Mesajul deputatului MIRCEA LUBANOVICI – Suceava, Protest anti-Barnevernet: Opriți abuzurile Barnevernet! Lasați copiii să se întoarcă în familie!

Mircea Lubanovici – Cerem imperativ reîntoarcerea copiilor în familia Bodnariu, în condiţiile în care nu au existat dovezi și – în tot acest timp – nu s-a putut demonstra că minorii au fost supuși la rele tratamente, în schimb prin proceduri abuzive și inumane, Barnevernet a încălcat flagrant legile statului norvegian, precum și dispoziţiile legale obligatorii ale mai multor Convenții și acte internaționale la care Norvegia este parte semnatară.

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, deputatul Mircea Lubanovici a participat la protestul organizat în semn de solidaritate pentru familiile ai căror copii au fost preluați de autoritățile norvegiene.

Mesajul deputatului Mircea Lubanovici:

Opriți abuzurile Barnevernet! Lasați copiii să se întoarcă în familie!

Doresc în primul rând să-i felicit pe toți cei care s-au ocupat de organizarea acestui protest internațional anti-Barnevernet și să mulţumesc tuturor celor care astăzi, într-un demers excepţional de solidaritate, depăşind orice bariere ce ţin de naţionalitate și indiferent de confesiune, și-au unit eforturile pentru a apăra valorilor creştine și spiritul familiei tradiţionale – celula de bază a societăţii.

Acţiunile fără precedent în sprijinul familiei Bodnariu și a celorlalte familii greu încercate din Norvegia, cărora le-au fost luaţi copiii în mod abuziv, sub pretextul respectării interesului superior al copilului, au condus la demascarea a numeroase situații de neimaginat şi au făcut posibilă aducerea în atenţia opiniei publice mondiale a unor abuzuri grave de putere de care se face vinovată Barnevernet, instituţie ce are ca obiect protecția copilului.

În calitatea mea de parlamentar al României, reprezentant al românilor din Diaspora şi de Preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor, dar şi în calitate de creştin practicant, m-am deplasat personal în Norvegia, m-am întâlnit cu familia Bodnariu, am avut întâlniri cu oficialități și cu reprezentanți ai Barnavernet și am constatat nereguli și încălcări ale normelor de procedură, chiar din prezentarea lor. Drept urmare, condamn comportamentul abuziv și total netransparent al Serviciilor Sociale din Norvegia, condamn acţiunile oficialităţilor norvegiene pentru protecţia copilului, ale poliţiei norvegiene, precum şi deciziile instanţelor care, în cazuri precum Bodnariu, au ajuns să încalce legile interne, dar mai ales obligaţiile Norvegiei stipulate în tratatele europene şi internaţionale la care Norvegia este parte semnatară.

De asemenea, am denunţat încălcarea unor drepturi și libertăți fundamentale apărate prin convenții internaționale și am calificat ca fiind intolerabilă atitudinea Serviciilor norvegiene de protecția copilului, care au recurs la măsuri drastice fără motive reale de abuz asupra copiilor, dar care au produs drame și traume pe termen lung, atât minorilor cât și părinților.

Din momentul în care a început drama familiei Bodnariu, știm că acțiunile concertate, marşurile şi protestele la care au participat sute de mii de oameni din întreaga lume, au pus presiune internaţională asupra autorităților norvegiene. Întoarcerea micuţului Ezekiel în familia Bodnariu, chiar dacă nu este deocamdată definitivă, este un pas important care nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant al bisericilor românești de pretutindeni, autorităților românești, al politicienilor români, dar mai ales fără implicarea dumneavoastră, a tuturor, din țară și de pretutindeni!

Prin acțiunile noastre am demonstrat puterea mulțimilor, a oamenilor atunci când luptă împreună pentru o cauză nobilă, o cauză dreaptă în care credem cu adevărat! Familia este mediul cel mai prielnic în care un copil trebuie să crească, să se dezvolte, să învețe, să socializeze și să se pregatească pentru a deveni un cetățean bun în viitor.

Astăzi speranța noastră este mai puternică, mai motivată ca oricând, iar prin vocea noastră comună solicităm să se revină asupra deciziilor neîntemeiate, dar care au generat traume și suferință extremă.

Cerem imperativ reîntoarcerea copiilor în familia Bodnariu, în condiţiile în care nu au existat dovezi și – în tot acest timp – nu s-a putut demonstra că minorii au fost supuși la rele tratamente, în schimb prin proceduri abuzive și inumane, Barnevernet a încălcat flagrant legile statului norvegian, precum și dispoziţiile legale obligatorii ale mai multor Convenții și acte internaționale la care Norvegia este parte semnatară.

Cerem ca Barnevernet să returneze copiii confiscați ai familiei Bodnariu și să oprească abuzurile și lupta împotriva familiei – prima instituție creată de Dumnezeu pe pământ!

Mircea Lubanovici – deputat Colegiul 3 Diaspora

Preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării

Mircea Lubanovici

Protest Suceava Photo Emanuel DragoiFoto Emanuel Drăgoi via David Regus

Deputatul Mircea Lubanovici despre protestul de la Suceava:

Cea mai mare participare la demonstratia de solidaritate pentru familia Bodnariu, a fost la Suceava. Felicitari -Daniel Grigorciuc, David Regus, Florin Milici si echipa Radio Vocea Evangheliei-Suceava(organizatoarea evenimentului)Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca osteneala. Sunt mandru de voi sucevenii mei!
Prin acțiunile noastre am demonstrat puterea mulțimilor, a oamenilor atunci când luptă împreună pentru o cauză nobilă, o cauză dreaptă în care credem cu adevărat! Familia este mediul cel mai prielnic în care un copil trebuie să crească, să se dezvolte, să învețe, să socializeze și să se pregatească pentru a deveni un cetățean bun în viitor.
Astăzi speranța noastră este mai puternică, mai motivată ca oricând, iar prin vocea noastră comună solicităm să se revină asupra deciziilor neîntemeiate, dar care au generat traume și suferință extremă.

CITESTE si – https://suceavaevanghelica.wordpress.com/2016/04/16/suceava-solidara-cu-familia-bodnariu-16-aprilie-2016-foto

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: