru preşedinte: „S-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie. Chestiunea e de competenţa primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii“. Mai mult, acesta este susţinut de către Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea: „Este o decizie pe care a luat-o Guvernul României şi nimeni din Parlament, la momentul respectiv, nu a contestat-o. Vă reamintesc că sunt foarte mulţi parlamentari care sunt de origine musulmană şi sunt aleşi, am avut şi în Guvernul PSD o doamnă ministru care era din această comunitate. Nu văd niciun impediment. România este, în acest moment, o oază de stabilitate, pentru că a găsit o soluţie unică în Europa şi în această zonă a lumii de cooperare şi între religii.“

Faptul că V. Zgonea şi Klaus Iohannis nu văd nicio problemă este evident, este trist şi regretabil. Mai mult, V. Zgonea crede că am găsit o soluţie unică. Cum reuşim noi şi alţii nu? Aceasta este dilema! Aceşti reprezentanţi ai statului nu ţin cont de societatea care i-a trimis în acele funcţii, chiar devin ignoranţi şi vorbesc de toleranţă, dialog şi umanitate. Ca şi cum restul am vrea altceva.

Argumentul cum că musulmanii nu au un loc de rugăciune nu ţine……

CITITI mai MULT aici – http://m.adevarul.ro/news/societate/de-turcia-construiasca-maimulte-moschei-lume–1_57027d325ab6550cb895a500/index.html

Articol de Ionut Cojocaru pentru Adevarul

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: