STOP BARNEVERNET! Episcopul Europei de Nord, la protestul pro Bodnariu de la Oslo: Iubirea familială nu poate fi niciodată înlocuită cu o încadrare instituțională

Episcop Macarie Drăgoi cu familia Nan

Episcop Macarie Drăgoi cu familia Nan Foto www.cuvantul-ortodox.ro

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Ortodoxe  Române a Europei de Nord, clerul și credincioșii din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord  urmăresc cu multă atenție și îngrijorare evoluția acestor cazuri exprimând mâhnirea față de prelungirea suferinței  familiilor Bodnariu, Nan și a altor familii de români.
Prezent la manifestațiile organizate la Oslo, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord a declarat:
„Reafirmăm convingerea că familia este cadrul cel mai potrivit pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și considerăm că dragostea părintească este cea care oferă echilibrul emoțional de care copiii au nevoie. Orice separare a copiilor de părinți este prin ea însăși o traumă a cărei consecințe pe termen mediu și lung pot fi foarte greu de apreciat.
Situația în care se află familiile Bodnariu, Nan și alte familii de români ne îngrijorează și ne manifestăm mâhnirea față de prelungirea acestor suferințe. Creșterea și educarea copiilor este un drept fundamental al oricărei familii. Separarea copiilor de părinți, traumatizantă prin ea însăși, nu poate fi acceptată ca fiind o măsură luată în interesul copiilor. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu familiile aflate în suferință. Mărturisesc faptul că sunt impresionat de responsabilitatea și determinarea de care acestea dau dovadă. Îmi exprim și eu durerea față de prelungirea măsurilor de separare a copiilor de părinți și afirm cu toată convingerea că iubirea familială nu poate fi niciodată înlocuită cu o încadrare instituțională.
Citeste mai mult aici – http://www.activenews.ro/stiri/STOP-BARNEVERNET-Episcopul-Europei-de-Nord-la-protestul-pro-Bodnariu-de-la-Oslo

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: